Η Ουγγαρία ζήλεψε τη Ρωσία και ετοιμάζεται να ψηφίσει νομοσχέδιο κατά του ΛΟΑΤ+ περιεχομένου

11/06/2021
από

Το κυβερνών κόμμα της Ουγγαρίας πρότεινε νομοθεσία που απαγορεύει τη διάδοση του περιεχομένου που προωθεί την ομοφυλοφιλία ή την έννοια της ταυτότητας φύλου στα σχολεία, μια κίνηση την οποία οι ακτιβιστές συγκρίνουν με τον νόμο περί «ομοφυλοφιλικής προπαγάνδας» της Ρωσίας.

Η κυβέρνηση του εθνικιστή πρωθυπουργού Βίκτορ Ορμπάν, η οποία έχει να διαχειριστεί τις εκλογές στις αρχές του 2022, προωθώντας μια έντονη χριστιανική-συντηρητική ατζέντα, έχει ξεκινήσει πόλεμο με την ΛΟΑΤ+ κοινότητα από το προηγούμενο έτος. Το κυβερνών κόμμα PiS της Πολωνίας, ο κύριος σύμμαχος της Ουγγαρίας έχει παρόμοια στάση εδώ και χρόνια.

Το νομοσχέδιο, που υποβλήθηκε στο κοινοβούλιο την Πέμπτη από τους νομοθέτες του Fidesz, αναφέρει ότι οι νέοι κάτω των 18 ετών απαγορεύεται να έρθουν σε επαφή με πορνογραφικό περιεχόμενο ή οποιοδήποτε περιεχόμενο που ενθαρρύνει “τον επαναπροσδιορισμό φύλου ή την ομοφυλοφιλία”. Αυτό ισχύει και για τις διαφημίσεις, σύμφωνα με το νομοσχέδιο. Προτείνει επίσης τη δημιουργία ενός καταλόγου οργανώσεων που επιτρέπεται να πραγματοποιούν σεξουαλικές εκπαιδευτικές συνεδρίες στα σχολεία.

“Η νέα νομοθεσία που πρότεινε το Fidesz θα περιορίσει σοβαρά την ελευθερία του λόγου και τα δικαιώματα των παιδιών”, ανέφερε σε ανακοίνωσή του η ομάδα δικαιωμάτων Hatter, συγκρίνοντας το νομοσχέδιο με τον ομοφοβικό νόμο της Ρωσίας.

“Αυτή η κίνηση θέτει σε κίνδυνο την ψυχική υγεία των ΛΟΑΤ+ νέων και τους εμποδίζει να αποκτήσουν πρόσβαση σε πληροφορίες … και θετική υποστήριξη.”

Το Hatter και έξι άλλες ομάδες δικαιωμάτων κάλεσαν το Fidesz να αποσύρει το νομοσχέδιο, το οποίο μπορεί να ψηφιστεί την επόμενη εβδομάδα.




Δες και αυτό!