Σήμερα στις 5 μ.μ. το τελικό συνέδριο του CHOICE για τη συμπεριληπτικότητα στα σχολεία

Σήμερα, 30 Μαρτίου 2022, από τις 17:00 έως τις 18:30 το Κέντρο Κοινωνικής Δράσης και Καινοτομίας (ΚΜΟΠ) προσκαλεί τους ενδιαφερόμενους στο διαδικτυακό συνέδριο “Inclusive Schools for Inclusive Societies” («Συμπεριληπτικά σχολεία για συμπεριληπτικές κοινωνίες»). Το συνέδριο σηματοδοτεί τη λήξη του ευρωπαϊκού προγράμματος CHOICE.

Το CHOICE είναι μια ευρωπαϊκή πρωτοβουλία – συνέχεια του Hombat.eu – η οποία στοχεύει στην προώθηση του σχολικού περιβάλλοντος χωρίς αποκλεισμούς και την καταπολέμηση της μισαλλοδοξίας λόγω ταυτότητας φύλου, έκφρασης φύλου, σεξουαλικού προσανατολισμού ή/και χαρακτηριστικών φύλου στην Ελλάδα, τη Βουλγαρία, τη Λιθουανία και τη Ρουμανία.

Το σημερινό τελικό συνέδριο θα δώσει την ευκαιρία στους συμμετέχοντες φορείς να παρουσιάσουν το έργο που επιτελέστηκε κατά τη διάρκεια του 2ετούς προγράμματος, καθώς και τις προκλήσεις που αντιμετώπισαν καθ’ όλη τη διάρκεια της υλοποίησής του στην Ελλάδα, Λιθουανία, τη Βουλγαρία και τη Ρουμανία. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, θα γίνει συζήτηση και για την κατάσταση στην ευρωπαϊκά σχολεία, την ευαισθητοποίηση σχετικά με τις καλές πρακτικές στην εκπαίδευση και τη διασφάλιση ότι τα αποτελέσματα του CHOICE θα αξιοποιηθούν σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Ομάδα-στόχος:

∙ Φορείς χάραξης πολιτικής

∙ Εκπαιδευτικοί και προσωπικό εκπαιδευτικής υποστήριξης

∙ Διευθυντές σχολείων

∙ Ευρύτερη σχολική κοινότητα

Εγγραφείτε στην εκδήλωση εδώ!

Απαιτείται προεγγραφή. Η εκδήλωση είναι ανοιχτή στο κοινό και θα φιλοξενηθεί στα αγγλικά Θα δοθούν πιστοποιητικά παρακολούθησης σε όλους τους συμμετέχοντες.

Για περισσότερες πληροφορίες:

https://www.itsyourchoice.eu/

https://www.facebook.com/choiceeu

Το πρόγραμμα του συνεδρίου (στα αγγλικά):

Πέτρος Αλεξανδρής

Στο Δημοτικό, όταν η δασκάλα μας έβαλε "Σκέφτομαι και γράφω" να πούμε τι θέλουμε να γίνουμε όταν μεγαλώσουμε, απάντησα: Πρώτα γιατρός και όταν γεράσω περιπτεράς. Από μικρός μου άρεσε η ποικιλία και τη σύνταξη ούτε καν που τη σκεφτόμουνα. Στη συνέχεια ασχολήθηκα ερασιτεχνικά με σχολικές εφημερίδες και όταν πέρασα στο Τμήμα Επικοινωνίας και ΜΜΕ άρχισα να δουλεύω κανονικά στον ειδικό τύπο σχεδόν από το πρώτο έτος. Το Αntivirus το αγαπάω όπως ο Αθηναίος το χωριό του. Ενώ είμαι αναγκασμένος να ζω από την κανονική μου δουλειά, το Antivirus είναι η πραγματική δημοσιογραφία και το ρεπορτάζ που θα ήθελα να κάνω. Από το 2007 υπάρχει αυτή η σχέση αγάπης.
Δες και αυτό!