Ο Πάπας Φραγκίσκος συναντήθηκε με έναν Αμερικανό ιερέα, ο οποίος δέχεται επιθέσεις από σκληροπυρηνικούς Καθολικούς για τις απόψεις του υπέρ των ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων.

Συνάντηση ιερέα που στηρίζει την ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα με τον Πάπα, (James Martin Twitter)
Συνάντηση ιερέα που στηρίζει την ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα με τον Πάπα, (James Martin Twitter)

Ο πατέρας Τζέιμς Μάρτιν (James Martin) έχει αναπτύξει μια φήμη μέσα στην καθολική εκκλησία για την “απαλή” προσέγγισή του προς την ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα. Έχει γράψει ακόμη και βιβλίο, το οποίο ονομάζεται “Building a Bridge” , το οποίο υποστηρίζει ότι η Εκκλησία πρέπει να προσεγγίσει την κοινότητα των ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων. Ο Μάρτιν μπορεί να είναι μια αμφιλεγόμενη φιγούρα μέσα στην Εκκλησία, αλλά αυτό δεν εμπόδισε τον Πάπα Φραγκίσκος να συναντηθεί μαζί του αυτήν την εβδομάδα.

Η συνάντηση δημοσιοποιήθηκε από το Βατικανό, ως μία από τις δραστηριότητες του Πάπα. Το Press Association αναφέρει ότι αυτό υποδηλώνει ότι το Βατικανό ήθελε το κοινό να γνωρίζει ότι πραγματοποιήθηκε η συνάντηση αυτή, καθώς δε δημοσιοποιούν όλες τις ιδιωτικές συναντήσεις του Πάπα.

Ο Μάρτιν έγραψε στο twitter για τη συνάντηση: “Μία από τις σημαντικότερες στιγμές της ζωής μου. Ένιωσα ενθουσιασμένος, παρηγορημένος και εμπνευσμένος από τον Πατέρα σήμερα. Και ο χρόνος μαζί μου, μέσα σε μια κουραστική μέρα και μια πολυάσχολη ζωή, φαίνεται σαφής ένδειξη της βαθιάς ποιμαντικής φροντίδας του για τα ΛΟΑΤΚΙ+ καθολικά άτομα και ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα παγκοσμίως” .

Ο Μάρτιν δήλωσε ότι μίλησε στον Πάπα Φραγκίσκος για τους αγώνες των ΛΟΑΤΚΙ+ Καθολικών και του είπε ότι πολλά άτομα «αισθάνονται περιθωριοποιημένα» από την Εκκλησία.

Την πιο ριζοσπαστική δήλωση σε σχέση με τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα σκέφτεται να κάνει ο Πάπας

Τζον Γουότερς: Ο Πάπας είναι “υποκριτής” και η Εκκλησία “εχθρός”

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Αν ο Πάπας πάει να κάνει έστω και κάτι θετικό ως προς τους ομοφυλόφιλους θα συναντήσει σκληρή αντίδραση από τους Καθολικούς της Υποσαχάρια Αφρικής (η Υποσαχάρια Αφρική έχει 63% χριστιανική πλειοψηφία:
    https://www.pewforum.org/2015/04/02/sub-saharan-africa/ ) και της Καραϊβικής και άλλων φτωχών χριστιανικών κρατών.

Comments are closed.