Η Νέα Ζηλανδία απορρίπτει την περιοδεία γνωστής αντί-τρανς ακτιβίστριας

28/03/2023
από
Πλημμύρισαν με ΛΟΑΤΚΙ+ κόσμο και συμμάχους πόλεις της Νέας Ζηλανδίας το σαββατοκύριακο, με σκοπό να εναντιωθούν στην παρουσία της αντί-τρανς ακτιβίστριας, Rosie Parker, στη Νέα Ζηλανδία. 

Ο ερχομός της Rosie Parker στάθηκε η αφορμή για υποστήριξη της τρανς κοινότητας σε διάφορες πόλεις της Νέας Ζηλανδίας. Μετά από πολλαπλές εκδηλώσεις στην Αυστραλία, η ακτιβίστρια κατά των τρανς ατόμων Kelli-Jay Keen-Minshull, γνωστή και ως Rosie Parker, εμφανίστηκε στη Νέα Ζηλανδία με σκοπό να συνεχίσει την αμφιλεγόμενη περιοδεία της με τίτλο «Αφήστε τις Γυναίκες να Μιλήσουν» (Let the Women Speak).

Ωστόσο, η ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα της χώρας ξεκαθάρισε ότι τέτοιες τρανσφοβικές ρητορικές δεν είναι ευπρόσδεκτες. Μετά από την Σαββατιάτικη (26/03) εκδήλωση της Parker, στις πόλεις Christchurch και Wellington, συγκεντρώθηκαν περίπου 3.000 άνθρωποι, με σκοπό να δείξουν την συμπαράσταση τους στην τρανς κοινότητας. Το γεγονός αυτό έκανε την Rosie Parker να εγκαταλείψει την περιοδεία της και να γυρίσει στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Σε όλες τις πόλεις που διοργανώθηκαν διαδηλώσεις ακούστηκαν συγκινητικά συνθήματα και τραγούδια, και συγκεντρώθηκε κόσμος που δεν προέρχεται μόνο από την ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα. Στην πόλη Wellington, στην οποία θα γινόταν η επόμενη παράσταση της αντί-τρανς ακτιβίστριας, μαζεύτηκαν χιλιάδες κόσμος με ΛΟΑΤΚΙ+ σημαίες.

https://twitter.com/simonpnz/status/1639788071435771905?s=20

Η Βρετανίδα τρανς παρουσιάστρια στο ραδιόφωνο, India Willoughby, όπως διαβάζουμε στο PinkNews, περιέγραψε τις εικόνες στο Wellington «σαν το εξώφυλλο του άλμπουμ Listen Without Prejudice του George Michael». Ενώ ένας δημοσιογράφος στο Ηνωμένο Βασίλειο, Owen Jones, σχολίασε «Αφήστε τις γυναίκες να μιλήσουν! Οι γυναίκες μίλησαν. Απλά δεν σου άρεσε το τι είχαν να πουν».

Η Rosie Parker αναγκάστηκε να ακυρώσει την παράσταση της στο Auckland μετά από την συγκέντρωση περίπου 2.000 ανθρώπων στο συγκεκριμένο σημείο. Η Parker δέχτηκε επίθεση με χυμό ντομάτας, πριν καταφέρει η ασφάλεια της να την απομακρύνει από το σημείο.

Μετά από δηλώσεις για μια υποτιθέμενα βίαιη φύση της επίθεσης, το Auckland Pride δήλωσε: «Απορρίπτουμε αυτό το αφήγημα. Πιστεύουμε ότι η ένδειξη κοινότητας, γιορτής και αποδοχής μαζί με τη χαρούμενη μουσική και τον θόρυβο των 5.000 υποστηρικτών, ήταν τόσο δυνατή ώστε να είναι αυτός ο λόγος της αποχώρησης της – και όχι οι πράξεις ενός μόνο ατόμου».

Το Auckland Pride επίσης δήλωσε ότι στις παραστάσεις της Parker στην Αυστραλία, ήταν παρόντες και νέο-ναζί ανάμεσα σε άλλους ακροδεξιούς. Η παρουσία των νέο-ναζί οδήγησαν τις μεταναστευτικές αρχές της Νέας Ζηλανδίας να εξετάσουν τη βίζα της Parker.

Η είσοδος της στη χώρα έγινε δεκτή ,όπως είδαμε, αλλά η ίδια αναγκάστηκε να φύγει νωρίτερα λόγω της έντονης αντίδρασης και μη αποδοχής της τρανσφοβικής της ρητορικής.
Δες και αυτό!