Μαύρος τρανς άντρας δολοφονείται από αστυνομικό στη Φλόριντα

30/05/2020
από

Ο Tony McDade, ένας μαύρος τρανς άντρας, δολοφονήθηκε στη Φλόριντα. Πρόκειται για τον τρίτο θάνατο από πυρά αστυνομικού τους τελευταίους 2 μήνες.

Την Τετάρτη 27 Μαΐου ο Tony McDale πυροβολήθηκε  από έναν λευκό αστυνομικό στο Ταλαχάσι της Φλόριντα.

Φωτογραφία του Tony McDale

Ο Lawrence Revell, διοικητής του αστυνομικού τμήματος του Ταλαχάσι δήλωσε στους δημοσιογράφους σε μια σύντομη ενημέρωση την Τετάρτη ότι: «Το ύποπτο άτομο από τη υπόθεση θανατηφόρας βλάβης με μαχαίρι έφυγε από χώρο όπου έγινε το έγκλημα με τα πόδια και η περιγραφή του ατόμου δόθηκε στις αρχές που ήταν εκεί».

«Η περιγραφή του ατόμου που δόθηκε ήταν: ένας μαύρος άντρας που φορούσε μαύρα ρούχα και ήταν οπλισμένος με μαχαίρι ή όπλο».

Δεκαπέντε λεπτά μετά την περιγραφή του ατόμου οι αστυνομικοί εντόπισαν τον Tony McDale σε μια περιοχή κοντά στον σταθμό Holton Street, σε ένα συγκρότημα διαμερισμάτων.

Ο McDale πυροβολήθηκε από έναν αστυνόμο, του οποίο το όνομα δεν έχει γίνει ακόμα γνωστό, και άφησε την τελευταία του πνοή στο νοσοκομείο.

Ο θάνατός του έρχεται λίγες μέρες μετά την δολοφονία του George Floyd η οποία έχει ξεσηκώσει μεγάλο μέρος Αφροαμερικανών κατά της αστυνομικής βίας.

Τουλάχιστον άλλα 11 τρανς ή gender-nonconforming άτομα έχουν πεθάνει βίαια μέσα στο 2020, σύμφωνα με έρευνα του Human Rights Watch, η οποία μετράει τα τρανς θύματα στην Αμερική.

Αρκετές αναφορές από τα τοπικά νέα και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αναφέρουν ότι ο McDale ήταν άοπλος και δεν είχε προειδοποιηθεί από τις αρχές πριν ο αστυνόμος ανοίξει πυρά. Αντιθέτως, η αστυνομία του Ταλαχάσι δήλωσε πως ο McDale ήταν οπλισμένος και είχε κάνει κίνηση χρησιμοποιώντας το όπλο του εναντίον της αστυνομίας.

Μετά από ερώτηση των δημοσιογράφων, ο Revell απάντησε πως δεν γνωρίζει αν υπάρχει το υλικό από την κάμερα που φέρει ο αστυνομικός και δεν γνωρίζει το αριθμό των πυρών που ρίχτηκαν εκείνη την ημέρα.

Ο Revell πρόσθεσε ότι δεν υπάρχει κάποια ένδειξη για λάθος χειρισμό από την πλευρά της αστυνομίας ή ότι υπάρχει ρατσιστικό κίνητρο πίσω από τον πυροβολισμό.

Ο αστυνόμος που σκότωσε τον McDale έχει τεθεί σε διαθεσιμότητα.




Δες και αυτό!