Στο δικαστήριο γιατρός για την άσκηση “θεραπείας μετατροπής” στην Ινδία

10/12/2018
από

Στο δικαστήριο οδηγήθηκε γιατρός στην Ινδία, μετά από καταγγελία για την εφαρμογή “θεραπείας μετατροπής” σε gay άνδρες και λεσβίες.

Ο δρ. PK Gupta κλήθηκε από το Ανώτατο Δικαστήριο του Δελχί με την κατηγορία, όταν ισχυριζόταν πως μπορούσε να «διορθώσει» τους gay άνδρες και τις λεσβίες με ηλεκτροσόκ.
Σύμφωνα με την Outlook της Ινδίας, δήλωσε ακόμη ότι η ομοφυλοφιλία είναι μια «γενετικά διανοητική διαταραχή» και έλεγε στους ασθενείς του ότι θα μπορούσαν να θεραπευτούν.

Το δικαστήριο κάλεσε τον Gupta μετά από καταγγελία από το ιατρικό συμβούλιο του Δελχί (DMC), το οποίο του αφαίρεσε την άδεια ασκήσεως επαγγέλματος το 2016.

Παρ ‘όλα αυτά συνέχισε να ασκεί την ιατρική παραβιάζοντας τη διάταξη του νόμου του Ινδικού Ιατρικού Συμβουλίου.

Σε δήλωσή του, ο δικαστής είπε ότι ο νομοθέτης δε βλέπει τους gay άνδρες και τις λεσβίες, ως ψυχικά ασθενείς.

“Κατά συνέπεια, είναι σαφές ότι η “θεραπεία” που παρέχεται από γιατρούς ως μέρος μιας κάποιας “διορθωτικής θεραπείας μετατροπής” δε αναγνωρίζεται από την ιατρική επιστήμη, αλλά ούτε κι από τη νομοθεσία” .

Το δικαστήριο συζήτησε, επίσης, την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου, που τον Σεπτέμβριο αποποινικοποίησε την ομοφυλοφιλία, σε μια πολύ σημαντική απόφαση για τη χώρα.

Το LGBT+ φιλανθρωπικό ίδρυμα Stonewall ορίζει τη θεραπεία μετατροπής ως “οποιαδήποτε μορφή θεραπείας ή ψυχοθεραπείας, που στοχεύει στην αλλαγή του σεξουαλικού προσανατολισμού ενός ατόμου ή στην καταστολή της ταυτότητας φύλου ενός ατόμου” .




Δες και αυτό!