Selena Reyes-Hernandez: Η 17η τρανς γυναίκα που δολοφονείται το 2020

19/06/2020
από
Selena Reyes-Hernandez: Η 17η τρανς γυναίκα που δολοφονείται το 2020

Ένας 18χρονος νεαρός άνδρας επέστρεψε στο σπίτι μιας τρανς κοπέλας, για τρίτη φορά, το ίδιο βράδυ, άνοιξε την πόρτα, και την πυροβόλησε αρχικά στο κεφάλι και στη συνέχεια σε όλο της το σώμα.

Σε ένα τρομακτικό τρανσφοβικό περιστατικό, ο Orlando Perez, δολοφόνησε την 37χρονη Selena Reyes-Hernandez, όταν του είπε ότι είναι τρανς γυναίκα.

Orlando Perez

Οι εισαγγελείς της Κομητείας Κουκ, σύμφωνα με τους Chicago Sun Times, δήλωσαν ότι το ζευγάρι πήγε στο σπίτι της Reyes-Hernandez νωρίς το πρωί της 31ης Μαΐου, και στη συνέχεια ο νεαρός έφυγε και επέστρεψε δύο φορές για τη δολοφονήσει.

Το περιστατικό ακουμπά μία στρεβλή κουλτούρα, που εξακολουθεί να υπάρχει ως «τρανς υπεράσπιση πανικού» . Η νομική αυτή πρακτική, αν και πολύ μειωμένη στη χρήση της, βλέπει τους κατηγορούμενους να υποστηρίζουν φρικτά ότι, όταν έμαθαν ότι ένα θύμα ήταν τρανς άτομο, υπέστησαν προσωρινή παραφροσύνη, που προκάλεσε την εκάστοτε βίαιη έκρηξη.

Τι συνέβη με την τρανς γυναίκα Selena Reyes-Hernandez;

Περίπου στις 5:30 π.μ., ο Perez προσκλήθηκε στο σπίτι της Reyes-Hernandez, σύμφωνα με τα βίντεο παρακολούθησης. Οι ντετέκτιβ δήλωσαν ότι οι δυο τους έμεναν αρκετά τετράγωνα μακριά και φάνηκαν να μην γνωρίζονται πριν από το συμβάν. Όταν βρέθηκαν μαζί στο σπίτι, ο νεαρός ρώτησε την κοπέλα αν ήταν γυναίκα κι εκείνη απάντησε ότι είναι τρανς γυναίκα.

Selena Reyes-Hernandez

Ο Perez αντέδρασε λέγοντας ότι ήθελε να φύγει, σύμφωνα με όσα είπε κατά τη διάρκεια βιντεοσκόπησης στην αστυνομία.

Επιπλέον, καθόλη αυτή τη διάρκεια, η Reyes-Hernandez βιντεοσκόπησε τον Perez στο σπίτι της με το κινητό της. Φωτογράφησε τον εαυτό της χρησιμοποιώντας την μπροστινή κάμερα για μια στιγμή προτού την αλλάξει και πάλι προς τα πίσω. Το βίντεο έδειχνε τον Perez στο μπάνιο να πλένει τα χέρια του. Κάμερες ασφαλείας έδειξαν ότι στις 5:50 π.μ., ο Perez φεύγει από το σπίτι του θύματος. Στα επόμενα δέκα λεπτά επιστρέφει με το πρόσωπό του καλυμμένο και οπλισμένος, γεμίζει το όπλο καθώς περπατάει, βρίσκει την πόρτα ανοιχτή, πηδάει τον φράχτη και πυροβολεί την κοπέλα στο κεφάλι και την πλάτη.

«Νόμιζε ότι ήταν αρκετό, κι έτσι έφυγε» , είπε ο εισαγγελέας James Murphy, κατά τη διάρκεια της ακρόασης του Perez, «αλλά συνέχισε να βλέπει το πρόσωπό της, οπότε επέστρεψε εκεί για να το κάνει ξανά» .

Αφού επέστρεψε για τρίτη φορά στο σπίτι,την πυροβόλησε πολλές φορές στο σώμα, ενώ ήταν ήδη πεσμένη στο πάτωμα. Ένας μάρτυρας είπε ότι άκουσε δυνατούς θορύβους και το πρωί ανακάλυψε το σώμα του θύματος. Οι αρχές εντόπισαν τον ίδιο τύπο σφαιρών που χρησιμοποιήθηκαν κατά τη δολοφονία, σε ένα όπλο που βρέθηκε στο σπίτι του Perez.

Ο δολοφόνος χαμογελούσε κατά την απολογία του στο δικαστήριο.

Κατά τη διάρκεια της εμφάνισής του στο δικαστήριο την Τρίτη (16 Ιουνίου), ο Perez χαμήλωσε τη μάσκα προσώπου του και χαμογέλασε αρκετές φορές, όταν προσπάθησε να καταθέσει. Ο δικηγόρος υπεράσπισης τον συμβούλευσε να μην μιλήσει.

Ο δικαστής Arthur Willis διέταξε την προφυλάκιση του Perez, χωρίς εγγύηση και όρισε την επόμενη ημερομηνία δικαστηρίου του, για τις 6 Ιουλίου.




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!