Η σταυροφορία που έχει ξεκινήσει η ΕΣΤΙΑ κατά των ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιωμάτων στη χώρας μας είναι γνωστή. Γι΄αυτό και τώρα με αφορμή τις κινήσεις (;) της κυβέρνησης γύρω από την ισότητα στον γάμο, η εφημερίδα επιστρατεύει κάθε μέσο για εκφράσει την ομοφοβίας της. Όπως για παράδειγμα τον κιτρινισμό και το κουτσομπολιό.

Όλα ξεκίνησαν με αφορμή τις πρόσφατες δηλώσεις της Ντόρας Μπακογιάννη, στις οποίες ανέφερε ότι θα ψηφίσει την ισότητα στον γάμο, καθώς «η Πολιτεία οφείλει να προστατεύσει τα δικαιώματα των παιδιών».

«Απαράδεκτα» και «επικίνδυνα» πράγματα για την εφημερίδα που δεν μπορούσε να πιστέψει ότι η πρώην Υπουργός της Νέας Δημοκρατίας είπε τέτοια πράγματα (την είχε λατρέψει παλιότερα όταν δήλωνε πως βρίσκει το αντιαισθητικό τον γάμο μεταξύ δύο ανδρών). Αποφάσισε, λοιπόν, να δράσει για να εξηγήσει σε τι οφείλεται αυτή η αλλαγή στη στάση της κ. Μπακογιάννη. Και λέω αλλαγή γιατί η εφημερίδα φρόντισε να θυμηθεί πως στις 22.12.2015 η πολιτικός δήλωνε κατά της τεκνοθεσίας από ΛΟΑΤΚΙ άτομα.

Ας δούμε, τώρα, την απάντηση που δίνει η ΕΣΤΙΑ (ακολουθεί πολυτονικό απόσπασμα):

«ΚΟΡΥΦΑΙΟΣ κυβερνητικός ἀξιωματοῦχος σχολίαζε σκωπτικά προχθές τήν τελευταία παρέμβαση τῆς Ντόρας Μπακογιάννη γιά τόν γάμο τῶν ὁμόφυλων ζευγαριῶν. «Ἡ Ψηλή θά κάνει ὅ,τι περνᾶ ἀπό τό χέρι της γιά νά ἀναστατώσει τό κόμμα. Δέν συγχωρεῖ στόν ἀδερφό της τόν τρόπο πού φέρθηκε στόν Κώστα Μπακογιάννη. Τόν ἐγκατέλειψε. Ἀνεξαρτήτως τῶν δικῶν του ἐπιδόσεων, τό Μαξίμου τοῦ ἔκανε τήν ζωή δύσκολη. Ἐπέτρεψε τήν κάθοδο Καδισιάρη στήν Ἀθήνα, ἀλλά τήν ἀπέτρεψε στήν Περιφέρεια».

Η δημοσιογραφική έρευνα του κ. Κοττάκη (διευθυντή της εφημερίδας) φαίνεται να περιορίζεται μόνο σε αυτόν τον κορυφαίο κυβερνητικό αξιωματούχο, του οποίου η απάντηση (μιας και μόνο αυτή αναφέρεται) αναγνωρίζεται ως η μόνη πιθανή εξήγηση για την εφημερίδα.

Και θα μπορούσε να ήταν αστείο που η ΕΣΤΙΑ έγινε Εspresso δημοσιεύοντας κουτσομπολιά και θεωρίες, αν όλο αυτό δεν ήταν τόσο σεξιστικό.

Γιατί είναι σεξιστικό να υποστηρίζεις πως μια πολιτικός του κυβερνώντος κόμματος λειτουργεί με βάση… τον γιο της και να την αναφέρεις ως «η ψηλή… που θέλει να αναστατώσει το κόμμα», επειδή κρατάει μούτρα στον αδερφό της.

Άλλη μια απόδειξη (για εμάς) ότι η ομοφοβία και ο σεξισμός πάνε πακέτο!

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο [email protected]. Cu!