Η Kristen Stewart μιλά για τη σεξουαλικότητά της και την εμπειρία της ως μούσα του Karl Lagerfeld

10/04/2020
από
kristen-stewart
Η Kristen Stewart μιλά για τη σεξουαλικότητα πιστή στην εαυτή της

Παρά τα όσα έχει ήδη επιτύχει, η Αμερικανίδα ηθοποιός και σκηνοθέτιδα Kristen Stewart, που χθες (9 Απριλίου) έκλεισε τα 30, σε συνέντευξή της μίλησε για την αγάπη της στις indie ταινίες, για τη σεξουαλικότητά της, για την εποχή που ήταν η μούσα του Karl Lagerfeld και για τον τρόπο με τον οποίο παραμένει πιστή στην εαυτή της.

kristen-stewart
Η Kristen Stewart μιλά για τη σεξουαλικότητά της και την εμπειρία της ως μούσα του Karl Lagerfeld

Παρά το γεγονός ότι εμφανίστηκε στις επιτυχημένες κινηματογραφικές ταινίες “Twilight” , “Charlie’s Angels” και “Underwater” , η ίδια λέει ότι αγαπά περισσότερο τις indie παραγωγές και τις κάνει με περισσότερο πάθος. Ως σκηνοθέτιδα συμμετείχε το 2017 στην ταινία μικρού μήκους “Come Swim” , που έκανε πρεμιέρα στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Sundance και τώρα σχεδιάζει να σκηνοθετήσει μια ταινία μεγάλου μήκους με τίτλο “The Chronology of Water” , που βασίζεται στην αυτοβιογραφία της Αμερικανίδας αμφισεξουαλικής κολυμβήτρια που έγινε συγγραφέα, Lidia Yuknavitch.

“Με το πέρασμα του χρόνου, συνειδητοποιώ ότι υπάρχουν πολλές εξαιρετικές ιστορίες που πρέπει να ειπωθούν. Πάντα ψάχνω για ιστορίες, και συχνά, όταν παρακολουθώ μια ταινία εποχής, αναρωτιέμαι πού είναι οι ομοφυλόφιλοι χαρακτήρες, επειδή οι ομοφυλόφιλες/οι πάντα υπήρχαν. Αλλά αυτές οι ιστορίες αναφέρονταν πάρα πολύ λίγο, και μόνο πρόσφατα έχουμε αρχίσει να τις λέμε.” 

“Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού μου προς την αυτοανακάλυψη, ήμουν σε θέση να παίξω χαρακτήρες ρευστούς ως προς το φύλο τους και είμαι χαρούμενη που μπορώ να τις υπερασπιστώ και να πω αυτές τις ιστορίες ως σκηνοθέτιδα. Δε βλέπω μεγάλη διαφορά μεταξύ της ύπαρξης μίας ηθοποιού και μίας σκηνοθέτιδος – οι δύο δραστηριότητες επικαλύπτονται και αλληλοσυμπληρώνονται.” 

Κρίστεν Στιούαρτ: “Με το coming out μου ήθελα έστω κι ένα άτομο να αισθανθεί καλά με τον εαυτό του”

Έκανε δημόσιο coming out το 2017 στο Saturday Night Live.

“Έχω αισθανθεί την ευθύνη να μη γίνω αυτό το ψεύτικο πράγμα που βγάζει μόνο προς τα έξω αυτό που θέλουν οι άνθρωποι να ακούσουν, αλλά ταυτόχρονα δεν θέλω να διαρρεύσουν λεπτομέρειες για την ιδιωτική μου ζωή. Ήμουν σε μία κατάσταση, όπου η απόκρυψη του γεγονότος ότι είμαι με μία κοπέλα ήταν διαφορετική από το την απόκρυψη ότι είμαι με έναν άνδρα και γι’ αυτό αποφάσισα να το πω ανοιχτά. Αλλά η σημερινή γενιά δεν αποδίδει τόσο μεγάλη σημασία στους ρόλους των φύλων. Δεν πιστεύουμε σε αυτές τις μεγάλες διακρίσεις και δεν ανάγουμε τα πάντα σε ένα είδος ταυτότητας, σε σχέση με ένα άλλο. Υπάρχουν πολλά περισσότερα που συμβαίνουν μέσα μας και πολλά νεαρά άτομα σήμερα, το εκλαμβάνουν αυτό ως κάτι φυσικό.”

