Ρατσιστικό και ομοφοβικό παραλήρημα από τον διευθυντή της ΕΣΤΙΑΣ

15/06/2022
Για τον θεσμό της ελληνικής οικογένειας ανησυχεί ο δημοσιογράφος και διευθυντής της εφημερίδας ΕΣΤΙΑ, Μανώλης Κοττάκης. Σε τέτοιον, μάλιστα, βαθμό που σε άρθρο, με τίτλο “Ἡ πατρίδα εἶναι σημαντικώτερη ἀπό τό ψευτοκέντρο”, που δημοσιεύτηκε στον ιστότοπο της Εστίας αλλά και του Newsbreak, προτείνει και τρόπους στην πολιτεία, ώστε να φροντίσει την ανάτασή του. 

Χαρακτηριστικά αναφέρει:

“Η ένταξη των μεταναστών σε αυτούς τους αριθμούς σημαίνει ότι το 2100 οι μισοί πολίτες αυτής της χώρας θα είναι αλλοδαποί! Θα μιλάμε πλέον για τους κατοίκους που ζουν στη γεωγραφική περιοχή που ονομάζεται Ελλάδα, αλλά δεν θα μιλάμε για Ελληνες. Και, βεβαίως, αυτό δεν θα είναι Ελλάδα.Όσοι λοιπόν προκρίνουν ως πρώτη επιλογή για τη λύση του δημογραφικού προβλήματος την ένταξη των μεταναστών θεωρώ ότι απλώς προκρίνουν την εύκολη αυτή τη στιγμή λύση, που θα φέρει αύριο δύσκολα και μεγάλα προβλήματα. Με ορατό τον κίνδυνο αυτοί που θα ακολουθήσουν εμάς να μην αναγνωρίζουν τον τόπο μας. Υπάρχει κι άλλη οδός, επίπονη βεβαίως, που δεν είναι και πολύ της μόδας: η ενίσχυση του ελληνικού πληθυσμού.Αυτή να καταστεί η πρώτη προτεραιότητα της Ελληνικής Δημοκρατίας για τα επόμενα χρόνια και έπειτα η ένταξη όποιων μεταναστών ζουν εδώ και δεκαετίες στη χώρα μας. Είναι βεβαίως μια λύση που χρειάζεται υπομονή και πειθώ...”

Και αφού ολοκληρώνει τη ρατσιστική του θέση, σειρά παίρνει η ομοφοβία και γενικότερα το ΛΟΑΤΚΙ+ οικογένειες. 

Απαιτείται μια γιγαντιαία εκστρατεία της ελληνικής Πολιτείας για την ανάσταση του θεσμού της ελληνικής οικογένειας. Στις μέρες μας, δυστυχώς -είναι πικρή η αλήθεια-, η ομάδα που περιστοιχίζει τον κύριο πρωθυπουργό λανσάρει ως προοδευτικό πρότυπο την οικογένεια που χτίζουν οι ΛΟΑΤΚΙ. Και αυτό κυριαρχεί και στην τηλεόραση και στο διαδίκτυο και στις λαϊφστάιλ εφημερίδες και στα τηλεπαιχνίδια, ακόμα και στις διαφημίσεις καλλυντικών. Μόνο που αυτό το μοντέλο οικογένειας, όσο και να θέλει κανείς να το συμπαθήσει -ελεύθερη επιλογή καθενός είναι το πώς θα ζήσει-, δεν μπορεί να λύσει το Δημογραφικό. Είναι η φύση, ανόητοι! Όσες υιοθεσίες κι αν νομοθετηθούν μεταξύ ομοφυλοφίλων, είναι ουτοπία να πιστεύει κανείς ότι θα μας δώσουν τoυς 4.000.000 Ελληνες που μας λείπουν μέχρι το 2100. Αντιθέτως, η κλασική οικογένεια, που βάλλεται σήμερα από παντού και περνά βαθιά κρίση, μπορεί υπό προϋποθέσεις να λύσει το πρόβλημα. Αντί λοιπόν να υιοθετούμε τις εύκολες και μοδάτες λύσεις της ένταξης των μεταναστών ως πρώτη μας προτεραιότητα, με το επιχείρημα ότι μας λείπουν εργατικά χέρια, καλό θα είναι να ανασκουμπωθούμε και να χαράξουμε μακροπρόθεσμη πολιτική για το μέλλον. Προφανώς, όποιος ακολουθήσει τον δρόμο αυτόν δεν θα περιμένει τα ψηφαλάκια των ΛΟΑΤΚΙ, ωστόσο εδώ το μέγα διακύβευμα είναι η συνέχεια του έθνους και όχι το αποτέλεσμα των εθνικών εκλογών του 2022.

Σας παρακαλώ μόνο να ενημερώσει κάποιος τον δημοσιογράφο ότι οι ΛΟΑΤΚΙ+ οικογένειες δεν αποκτούν παιδιά μόνο μέσω της τεκνοθεσίας – είναι η φύση, ανόητε!

Vasilis Thanopoulos

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο [email protected]. Cu!
Δες και αυτό!