Επιδημία Βίας: 3 μαύρα τρανς άτομα δολοφονούνται στην Αμερική

30/07/2020
από

Σταματημό δεν έχει ο αριθμός θανάτων τρανς ατόμων στην Αμερική, με την λίστα των νεκρών δολοφονημένων τρανς να φτάνει τα 25 άτομα για το 2020 μετά από τρεις ακόμα δολοφονίες.

Το Human Rights Campaign κατέγραψε για όλη τη χρονιά του 2019, 27 δολοφονίες τρανς ατόμων, ενώ τρομακτικός ακούγεται ο αριθμός των 25 ατόμων για φέτος καθώς βρισκόμαστε ακόμα στα μισά του 2020.

Σύμφωνα με το WPIX, η 32χρονη Tifanny Harris μαχαιρώθηκε μέχρι θανάτου στο διαμέρισμά της στο Bronx νωρίς τα ξημερώματα της Κυριακής (26 Ιουλίου).

Αρχικά είχε γίνει deadnamed και misgendered από την αστυνομία και τον τύπο, αργότερα όμως μέλη της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας και μια τρανς ακτιβιστική ομάδα την αναγνώρισε και διόρθωσε το όνομά της και τις αντωνυμίες τις σε αυτές που είχε επιλέξει η ίδια.

Οι αστυνομία της Νέας Υόρκης ανταποκρίθηκε σε μια κλήση. μετά τις 1:30 το βράδυ και ανακάλυψε την Harris στον διάδρομο του κτιρίου που έμενε με μαχαιριές στο στήθος. Μεταφέρθηκε γρήγορα στο νοσοκομείο, αλλά δυστυχώς ο θάνατός της ανακοινώθηκε γύρος στις 2:20 π.μ.

Φωτογραφία του άνδρα που κατέγραψαν οι κάμερες ασφαλείας

Ο θάνατός της δεν αντιμετωπίζεται σαν έγκλημα μίσους από τις αρχές. Κάμερες κατέγραψαν έναν άντρα, τον οποίο η αστυνομία αναζητά για ανάκριση και πιστεύεται ότι διατηρούσε σχέση με την Harris.

Στην Δευτέρα 27 Ιουλίου, μια δεύτερη τρανς γυναίκα βρέθηκε νεκρή στο Baton Rouge της Louisiana.

Σύμφωνα με το The Advocate, η Queasha D Hardy η οποία ήταν μόλις 24 χρόνων, βρέθηκε νεκρή από πυροβολισμό σε δρόμο μετά τη 1 μ.μ.

Φωτογραφία της Queasha D Hardy

Όπως και η Harris, το ίδιο και η Hardy έγινε misgendered και deadnamed από την αστυνομία και τον τύπο μετά τον θάνατό της.

Αναφορές αρχίσουν να έρχονται στην επιφάνεια για τον θάνατο ενός τρανς άντρα, του Brian Powers, ο οποίος δολοφονήθηκε στις 13 Ιούνιου, στο Akron του Οχάιο.

Σύμφωνα με το Akron Beacon Journal, ο Powers δολοφονήθηκε από πυροβολισμό και βρέθηκε νεκρός σε δρόμο έξω από εκκλησία.

Φωτογραφία του Brian Powers από Twitter

Η αστυνομία δήλωσε ότι δεν έχει κανένα στοιχείο για να κάνει έρευνα, αλλά οι φίλοι και η οικογένεια του Powers πιστεύουν ότι η αστυνομία δεν παίρνει την υπόθεση στα σοβαρά επειδή πρόκειται για μαύρο τρανς άντρα.

Ο φίλος του Powers, Steve Arrington, ο οποίος δουλεύει στο Akron AIDS Collaborative δήλωσε: “Εκνευρίζομαι όταν ακούω να λένε ‘Black Lives Matter’.”

“Εγώ λέω: ‘Ποιες ζωές, η δική μου; Ή απλά οι ζωές ετερόφυλων μαύρων ατόμων; Τι θα γίνει με τους ΛΟΑΤΚΙ αδερφούς και αδερφές μου; Είναι μαύρα. Οι δικές τους ζωές μετράνε;”

Μετά τον θάνατο τεσσάρων τρανς ατόμων – τρία από τα οποία ήταν μαύρες τρανς γυναίκες – σε μια εβδομάδα από την αρχή του Ιουλίου, το Human Rights Campaign κρούει τον κώδωνα του κινδύνου λέγοντας: “Δεν έχει υπάρξει ξανά τόσος υψηλός αριθμός σε αυτό το σημείο της χρονιάς”. Το HRC έχει αρχίσει να καταγράφει δεδομένα για της δολοφονίες τρανς ατόμων από το 2013.




Δες και αυτό!