Η Γερμανία σκοπεύει να απαγορεύσει όλες τις “διορθωτικές” θεραπείες μεταστροφής με νόμο που θα εισαχθεί φέτος από τον Γερμανό υπουργό Υγείας, Jens Spahn.

Jens Spahn, υπουργός Υγείας της Γερμανίας

Εκτιμάται ότι γίνονται περίπου 1.000 προσπάθειες στη Γερμανία κάθε χρόνο για την «επανεκπαίδευση» των LGBT + ανθρώπων, σύμφωνα με το Ίδρυμα Magnus Hirschfeld.

Αυτές περιλαμβάνουν προσπάθειες μελών της οικογένειας, προπονητών, ψυχολόγων, ιερέων και μερικές φορές φτάνουν ακόμη και σε εξορκισμούς.

Ο Spahn, ο οποίος είναι ο ίδιος gay και παντρεμένος με τον σύντροφό του, δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου στο Βερολίνο τη Δευτέρα (10 Ιουνίου):

“Η θέση μου είναι σαφής: η ομοφυλοφιλία δεν είναι ασθένεια, γι ‘αυτό δεν πρέπει να αντιμετωπίζεται ως τέτοια. Θα ήθελα πάρα πολύ να έχουμε ένα νομοσχέδιο φέτος, το οποίο θα μπορούσε στη συνέχεια να παρουσιαστεί στο κοινοβούλιο.” 

Ο υπουργός Spahn δήλωσε ότι έχει αναθέσει δύο εκθέσεις και μια ομάδα εμπειρογνωμόνων με 46 μέλη, η οποία κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η απαγόρευση είναι τόσο «ιατρικά αναγκαία όσο και νομικά δυνατή» . Μια τελική έκθεση θα δημοσιευτεί τον Αύγουστο, ενώ ο νόμος θα ακολουθήσει μέχρι το τέλος του έτους.

Το πάνελ άκουσε μαρτυρίες από διάφορους ανθρώπους, που υποβλήθηκαν σε βλαβερές θεραπείες. Η Local δήλωσε ότι ένας ομοφυλόφιλος ασθενής που έκανε ψυχοθεραπεία, ενημερώθηκε ξαφνικά από τον ψυχοθεραπευτή του, ότι η σεξουαλική μεταστροφής του ήταν ο «θεραπευτικός στόχος» και αναγκάστηκε να το ακολουθήσει μέσα από «συζητήσεις συσχέτισης» . Όταν του προτάθηκε η θεραπεία ηλεκτροπληξίας, τερμάτισε τις συνεδρίες.

Ο νέος νόμος της Γερμανίας κατά των “θεραπειών” μεταστροφής χαιρετίστηκε από τη γερμανική LGBT+ κοινότητα, η οποία έχει ζητήσει την απαγόρευση εδώ και αρκετό διάστημα.

Οι Imagine Dragons για την LGBTQ “θεραπεία μεταστροφής”