Τρανσφοβικό εξώφυλλο από την «Εστία», με αφορμή την εκδήλωση που συμμετείχε μια Drag Queen

03/01/2023
Στον ομοφοβικό και τρανσφοβικό ντελίριο που έχει ξεσπάσει τις τελευταίες μέρες, με αφορμή την εκδήλωση «Η Drag Queen που έσωσε τα Χριστούγεννα» θέλησε να λάβει μέρος και η εφημερίδα «Εστία».

Συγκεκριμένα, στο σημερινό της εξώφυλλο η εφημερίδα «μοιράζεται μερικές σκέψεις με αφορμή την υπόθεση Λάσπα και τα διεμφυλικά πρότυπα “drag queens”», καταλήγοντας στο ερώτημα «Έχουμε παραφρονήσει εντελώς;».

Στο κείμενό της η «Εστία» φαίνεται να ανησυχεί ιδιαιτέρως για την παιδεία που λαμβάνουν τα «Ελληνόπουλα» στα σχολεία, η οποία για κάποιο λόγο (που μόνο η εφημερίδα αντιλαμβάνεται) φαίνεται να απειλείται από τα μηνύματα αποδοχής και αγάπης που προσπαθούν να περάσουν εκδηλώσεις όπως αυτή που διοργανώθηκε από το Thessaloniki Pride και τις Οικογένειες Ουράνιο Τόξο.

Με την εφημερίδα να αδυνατεί να καταλάβει τη διαφορά ανάμεσα σε ένα τρανς άτομο και μια drag queen, δεν λείπουν οι προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, όπως «συμπτώματα παρακμής», «εναλλακτικά άτομα», κ.α.

Τέλος, η «Εστία» συμπαραστέκεται στην Κατερίνα Λάσπα, μετά τις επικρίσεις που δέχθηκε για την τρανσφοβική της ανάρτηση.

Και μη χειρότερα!

Καταγγέλουμε το τρανσφοβικό παραλήρημα της Γενικής Γραμματέως Εθελοντισμού του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Κατερίνας Λάσπα

Vasilis Thanopoulos

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο [email protected]. Cu!
Δες και αυτό!