ΗΠΑ 2020: Ρεκόρ δολοφονιών τρανς ατόμων | Η χρονιά δεν έχει τελειώσει

13/10/2020
από
ρεκόρ, δολοφονίες, τρανς

Ρεκόρ για το 2020 ως η πιο θανατηφόρα χρονιά για τα τρανς και τα gender non-conforming άτομα, με 32 δολοφονίες να έχουν καταγραφεί μέχρι στιγμής. Το προηγούμενο ρεκόρ ήταν το 2017 με 31 γνωστούς θανάτους.

Ο αριθμός των δολοφονημένων τρανς και gender non-conforming ατόμων, είναι πιθανότατα πολύ υψηλότερος, καθώς πολλές δολοφονίες δεν αναφέρονται, ή τα θύματά τους έχουν υποστεί ως προς την ταυτότητά τους κακομεταχείριση από τις αστυνομικές και ιατρικές αρχές. Η πλειοψηφία αυτών που δολοφονήθηκαν είναι μαύρες τρανς γυναίκες και ακολουθούν οι Λατίνες τρανς γυναίκες, αν και μεταξύ αυτών υπάρχουν και τρανς άνδρες και non-binary άτομα.

Σε μια δήλωση, ο Πρόεδρος της Εκστρατείας για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα Αλφόνσο Ντέιβιντ είπε: «Η απάνθρωπη ρητορική, ειδικά από πολιτικούς ηγέτες, όπως ο Πρόεδρος Τραμπ, έχει πραγματική συνέπεια για την κοινότητα, ιδιαίτερα για τις τρανς γυναίκες με διαφορετικό του λευκού χρώμα δέρματος και ειδικά για τις μαύρες τρανς γυναίκες.» 

«Καθώς η εκστρατεία για την προεδρεία στις ΗΠΑ φτάνει στο κρεσέντο της, το ίδιο συμβαίνει και με τις επιθέσεις που προέρχονται από τον Τραμπ, τη διοίκηση και τους συμμάχους του» συνέχισε ο David. «Έχουν ξοδέφτει εκατομμύρια σε διαφημίσεις που προκαλούν μίσος και λένε ψέματα για την τρανς και non-binary κοινότητα και έχουν επιτεθεί στο δικαίωμά τους στην υγειονομική περίθαλψη, στο δικαίωμα στην στράτευση και στο δικαίωμα στη ζωή – είναι ανοιχτά απάνθρωποι και τους αρνούνται την αξιοπρέπεια που αξίζουν σε κάθε ευκαιρία.” 

 «Κάθε ζωή έχει αξία» κατέληξε, «και πρέπει να αξιοποιήσουμε αυτήν τη στιγμή, όχι μόνο για να θυμόμαστε… κάθε έναν από τους ανθρώπους που σκοτώθηκαν φέτος, αλλά να αναλάβουμε δράση, και να εργαστούμε για να διαλύσουμε αυτήν την κουλτούρα βίας και στίγματο, που η τρανς και gender non-conforming κοινότητα αντιμετωπίζει. Οι ζωές της κοινότητάς μας είναι στο προσκήνιο και πρέπει να δεσμευτούμε, με κάθε μας ανάσα, ότι θα παλέψουμε για την αλλαγή που χρειαζόμαστε.” 

Στη λίστα περιλαμβάνονται

Ο Dustin Parker, ένας 25χρονος οδηγός ταξί που βρέθηκε νεκρός από πυροβολισμό στο αυτοκίνητό του στο McAlester της Οκλαχόμα την 1η Ιανουαρίου.

Η Neulisa “Alexa” Luciano Ruiz, μια τρανς γυναίκα από το Πουέρτο Ρίκο, που δολοφονήθηκε τον Φεβρουάριο, όταν κάποιοι ενοχλήθηκαν, επειδή χρησιμοποιούσε την τουαλέτα των McDonald.

Η Monica Diamond, μια τρανς γυναίκα που πυροβολήθηκε βάναυσα μπροστά στην αστυνομία, ενώ δεχόταν θεραπεία σε ασθενοφόρο.

Ο Yampi Méndez Arocho, ένας 19χρονος τρανς άνδρας, που δολοφονήθηκε με πυροβολισμό σε τοπικό πάρκο τον Μάρτιο.

Η Johanna Metzger, μια τρανς γυναίκα που βρέθηκε μαχαιρωμένη στη Βαλτιμόρη του Μέριλαντ τον Απρίλιο.

Η Layla Peláez και η Serena Angelique Velázquez Ramos, δύο τρανς γυναίκες που βρέθηκαν καμένες μέχρι θανάτου μέσα σε ένα απανθρακωμένο αυτοκίνητο.