Παραμένει πιστή στην εαυτή της και σήμερα είναι σε θέση να χειριστεί επιδέξια τα κουτσομπολιά και τα media

“Είναι συνήθως μια χαμένη μάχη το να ασχοληθείς μ’ αυτό. Το μόνο που κάνεις είναι να προκαλείς τον ταύρο… ακόμη και όταν προσπαθείς να είσαι ειλικρινής και κάνεις το καλύτερό σου για να αντιμετωπίσεις μια κατάσταση. Κι όταν έχεις να κάνεις με έναν χωρισμό για παράδειγμα, συνήθως απλά θα κάνεις τα πράγματα χειρότερα και θα επιτείνεις την ιστορία. Ακριβώς, όπως δεν έχω προγραμματίσει ποτέ την καριέρα μου με συγκεκριμένο τρόπο, δεν προσπαθώ να ελέγξω την αντίληψη μου για μένα, ή να αναγκάσω τους ανθρώπους να σκεφτούν κάπως για μένα… Δεν ξέρω πώς το κάνουν οι άνθρωποι.

Δεν ξέρω πώς οι άνθρωποι περνούν τις καριέρες τους με διακριτικότητα. Δεν ξέρω πώς επιλέγουν: “Λοιπόν, αυτή είναι μια διαφορετική μου πλευρά, που δεν έχει δει ο κόσμος και γι‘ αυτό θα τους την παρουσιάσω”, όχι… Είναι αυτό που λέμε “Γιατί να το κάνεις αυτό για τους άλλους; Θα πρέπει να το κάνεις για σένα” . Κι έτσι έχω λειτουργήσει από τότε που άρχισα, και γι’ αυτό πραγματικά δεν με νοιάζει.” 

Kristen Stewart: “Δεν είσαι σε σύγχυση αν είσαι bi. Για μένα, ισχύει ακριβώς το αντίθετο.”

Ήταν η μούσα για τον Karl Lagerfeld στη Chanel

“Ήταν μια εκπληκτική εμπειρία. Ο Karl Lagerfeld ήταν ένας πραγματικός οραματιστής και κάποιος που αγαπούσε να είναι σε θέση να αυτοσχεδιάζει και να αφήνει τα συναισθήματα να ρέουν. Είναι μια ενστικτώδης στάση, που μοιραστήκαμε κι οι δύο, κι έχω τόσο μεγάλο θαυμασμό για τη δημιουργική ιδιοφυΐα του, που ήταν τόσο απεριόριστη. Μαθαίνεις τόσα πολλά και κερδίζεις τόση έμπνευση με το να είσαι γύρω από ανθρώπους σαν αυτόν.”

Πέθανε ο καλλιτεχνικός διευθυντής της Chanel Καρλ Λάγκερφελντ

Δεν έχει αλλάξει πολύ μετά τη δημοσιότητα

“Ακόμη και με όλη την επιτυχία που είχα, δεν αισθάνομαι διαφορετικό από το κορίτσι που ήμουν πριν. Είναι δύσκολο για μένα να το αναλύσω και να συγκρίνω πώς θα ήταν η ζωή μου εάν δεν συνέβαινε το “Twilight” , αν και όταν εξετάσω το πού είμαι τώρα, μπορώ τουλάχιστον να πω ότι είμαι πολύ ικανοποιημένη από το πού έχω φτάσει. Προσπαθώ να κάνω τα πράγματα που αισθάνομαι με πάθος και να επικεντρώνομαι στη δουλειά και όχι στα χρήματα. Έχω μάθει ότι δεν πρέπει να ανησυχούμε τόσο πολύ για το πώς δεν είναι τα πράγματα, ή για το πώς θα θέλαμε να είναι, αλλά αντ ‘αυτού να επικεντρωνόμαστε σε όλα τα καλά πράγματα που συμβαίνουν γύρω μας.” 

 




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!