Απαγόρευση της “διορθωτικής θεραπείας” LGBT ανηλίκων στο Μέριλαντ

05/04/2018
από

Αυτή είναι μια απαξιωμένη πρακτική” , δήλωσε ο γερουσιαστής κ. Rich Madaleno.

Η Βουλή των Αντιπροσώπων του Μέριλαντ πέρασε την απαγόρευση της “διορθωτικής θεραπείας” την Τετάρτη, ανακηρύσσοντας το Μέριλαντ την 11η Πολιτεία, που απαγορεύει την κακοποιητική αυτή πρακτική για τα ανήλικα άτομα.

Ο κυβερνήτης Larry Hogan αναμένεται να υπογράψει το μέτρο μέχρι και τις 9 Απριλίου.

Αυτή είναι μια απαξιωμένη πρακτική και απλώς προσπαθούμε να διορθώσουμε το νόμο σε κάποιο βαθμό” , δήλωσε στην The Washington Post τον Μάρτιο ο Rich Madaleno, ο ανοιχτά gay γερουσιαστής που συνέταξε το νομοσχέδιο.

Σύμφωνα με το νόμο, οι σύμβουλοι ψυχικής υγείας, που ασκούν “διορθωτική θεραπεία” σε ανηλίκους θα υπόκεινται σε πρόστιμα ή σε ανάκληση των αδειών τους. Δυστυχώς, το μέτρο αυτό δεν επηρεάζει τους θρησκευτικούς συμβούλους ή τους επαγγελματίες άνευ άδειας.

Αυτή η επικίνδυνη και απάνθρωπη πρακτική δεν έχει καμία επιστημονική βάση και απορρίπτεται ομόφωνα από κάθε σημαντικό φορέα ψυχικής υγείας της χώρας” , δήλωσε ο JoDee Winterhof του HRC και πρόσθεσε: “Ευχαριστούμε τους πολιτικούς που ψήφισαν για την προστασία της LGBT νεολαίας και τώρα καλούν τον κυβερνήτη Hogan να υπογράψει αυτή τη σημαντική νομοθεσία” .

Περισσότεροι από 75.000 έφηβοι, ηλικίας 13 έως 17 ετών, στις Ηνωμένες Πολιτείες θα υποβληθούν σε διορθωτική θεραπεία πριν από την ενηλικίωσή τους είτε από επαγγελματίες ψυχικής υγείας είτε από πνευματικούς και θρησκευτικούς ηγέτες, σύμφωνα με το UCLA, Πανεπιστήμιο, που βρίσκεται στο Λος Άντζελες της Καλιφόρνια και με βάση πρόσφατη μελέτη του.

https://avmag.gr/81220/i-vretaniki-psychologiki-eteria-ypografi-mnimonio-gia-to-telos-stis-diorthotikes-therapies/




Δες και αυτό!