Μετά από πολλά χρόνια επικρίσεων, το TikTok δεσμεύτηκε να προστατεύσει τη ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα από το διαδικτυακό bullying απαγορεύοντας τα ψευδώνυμα και τον λανθασμένο προσδιορισμό ταυτότητας φύλου (misgendering).

Η εφαρμογή ανακοίνωσε μια νέα ενημέρωση των κατευθυντήριων γραμμών προς τους χρήστες της, για να καταστήσει το TikTok ένα ασφαλέστερο μέρος για περιθωριοποιημένες κοινότητες, συμπεριλαμβανομένων των LGBT+ ατόμων και των γυναικών.

Την Τρίτη, 8 Φεβρουαρίου, το TikTok δήλωσε ότι θα απαγορεύει πλέον το misgendering, το deadnaming και τον μισογυνισμό. Θα απαγορεύσει επίσης όλο το περιεχόμενο που προωθεί τη βάρβαρη πρακτική της θεραπείας μεταστροφής.

Ο Cormac Keenan, επικεφαλής του τμήματος Εμπιστοσύνης και Ασφάλειας του TikTok, ανέφερε σε δήλωσή του ότι αυτές οι “πρακτικές έχουν απαγορευτεί εδώ και καιρό” στην εφαρμογή, εξηγώντας ότι τώρα ήρθε η ώρα να απαγορευτεί ρητά αυτό το περιεχόμενο.

Πρόσθεσε ότι η αλλαγή ήρθε μετά από feedback που προήλθε από δημιουργούς βίντεο και “οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών”, οι οποίοι δήλωσαν πως είναι “σημαντικό να είναι σαφές στις οδηγίες της κοινότητάς μας” ότι το TikTok είναι κατά του περιεχομένου που εκφοβίζει ΛΟΑΤ+ πρόσωπα.

“Επιπλέον, ελπίζουμε ότι η πρόσφατη λειτουργία μας που επιτρέπει στους ανθρώπους να προσθέτουν τις αντωνυμίες τους, θα ενθαρρύνει τον διάλογο με σεβασμό και χωρίς αποκλεισμούς στην πλατφόρμα μας”, δήλωσε ο Keenan.

Ο οργανισμός υπεράσπισης των μέσων ενημέρωσης GLAAD επαίνεσε την TikTok για την ενημέρωση των κατευθυντήριων γραμμών της και τη σκληρότερη στάση απέναντι στο περιεχόμενο κατά των ΛΟΑΤ+ ατόμων.

Η Sarah Kate Ellis, πρόεδρος και διευθύνουσα σύμβουλος της GLAAD, δήλωσε ότι οι πλατφόρμες “δημιουργούν ένα ανασφαλές περιβάλλον για τα ΛΟΑΤΚΙ άτομα στο διαδίκτυο” όταν δεν απαγορεύονται ενέργειες κατά των τρανς, όπως “misgendering ή deadnaming”.

Η Bridget Todd, διευθύντρια επικοινωνίας της ομάδας υπεράσπισης της δικαιοσύνης των φύλων UltraViolet, δήλωσε ότι το TikTok “έγινε σήμερα λίγο πιο ασφαλές για τις γυναίκες, τα LGBQ και τα τρανς άτομα”.

“Επικροτούμε το TikTok για την αποτελεσματική ανταπόκριση στις συστάσεις μας και την εφαρμογή τους σε μια ενημερωμένη, πιο προστατευτική πολιτική χρηστών”, δήλωσε η Todd. “Ακόμα κι έτσι, είναι σαφές ότι οι πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης έχουν πολύ δρόμο να διανύσουν σε όλους τους τομείς”.

Με πληροφορίες από το pinknews.co.uk

Στο Δημοτικό, όταν η δασκάλα μας έβαλε "Σκέφτομαι και γράφω" να πούμε τι θέλουμε να γίνουμε όταν μεγαλώσουμε, απάντησα: Πρώτα γιατρός και όταν γεράσω περιπτεράς. Από μικρός μου άρεσε η ποικιλία και τη σύνταξη ούτε καν που τη σκεφτόμουνα. Στη συνέχεια ασχολήθηκα ερασιτεχνικά με σχολικές εφημερίδες και όταν πέρασα στο Τμήμα Επικοινωνίας και ΜΜΕ άρχισα να δουλεύω κανονικά στον ειδικό τύπο σχεδόν από το πρώτο έτος. Το Αntivirus το αγαπάω όπως ο Αθηναίος το χωριό του. Ενώ είμαι αναγκασμένος να ζω από την κανονική μου δουλειά, το Antivirus είναι η πραγματική δημοσιογραφία και το ρεπορτάζ που θα ήθελα να κάνω. Από το 2007 υπάρχει αυτή η σχέση αγάπης.