Ένα ακόμη ομοφοβικό πρωτοσέλιδο στην εφημερίδα ΕΣΤΙΑ

26/09/2023
από
Στέφανος Κασσελάκης
Η εφημερίδα ΕΣΤΙΑ κυκλοφόρησε ξανά με ένα έντονα ομοφοβικό πρωτοσέλιδο στοχεύοντας τον Στέφανο Κασσελάκη και την οικογένεια του.

Με αφορμή τη νίκη του Στέφανου Κασσελάκη στις προεδρικές εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, η γνωστή συντηρητική εφημερίδα δημοσίευσε  ένα έντονο ομοφοβικό πρωτοσέλιδο. «Δύο άνδρες και ένα σκυλί συνιστούν οικογένεια;», αναρωτιέται ο αρθρογράφος Μανώλης Κοττάκης. Εμείς θα πούμε ναι συνιστούν, αλλά σίγουρα για τον αρθρογράφο και την εφημερίδα αυτή η εικόνα τους δίνει την «ευκαιρία» να εκφράσουν την έντονη ομοφοβία τους απορρίπτοντας οποιαδήποτε μορφή οικογένειας που δεν συμβαδίζει με αυτό του πατέρα-μητέρα-παιδί.

Στην εισαγωγή του άρθρου, ο κ. Κοττάκης κάνει αναφορά στο υποτιθέμενο δημογραφικό πρόβλημα. Η συγκεκριμένη συζήτηση έχει χρησιμοποιηθεί πολλές φορές στο παρελθόν ως μια επίθεση στα αναπαραγωγικά δικαιώματα αλλά και ως ένας τρόπος εκφοράς ενός έντονα ρατσιστικού και ισλαμοφοβικού λόγου. Συγκεκριμένα το δημοσίευμα αναφέρει: «Αυτή είναι η λύσις για το δημογραφικό και για την ανανέωση του Ελληνικού Έθνους;», αναφερόμενος στην οικογένεια του Στέφανου Κασσελάκη. Και συνεχίζει: «Στα δύο εκατομμύρια θα συρρικνωθούμε οι Έλληνες, αν συνεχίσουν οι γεννήσεις με αυτούς τους ρυθμούς, σύμφωνα με την Νορβηγική Ακαδημία».

Μπορεί να είναι εικόνα 1 άτομο, εφημερίδα, περιοδικό και κείμενο

Μέσα στο άρθρο, ο κ. Κοττάκης αναφέρεται στη «σημασία της ιεράς λέξεως της οικογένειας», και αναρωτιέται ότι ενώ ο Στέφανος Κασσελάκης προέρχεται από μια πυρηνική οικογένεια, «το πρότυπο που λανσάρει ο ίδιος, ποιο γένος άραγε και ποιο Έθνος των Ελλήνων ανανεώνει;». Φυσικά, για τον αρθρογράφο, οι ΛΟΑΤΚΙ+ οικογένειες (και ειδικά οι άτεκνες) δεν αποτελούν μορφή οικογένειας. Στη συνέχεια, επιτίθεται ακόμη περισσότερο σε αυτές, τονίζοντας την αντίθεση της εφημερίδας στην τεκνοθεσία από ομόφυλα ζευγάρια, μιλώντας για κυκλώματα εμπορίας βρεφών σε διαδικασίες παρένθετης μητρότητας.

Το δημοσίευμα είναι γεμάτο από ομοφοβικές προσβολές ακυρώνοντας την οικογένεια του Στέφανου Κασσελάκη αλλά και οποιαδήποτε ΛΟΑΤΚΙ+ οικογένεια, αναφέροντας φυσικά και τον επικίνδυνο λόγο γύρω από το δημογραφικό πρόβλημα το οποίο τα ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα εντείνουν σύμφωνα με τον αρθρογράφο.
Δες και αυτό!