Τα αστεία για τη “θεραπεία των gay” δεν έχουν πλάκα

24/01/2019
από

Αυτό το αγόρι, το έστειλαν σε μία κατασκήνωση, για να παρακολουθήσει μία σειρά δράσεων, που θα τον κάνουν “άνδρα” το 2011. Δύο μήνες μετά πέθανε. Ήταν μόλις σε ηλικία 15 ετών. Σε αυτή τη φωτογραφία φαίνεται σκελετωμένος, υποσιτισμένος, να αγωνίζεται για τη ζωή του.

Ο Raymond Buys, όταν μπήκε στο νοσοκομείο ήταν υποσιτισμένος, αφυδατωμένος, έφερε εγκαύματα, μελανίες και πληγές σε όλο του το σώμα, το ένα του χέρι ήταν σπασμένο, βασανίστηκε και αναγκάστηκε να φάει τα κόπρανα του, ενώ παρέμεινε στην εντατική για τέσσερις εβδομάδες, μέχρι που υπέκυψε.

Οι γονείς του εφήβου τον έγραψαν στο “Echo Wild Game Rangers” στη Νότιο Αφρική. Τότε η υγεία του ήταν σε άριστη κατάσταση, αλλά έπρεπε να βρίσκεται εκεί για να γίνει «άνθρωπος» , όπως του είπαν.

Δε γνωρίζουμε πώς αυτοπροσδιοριζόταν ως προς τον σεξουαλικό του προσανατολισμό, αλλά επειδή καταγράφτηκε ως «ξεκάθαρα θηλυπρεπής» , παρέμενε αλυσοδεμένος στο κρεβάτι του κάθε βράδυ και υπέφερε επανειλημμένα βασανιστήρια.

Σε μια περιγραφή ενός μάρτυρα αναφέρεται ότι ο “Ειδικός” έδεσε τον Buys σε μια καρέκλα γυμνό, με το κεφάλι του καλυμμένο με μια μαξιλαροθήκη, τον χτύπησε με σανίδες και σωλήνες και του έκανε ηλεκτροσόκ με όπλο, που προκαλεί παράλυση.

Πρόκειται για μια ακραία, αλλά πολύ πραγματική, περίπτωση “θεραπείας μετατροπής” .

Υπενθυμίζουμε ότι οι “θεραπείες μετατροπής” ή “διορθωτικές θεραπείες” που έχουν σκοπό την αλλαγή του ομόφυλου σεξουαλικού προσανατολισμού και συχνά λέγονται και “θεραπείες της ομοφυλοφιλίας” έχουν καταδικαστεί από κάθε σοβαρή ομάδα υγείας και ψυχολογίας σε όλον κόσμο. Δεν πετυχαίνουν, δεν είναι αποτελεσματικές, αλλά αντίθετα είναι εξαιρετικά επικίνδυνες για την ψυχική και σωματική υγεία του ατόμου, ειδικά του παιδιού που βρίσκεται στην εφηβεία, και δεν πρέπει να εφαρμόζονται από κανέναν.

Μετά την εκλογή του Donald Trump και του Mike Pence γίνονται πολλά αστεία κι έχουν κυκλοφορήσει πολλά memes γύρω από το τι μπορεί να γίνεται σε κατασκηνώσεις “μετατροπής” και “θεραπείας” , αλλά αξίζει να το επαναλάβουμε:

Η εκλογή αντιπροέδρου που υποστηρίζει τη “θεραπεία” των gay δεν είναι για γέλια, είναι επικίνδυνη και δε μπορεί, σε καμία περίπτωση, να είναι αποδεχτή. Το να αστειευόμαστε, όταν gay παιδιά στέλνονται σε στρατόπεδα “θεραπείας” των gay από τους γονείς τους, δεν είναι φυσιολογικό. Και δε μπορούμε να επιτρέψουμε να γίνει αυτό το πράγμα το «νέο φυσιολογικό» .

Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι τα στρατόπεδα «θεραπείας της ομοφυλοφιλίας» είναι ουσιαστικά γεμάτα από καταπιεσμένα gay άτομα, που προσεύχονται όλη μέρα και μετά αποσύρονται στους κοιτώνες τους και κάνουν ομόφυλο σεξ. Αυτό όμως απέχει πολύ από την πραγματικότητα.

Αλλά ακόμα κι αν δε σε δολοφονήσουν στην προσπάθειά τους να σε κάνουν «αρρενωπό» ή “περισσότερο γυναίκα” , η συντριπτική πλειοψηφία των ατόμων που αποστέλλονται σε αυτά τα στρατόπεδα είναι ευάλωτα έφηβα παιδιά. Τα LGBTQI+ παιδιά που οι οικογένειές τους τα έστειλαν για να «θεραπευτούν» , τραυματίστηκαν ψυχικά και σωματικά και αργότερα πολλά από αυτά αυτοκτόνησαν.

Ο Alex De Koker, ο «ειδικός θεραπευτής των gay» , κρίθηκε ένοχος για δολοφονία παιδιών, κακοποίηση παιδιών και παραμέληση παιδιών το 2015. Φυλακίστηκε για 25 χρόνια.

Οι «θεραπείες μετατροπής» πρέπει να σταματήσουν αμέσως, και χρειάζεται να κάνουμε ό, τι μπορούμε για να βεβαιωθούμε γι’ αυτό. Ο κίνδυνος είναι πολύ, πολύ πραγματικός!

Joe Morgan, για το GSN

Ενδεικτικά:

Η Βρετανική Ψυχολογική Εταιρεία υπέγραψε μνημόνιο για το τέλος στις «διορθωτικές θεραπείες» : Καθιστά σαφές ότι η «διορθωτική θεραπεία» σε σχέση με την ταυτότητα φύλου και τον σεξουαλικό προσανατολισμό (συμπεριλαμβανομένης της θεραπείας αποστροφής) είναι ανήθικη, δυνητικά επιβλαβής και δεν υποστηρίζεται από αποδεικτικά στοιχεία.

Η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου αναμένεται να απαγορεύσει τη «gay θεραπεία» .

Ιστορική ήταν η απολογία του Royal College Ψυχιάτρων Αγγλίας προς την LGB κοινότητα για τις «διορθωτικές θεραπείες» και «θεραπείες αποστροφής» .

Με αφορμή την απαγόρευση της «διορθωτικής θεραπείας» των LGBT ανηλίκων στο Μέριλαντ: ο JoDee Winterhof του HRC δήλωσε: «Αυτή η επικίνδυνη και απάνθρωπη πρακτική δεν έχει καμία επιστημονική βάση και απορρίπτεται ομόφωνα από κάθε σημαντικό φορέα ψυχικής υγείας της χώρας» .

Η Ιατρική Ένωση του Ισραήλ εκ νέου ανακοίνωσε δημοσίως φέτος τη σταθερή στάση της κατά της θεραπείας μετατροπής των gay ατόμων.

Τον περασμένο μήνα οδηγήθηκε στο δικαστήριο γιατρός από τηνΙνδία, μετά από καταγγελία για την εφαρμογή «θεραπείας μετατροπής» σε gay άνδρες και λεσβίες.

Μήνυση σε θεραπευτή που υποσχόταν να θεραπεύσει λεσβία ασθενή

 




Δες και αυτό!