«Προνόμια» θεωρεί τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα η ομοφοβική εφημερίδα ΕΣΤΙΑ

Ένα ακόμη ομοφοβικό πρωτοσέλιδο κυκλοφόρησε η εφημερίδα ΕΣΤΙΑ με αφορμή το Athens Pride, στοχεύοντας τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα και τη σεξεργασία.

«Η πορνεία είναι εργασία», αναγράφεται με μεγάλα γράμματα στην κορυφή του πρωτοσέλιδου, με μια ειρωνική φυσικά διάθεση – κάτι που γίνεται επίσης αντιληπτό διαβάζοντας και το υπόλοιπο κείμενο της ακροδεξιάς εφημερίδας.

«Το εφετινό Gay pride των Αθηνών έχει ως κεντρικό σύνθημα Ένας νόμος δεν αρκεί και ζητεί από τον κ. Μητσοτάκη να αναγνωρισθεί η σεξ-εργασία ως απασχόλησις – Μετά το ναι της ΝΔ στην σύσταση Επιτρόπου ΛΟΑΤΚΙ στην νέα Κομμισσιόν, τώρα εγείρονται και νέα αιτήματα – Το τρίτο φύλο στο τραπέζι», αναφέρεται στη συνέχεια.

Μέσα στο κείμενο που συμπεριλαμβάνεται στο πρωτοσέλιδο, αναπαράγεται η γνωστή ομοφοβική ρητορική, που κάνει λόγο για «υπερβολικές απαιτήσεις», παραβλέποντας το γεγονός ότι η ισότητα δεν μπορεί να είναι μερική και απόλυτα προσαρμοσμένη σε ένα αυστηρά ετεροκανονικό πλαίσιο.

«Πράγματι, η συμπεριφορά των προσώπων αυτών [σ.σ. των ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων] έχει ξεφύγει από κάθε όριο», αναφέρεται συγκεκριμένα, ενώ ο συντάκτης προσθέτει: «Και αποτυπώνεται κατά τον πλέον χαρακτηριστικό τρόπο στην αφίσα του εφετινού Athens Pride που πλέον από παρέλασις ενός απογεύματος έχει εξελιχθεί σε ολόκληρη εβδομάδα δράσεων!

«Εκείνοι τι παραπάνω θέλουν; Προνόμια; Δεν τους έφθασε το ναι της ΝΔ σε ψήφισμα της ΕΕ υπέρ της συστάσεως Επιτρόπου ΛΟΑΤΚΙ στην νέα Κομμισσιόν;».

Σύμφωνα με την ακροδεξιά εφημερίδα, η ισότητα στον γάμο και το «ναι της ΝΔ σε ψήφισμα της ΕΕ» ανήκει μέσα σε αυτές τις ήδη «υπερβολικές απαιτήσεις» – παρόλο που ακόμα και ο συγκεκριμένος νόμος είναι λειψός – και οτιδήποτε πέρα από αυτά, όπως η αναγνώριση της σεξεργασίας και η νομική προστασία των ατόμων που εργάζονται στο σεξ, χαρακτηρίζονται «προνόμια».

Ανδρομάχη Κουτσουλέντη

Παραλίγο να με λένε Αστραδενή, οπότε χαίρομαι με το Ανδρομάχη. Μου αρέσει πολύ να διαβάζω ό,τι έχει σχέση με φύλο, σεξουαλικότητα και φεμινισμό. Οι έρωτες της ζωής μου είναι τετράποδοι και τριχωτοί, και κοινώς αποκαλούνται γάτες.
Δες και αυτό!