Η Penélope Díaz Ramírez, μια άλλη τρανς γυναίκα του Πουέρτο Ρίκα δολοφονήθηκε τον Απρίλιο.

Η Nina Pop, μια 28χρονη τρανς γυναίκα βρέθηκε μαχαιρωμένη στο διαμέρισμά της στο Σικέστον του Μισσούρι στις 3 Μαΐου.

Η Helle Jae O’Regan, μια 20χρονη τρανς γυναίκα μαχαιρώθηκε στο κουρείο όπου εργαζόταν τον Μάιο.

Ο Tony McDade, ένας 38χρονος τρανς άνδρας δολοφονήθηκε από την αστυνομία κατά την έξοδό του από το αυτοκίνητο τον Μάιο.

Στη λίστα είναι, επίσης, οι Dominique Rem’mie Fells και Riah Milton: η Fells είχε τραύματα μαχαιριού, τραύμα στο πρόσωπο και στο κρανίο, ενώ της έκοψαν τα δύο πόδια στο μηρό, ενώ το άτομο με το όνομα Milton δέχτηκε θανατηφόρο πυροβολισμό σε ένα πάρκο.

Η Jayne Thompson, μια μαύρη τρανς δέχτηκε θανατηφόρο πυροβολισμό από στρατιωτικό μέλος του Κολοράντο.

Η Selena Reyes-Hernandez, δέχτηκε θανατηφόρο πυροβολισμό μέχρι θανάτου από έναν 18χρονο αφότου του έκανε coming out ως τρανς.

Η Brayla Stone, μια μαύρη τρανς γυναίκα βρέθηκε νεκρή σε μονοπάτι στο Αρκάνσας.

Η Merci Mack, μια μαύρη τρανς γυναίκα έκανε coming out και δέχτηκε θανάσιμο πυροβολισμό σε χώρο στάθμευσης στο Ντάλας.

Οι Bree Black, Shakie Peters και Dawn Manson, οι δύο πρώτες μαύρες τρανς γυναίκες δολοφονήθηκαν και η τελευταία εξαφανίστηκε.

Υπάρχει επίσης το Summer Taylor, ένα non-binary άτομο που χτυπήθηκε από αυτοκίνητο κατά τη διάρκεια διαμαρτυρίας του Black Lives Matter στο Σιάτλ.

Η Marilyn Cazares, μια τρανς Λατίνα γυναίκα βρέθηκε νεκρή από πυρκαγιά στο σπίτι της στην Καλιφόρνια.

Η Aja Raquell Rhone-Spears, μια μαύρη τρανς γυναίκα μαχαιρώθηκε μέχρι θανάτου.

Η Aerrion Burnett, μια μαύρη τρανς γυναίκα βρήκε τον θάνατο δύο ημέρες πριν από τα 38α γενέθλιά της, ενώ η 29χρονη Mia Green πέθανε μετά από πυροβολισμό στο λαιμό.

Η Felycya Harris, μία 33χρονη σχεδιάστρια εσωτερικών χώρων, βρήκε τον θάνατο σε ένα πάρκο στη Γεωργία.

Επτά άλλα άτομα στη λίστα περιλαμβάνουν την Tiffany Harris (γνωστή και ως Dior H Ova), μια μαύρη τρανς γυναίκα που μαχαιρώθηκε θανάσιμα σε μια πολυκατοικία του Bronx.

Η Lexi, μια 33χρονη τρανς γυναίκα μαχαιρώθηκε μέχρι θανάτου στο Πάρκο του Χάρλεμ.

Ακόμη ένα 43χρονο τρανς άτομο με το όνομα Brian Powers σκοτώθηκε στο Akron του Οχάιο. Κι ένα 22χρονο τρανς άτομο με το όνομα Queasha D Hardy σκοτώθηκε στο Μπατόν Ρουζ της Λουιζιάνας.

Η Kee Sam, μια μαύρη τρανς γυναίκα σκοτώθηκε στο Lafeyette της Λουιζιάνας.

Το τρανς άτομο με το όνομα Michelle Michellyn Ramos Vargas, από το Πουέρτο Ρίκο σκοτώθηκε στην πόλη του Σαν Ζερμάν, και τέλος η Brooklyn Deshuna, μια μαύρη τρανς γυναίκα, σκοτώθηκε στο Σρέβεπορτ της Λουιζιάνας.

https://avmag.gr/128079/to-1o-monimo-simeio-orosimo-gia-ta-mayra-koyir-atoma-sto-los-antzeles/




Δες και αυτό!