Η JK Rowling ξαναχτυπά: τώρα αντιδρά κατά μιας πρόσφατης μεταμόρφωσης της σημαίας Υπερηφάνειας

0
459
Η συγγραφέας JK Rowling είναι τόσο γνωστή για τις τρανσφοβικές της δηλώσεις όσο είναι και για τη δημιουργία του Harry Potter. Ωστόσο, ακόμα και με ένα πρόσφατο retweet της κατάφερε να σοκάρει πολλούς.

Το tweet που δημοσίευσε η Rowling δείχνει την εικόνα μιας πρόσφατης επαναδημιουργίας της σημαίας Υπερηφάνειας. Συγκεκριμένα, στη σημαία έχουν προστεθεί καφέ και μαύρες ρίγες, καθώς και τα χρώματα της τρανς σημαίας. Οι καφέ και μαύρες ρίγες, αλλά και τα «τρανς χρώματα» είναι σχεδόν σβησμένα. Ένα σλόγκαν συνοδεύει την εικόνα: «Σήκω και φύγε» (Get your sh*it off our flag).

JK Rowling retweets criticism of pride flag

Το συγκεκριμένο φοβικό tweet έχει αρχικά δημοσιευτεί από τον Rudy, ο οποίος αναφέρεται ως «πρεσβευτής» της οργάνωσης Gays Against Groomers. Το bio της συγκεκριμένης ομάδας δηλώνει ότι είναι μια «οργάνωση των γκέι κατά της σεξουαλικοποίησης, της κατήχησης και της ιατρικοποίησης των παιδιών κάτω από την ταυτότητα της ΛΟΑΤΚΙΑ+ κοινότητας».

Η GAG συμμετέχει σε καμπάνιες κατά των drag και pride εκδηλώσεων που περιλαμβάνουν παιδιά, καθώς και κατά της περίθαλψης και της φροντίδας των τρανς νέων.

Η JK Rowling και τα τρανς ζητήματα

Η JK Rowling δημοσίευσε και άλλα tweets σχετικά με τις παραστάσεις της αντί-τρανς ακτιβίστριας Rosie Parker και το κύμα αντιδράσεων που προκλήθηκε στη Νέα Ζηλανδία.

Οι παραστάσεις με τίτλο «Αφήστε τις Γυναίκες να Μιλήσουν» διακόπηκαν νωρίτερα εξαιτίας των έντονων διαδηλώσεων και κάποιων βίαιων περιστατικών μεταξύ των αντίθετων ομάδων. Η Rowling περιέγραψε αυτές τις σκηνές ως «απωθητικές» και χαρακτήρισε τους διαδηλωτές «όχλο».

Η JK Rowling είναι γνωστή για τις απόψεις της πάνω σε τρανς θέματα αλλά και θέματα φύλου, εδώ και αρκετά χρόνια. Στο PinkNews διαβάζουμε ότι το 2020, είχε δηλώσει ότι ο ακτιβισμός «διαγράφει την έννοια του βιολογικού φύλου». Στη συνέχεια είχε γράψει ένα μεγάλο κείμενο σχετικά με τις «ανησυχίες της για τις επιδράσεις του τρανς κινήματος».

Πιο πρόσφατα, είχε ασκήσει κριτική σε μια σκωτσέζικη νομοθεσία η οποία διευκόλυνε την διαδικασία νομικού αυτοπροσδιορισμού για τα τρανς άτομα.

Παρόλα αυτά, πολλοί σοκαρίστηκαν με το τελευταίο retweet της Rowling.

 

Η Ιστορία της Σημαίας

Η αρχική σημαία Υπερηφάνειας δημιουργήθηκε το 1978 από τον καλλιτέχνη Gilbert Baker. Η τότε σημαία αφορούσε ένα ουράνιο τόξο το οποίο αντιπροσώπευε όλα τα άτομα της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας. Από τότε, έχουν δημιουργηθεί πολλές παρόμοιες σημαίες προσθέτοντας νέα χαρακτηριστικά, ωστόσο χωρίς να διαγράφουν την αρχική δημιουργία.

Όπως έχει δηλώσει ο πρόεδρος του ιδρύματος Gilbert Baker, «Στον ουρανό υπάρχει χώρος για όλες τις σημαίες».