Άλλη μία δολοφονία τρανς γυναίκας στις ΗΠΑ

05/08/2020
από

Μια 32χρονη τρανς γυναίκα, η Aja Raquell Rhone-Spears, δολοφονήθηκε στο Πόρτλαντ των ΗΠΑ, την περασμένη Τρίτη το βράδυ (28 Ιουλίου).

 

Σύμφωνα με δήλωση του αστυνομικού τμήματος του Πόρτλαντ, το ίδιο βράδυ η Rhone-Spears βρισκόταν σε αγρυπνία, αφιερωμένη στο μαύρο θύμα ανθρωποκτονίας Tyrell Penney.

Η αγρυπνία γινόταν σε ένα σπίτι, παρουσία 20-30 ατόμων, συμπεριλαμβανομένης και της Rhone-Spears. Αλλά η νύχτα αυτή του πένθους και του προβληματισμού κατέληξε σε τραγωδία, σύμφωνα με τις αστυνομικές αρχές, όταν συνέβη μια «αναταραχή» μεταξύ των παρευρισκομένων, με αποτέλεσμα η Rhone-Spears κι ένα άλλο άτομα να τραυματιστούν.

Η ίδια ξεψύχησε τελικά στο σημείο – οι ντετέκτιβ έκριναν ότι ο θάνατός της ήταν ανθρωποκτονία. Ωστόσο, οι αρχές αναφέρουν ότι παρόλο που υπήρχαν πολλοί μάρτυρες στο περιστατικό, οι αξιωματικοί της αστυνομίας «αντιμετώπισαν εχθρότητα και έλλειψη συνεργασίας των ατόμων» .

Η Rhone-Spears είναι το 26ο γνωστό τρανς ή non-binary άτομο, που δολοφονείται στις ΗΠΑ το 2020.

Η Εκστρατεία για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα μέτρησε τουλάχιστον 27 non-binary ή/και τρανς άτομα – οι περισσότερες μη-λευκές τρανς γυναίκες- που πέθαναν στις ΗΠΑ από θανατηφόρα βία πέρυσι.

“Μαύρες τρανς γυναίκες δολοφονούνται βίαια στους δρόμους μας” , δήλωσε η Διευθύντρια του HRC για την Κοινοτική Δέσμευση για την Πρωτοβουλία Δικαιοσύνης για τα Transgender Άτομα, Tori Cooper:

«Τα τρέχοντα ποσοστά βίας κατά των τρανς και non-binary ατόμων βρίσκονται σε αντίθεση με οποιαδήποτε εκστρατεία για τα ανθρώπινα δικαιώματα, που έχουμε δει τα τελευταία επτά χρόνια. Εγώ, παράλληλα με το HRC και πάρα πολλά άλλα άτομα, θρηνούμε την απώλεια της Aja Raquell Rhone-Spears – που δεν μπόρεσε καν να παρακολουθήσει την αγρυπνία και να πενθήσει, χωρίς τον κίνδυνο του θανάτου της. Η κοινότητά μας χρειάζεται συμμάχους. Χρειαζόμαστε συνεργούς. Αυτή η βία δεν μπορεί να συνεχιστεί και όλοι πρέπει να αναρωτηθούμε, γιατί το κράτος αφήνει να συνεχιστεί αυτή η επιδημία βίας, και πώς μπορούμε να ενώσουμε δυνάμεις για να διασφαλίσουμε ότι οι τρανς άνθρωποι, ειδικά οι μαύρες τρανς γυναίκες, μπορούν να ζήσουν τη ζωή τους χωρίς να φοβούνται.” 

Αγαπημένα άτομα της Rhone-Spears δημιούργησαν ένα GoFundMe για να συγκεντρώσουν χρήματα για τα έξοδα της κηδείας της, καθώς και για ένα αποχαιρετιστήριο «πάρτι» , όπως έγραψε η αδερφή της, Kwasi, σημειώνοντας ότι η ίδια και η οικογένειά της είναι «συντετριμμένες» .




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!