Εν ψυχρώ δολοφονία τρανς οδηγού ταξί, πατέρα τεσσάρων παιδιών

04/01/2020
από
Εν ψυχρώ δολοφονία τρανς οδηγού ταξί πατέρα τεσσάρων παιδιών
Εν ψυχρώ δολοφονία τρανς οδηγού ταξί πατέρα τεσσάρων παιδιών

Ο 25χρονος Dustin Parker οδηγός ταξί στο McAlester της Οκλαχόμα, πυροβολήθηκε θανάσιμα, νωρίς το πρωί της Πρωτοχρονιάς.

Η σωρός του βρέθηκε στην έδρα των ταξί στις 6:30 π.μ. της Τετάρτης, σύμφωνα με το Tulsa World. Είχε δεχτεί επανειλημμένους πυροβολισμούς μέσα στο ταξί.

“Οι ανακριτές εξετάζουν τους οδηγούς αυτήν τη στιγμή” , δήλωσε ο αξιωματικός Kevin Hearod, του αστυνομικού τμήματος McAlester.

“[Ο Parker ήταν] απλά ένας εργάτης, αγαπούσε την οικογένειά του και που δεν κατάφερε να επιστρέψει στο σπίτι του” .

Ο Parker, ο οποίος αφήνει μια σύζυγο, την Regina, και τέσσερα παιδιά, ήταν ιδρυτικό μέλος της “McAlester chapter of Oklahomans for Equality”, μιας ομάδας ΛΟΑΤΚΙ+  δικαιωμάτων.

Η οργάνωση δημοσίευσε μια ανάρτηση στη σελίδα της στο Facebook, λέγοντας ότι η σημαία θα κυματίζει μεσίστια, για να «τιμήσει τη μνήμη και τη συνεισφορά του στην ΛΟΑΤΚΙΑ+ κοινότητα στην Οκλαχόμα» . Ο θάνατός του είναι η πρώτη γνωστή ανθρωποκτονία ενός τρανς ατόμου για το 2020.

Ο διευθυντής των ταξί της εταιρίας Rover, Brian West έχει διοργανώσει μία καμπάνια για να συγκεντρωθούν χρήματα για να βοηθήσει την οικογένεια του Parker.

“Η Rover Taxi υποφέρει από την απώλεια ενός μέλους της οικογένειας Rover” , αναφέρεται στο site.

“Ο Dustin ήταν ένας σταθερός φίλος, ένας καταπληκτικός σύζυγος και πατέρας και ένας γενναιόδωρος άνθρωπος σε κάθε λάθος. Αγαπούσε έντονα, εργάστηκε ακούραστα και έβλεπε τη ζωή με τόση ελπίδα και ενθουσιασμό, ώστε η παρουσία του φώτιζε όλη τη ζωή μας. Η φωτεινή, νεανική του ζωή, του αφαιρέθηκε πολύ νωρίς.

Ο Dustin έφυγε, αλλά ποτέ δεν θα ξεχάσει.”

Η αστυνομία δεν έχει βρει ακόμη στοιχεία που να υποδεικνύουν ότι ήταν έγκλημα υποκινούμενο από το μίσος για την τρανς ταυτότητα φύλου του Dustin Parker. “Αυτή τη στιγμή, δε φαίνεται να είναι έτσι” , δήλωσε ο Hearod, “Αλλά προφανώς, όλα είναι στο τραπέζι.”

Η οργάνωση “Moms Demand Action for Gun Sense”, μέρος της “Everytown for Gun Safety” , εξέδωσε επίσης μια δήλωση σχετικά με το θάνατο του Parker, σημειώνοντας ότι οι περισσότερες από τις ανθρωποκτονίες των τρανς-Αμερικανών τα τελευταία χρόνια ήταν αποτέλεσμα βίας από όπλα:

“Ο Dustin Parker θα έπρεπε να ήταν ακόμα ζωντανός” , δήλωσε η εθελόντρια Hannah Parker*:

“Η καρδιά μου είναι στη σύζυγό του, στα τέσσερα παιδιά του, στα φιλικά του πρόσωπα, στις συναγωνίστριες και στους συναγωνιστές του για ισότητα στην Οκλαχόμα και σε κάθε τρανς, nonbinary, gender-nonconforming παιδί και ενήλικα αυτής της Πολιτείας, που άκουσε αυτά τα νέα και αισθάνθηκε λιγότερο ασφαλής. Ο Dustin Parker είδε την αρχή αυτής της δεκαετίας, αλλά θα έπρεπε να έχει δει πολλά περισσότερα» .


*Η Hannah Parker δεν έχει συγγένεια με τον Dustin.




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!