Η Ντόρα Μπακογιάννη τάσσεται υπέρ της ισότητας στον γάμο

188
Η πρώην Υπουργός της Νέας Δημοκρατίας, Ντόρα Μπακογιάννη, δήλωσε ότι θα ψηφίσει την ισότητα στον γάμο, καθώς όπως είπε, η Πολιτεία οφείλει να προστατεύσει τα δικαιώματα των παιδιών. Βέβαια, δεν έλειψαν και οι ομοφοβικές δηλώσεις. 

«Αντιλαμβάνομαι και σέβομαι όλες τις αντιδράσεις, γιατί αυτό είναι ένα θέμα το οποίο άπτεται της ζωής των ανθρώπων και έχει πάντοτε διαφορετικές προσεγγίσεις. Εγώ -όπως με ξέρετε- ανήκω στην κατηγορία των εξαιρετικά παραδοσιακών ανθρώπων. Είμαι παραδοσιακή μαμά και γιαγιά, και έχω την οικογένεια πάνω από όλα. Η πραγματικότητα όμως είναι ότι πλέον δεν υπάρχουν μόνο οι πυρηνικές, παραδοσιακές οικογένειες. Υπάρχουν μονογονεϊκές οικογένειες, οικογένειες χωρισμένων γονιών, και υπάρχουν και παιδιά ομόφυλων ζευγαριών», είπε συγκεκριμένα.

Βέβαια, να τονίσουμε ότι οι ΛΟΑΤΚΙ+ οικογένειες δεν είναι σημερινό «φαινόμενο», όπως λέει. Υπήρχαν πάντοτε, αλλά έμεναν στην αορατότητα.

Στη συνέχεια, μίλησε για τα ελλιπή δικαιώματα που έχουν τα παιδιά των ΛΟΑΤΚΙ+ γονιών, λέγοντας ότι το σύμφωνο συμβίωσης δεν τα προστατεύει.

«Όλα τα υπόλοιπα παιδιά έχουν δικαιώματα, τα παιδιά των ομόφυλων ζευγαριών δεν έχουν δικαιώματα. Τι εννοώ με αυτό; Εάν είσαι παιδί ομόφυλου ζευγαριού, είσαι βιολογικό παιδί του ενός ή του άλλου. Άρα αναγνωρίζεσαι ως παιδί του ενός μόνο, έστω κι αν μας ξενίζει το είδος του ζευγαριού. Αν πεθάνει ο βιολογικός γονιός, το παιδί πάει κατευθείαν στην πρόνοια, δεν έχει δικαίωμα να μείνει με τον άλλο γονιό, να τον κληρονομήσει, να πάρει διατροφή σε περίπτωση διαζυγίου. Τα παιδάκια αυτά είναι αδικημένα από τον νόμο. Αυτά τα παιδάκια λοιπόν πρέπει να τα προστατέψουμε. Το σύμφωνο συμβίωσης έχει δώσει τα δικαιώματα στο ζευγάρι. Αυτοί που δεν έχουν δικαιώματα είναι αυτά τα παιδάκια», δήλωσε.

Συνεχίζοντας αναφέρθηκε στις αντιδράσεις διάφορων μελών της κυβέρνησης, αλλά και σε αυτές της Εκκλησίας.

Συγκεκριμένα είπε: «Η πολιτική είναι εδώ για να δίνει απαντήσεις σε θέματα υπαρκτά. Είναι σεβαστό ότι πολλοί από το κόμμα μας δεν θέλουν να το ψηφίσουν. Και το σύμφωνο συμβίωσης δεν το ψήφισαν, και σήμερα το επικαλούνται. Αυτά είναι θέματα συνείδησης, δεν υπάρχουν κυρώσεις.

«Όλες οι εκκλησίες έχουν αντιδράσει. Μα δεν μιλάμε για γάμο σε Εκκλησία προς θεού. Δεν τίθεται θέμα. Και όλοι έχουμε στο μυαλό μας τον γάμο όπως τον ξέρουμε, τη νύφη, τον γαμπρό, τον κουμπάρο, τα κουφέτα κτλ. Και εγώ μεγαλώνω την εγγονή μου, και το όνειρο μου είναι να δω τις εγγονές μου νύφες. Αλλά αυτό είναι άλλο πράγμα, από την αναγνώριση δικαιωμάτων κάποιων ανθρώπων. Εγώ θα είμαι η τελευταία που θα πω στον άλλον πώς θα ζήσει τη ζωή του. Αλλά θα προστατεύσω τα παιδιά. Αυτό είναι η δουλειά της πολιτικής».

Από τον λόγο της φαίνεται ότι προσπαθεί να κρατήσει ευχαριστημένα όλα τα στελέχη, ακόμα κι αυτά της ακροδεξιάς πτέρυγας, λέγοντας ότι θα προστατεύσει τα παιδιά και παράλληλα κάνοντας και ομοφοβικές δηλώσεις περί γάμου.

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Δεν θεωρώ αυτή τη συνέντευξη ομοφοβική όμως σίγουρα καθιστώ την ΝΔ υπεύθυνη σε μεγάλο βαθμό για τον οπισθοδρομισμό της ελληνικής κοινωνίας σε πολλά θέματα και τον εναγκαλισμό της πολιτικής ζωής με την Εκκλησία. Ακόμα και αν η στάση της κυρίας Μπακογιάννη είναι (πλέον) στη σωστή κατεύθυνση και ξεκάθαρη, η πολυφωνία στο κόμμα της για αυτό το θέμα είναι εκνευριστικη.

Comments are closed.