Τζον Γουότερς: Ο Πάπας είναι “υποκριτής” και η Εκκλησία “εχθρός”

06/09/2019
από
Τζον Γουότερς
Τζον Γουότερς

Ο 73χρονος σκηνοθέτης του ‘Pink Flamingos’ και του ‘Hairspray’ , που είναι φανατικός θαυμαστής του Ναού του Σατανά, αποκάλεσε τον Πάπα “υποκριτή” και την Καθολική Εκκλησία “εχθρό” .

Τζον Γουότερς
Τζον Γουότερς

Σε πρόσφατη συνέντευξή του στο Telegraph, δήλωσε:

“Έχουν επιτεθεί στις πεποιθήσεις μου εδώ και αιώνες. Είμαι χαρούμενος που αντεπιτίθεμαι. Μισώ αυτόν τον νέο Πάπα. Είναι ένας υποκριτής. Όταν πρόκειται για τον γκέι γάμο, πώς μπορεί να λέει: “Ποιος είμαι εγώ για να κρίνω;” Είσαι ο γ@#%%#νος ο Πάπας! Εσύ υποτίθεται ότι έχεις το παπικό αλάθητο. Τους επιτίθεμαι γιατί εκείνοι επιτίθενται σε εμάς. Εκείνοι είναι ο εχθρός. Ξεδιάντροπα.” 

Στο Attitude του Σεπτεμβρίου, ο συνιδρυτής του Ναού του Σατανά, Λουσιέν Γκριβς, δήλωσε πώς πάντα συμμετέχουν στα Prides στις ΗΠΑ και ορκίζονται να προστατεύουν και να αγωνίζονται για την LGBTQI+ κοινότητα και τα δικαιώματά της.

Ο Γουότερς συνέχισε σχετικά:

“Τους αγαπώ. Πρόσφατα δειπνήσαμε με τον αρχηγό τους, είναι πολύ καλός μου φίλος. Αυτό που κάνουν αποτελεί αληθινή ακτιβιστική δουλειά πάνω στον διαχωρισμό της Εκκλησίας και του Κράτους, κάτι στο οποίο πιστεύω βαθιά. Πήγαν σε μία διαδήλωση πρόσφατα κατά των αμβλώσεων και είχαν ντυθεί μωρά. Χρησιμοποίησαν το χιούμορ για να επιτεθούν.”  

O Τζον Γουότερς στο 60ό Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης




Δες και αυτό!