Τρανς γυναίκα βρέθηκε μαχαιρωμένη στο διαμέρισμά της σε πόλη στο Μισούρι

12/05/2020
από

Η αστυνομία ερευνά την δολοφονία μιας τρανς γυναίκας που βρέθηκε μαχαιρωμένη στο διαμέρισμά της.

Οι αστυνομικοί βρήκαν το σώμα της 28χρονης Nina Pop στο διαμέρισμά της στο Σικέστον του Μισσούρι, μια μικρή πόλη περίπου 16.000 κατοίκων, στις 3 Μαΐου. Στο νεκρό της σώμα υπήρχαν πολλαπλές μαχαιριές που προκάλεσαν τον θάνατο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Pop εργαζόταν σε ένα τοπικό εστιατόριο γρήγορου φαγητού και ήταν γνωστή στην πόλη. Εκείνοι που ήταν κοντά της μοιράστηκαν αφιερώματα στο Facebook, λέγοντας ότι «όλοι την αγάπησαν».

Δεν έχουν πραγματοποιηθεί συλλήψεις και δεν έχει ακόμη καθοριστεί το κίνητρο, αλλά οι αστυνομικοί εξετάζουν το ενδεχόμενο εγκλήματος μίσους.

Η Nina Pop είναι η 10η καταγεγραμμένη δολοφονία τρανς ατόμου στις ΗΠΑ για το 2020.
Οι οργανώσεις υποστήριξης LGBTI δικαιωμάτων έχουν εκφράσει τις ανησυχίες τους για μια σειρά παρόμοιων δολοφονιών, καθώς η δολοφονία της Pop πιστεύεται ότι είναι η τελευταία από τουλάχιστον δέκα βίαιες δολοφονίες τρανς ή φυλοδιαφορετικών ατόμων για φέτος στις ΗΠΑ.

Είναι επίσης η πέμπτη καταγεγραμμένη δολοφονία για τον περασμένο μήνα – όλες μη λευκές τρανς γυναίκες.

«Βλέπουμε μια επιδημία βίας που δεν μπορεί πλέον να αγνοηθεί. Τα τρανς και φυλοδιαφορετικά άτομα, ειδικά οι μη λευκές τρανς γυναίκες διακινδυνεύουμε τη ζωή μας με το να ζούμε τον πραγματικό μας εαυτό – και δολοφονούμαστε βίαια για αυτό,» δήλωσε η Tori Cooper της Εκστρατείας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

«Πρέπει να εξοργιστούμε από αυτές τις ειδήσεις και πρέπει να διοχετεύσουμε αυτήν την οργή άμεσα σε δράση. Αυτά τα εγκλήματα πρέπει να αναφερθούν, να διερευνηθούν και να διωχθούν. Αυτές οι ζωές πρέπει να τις θρηνήσουμε, να τις τιμάμε και να αγωνιζόμαστε γι’ αυτές.

«Αυτό που κάνουμε δεν είναι αρκετό. Το HRC θρηνεί μαζί με όλους εκείνους που γνώριζαν και αγαπούσαν τη Nina και θα συνεχίσουμε τον ακούραστο αγώνα μας για να διασφαλίσουμε ένα μέλλον όπου η αλήθεια που ζει κανείς δεν μπορεί ποτέ να καταστεί σε θανατική ποινή».

Οι ερευνητές διεξάγουν τώρα συνεντεύξεις καθώς προσπαθούν να δημιουργήσουν ένα χρονοδιάγραμμα των τελευταίων ωρών της Pop.

«Εάν [κάποιος] άκουσε κάτι, αν είδε κάποιον ύποπτο, όχημα που συνήθως δεν βλέπει εκεί, θέλουμε να μάθουμε αυτές τις πληροφορίες», είπε ένας αστυνομικός στο KFVS12.

πηγή: t-zine.gr




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!