Η Ιατρική Ένωση του Ισραήλ απαγορεύει τη θεραπεία μετατροπής

09/01/2019
από

Η Ιατρική Ένωση του Ισραήλ ανακοίνωσε δημοσίως τη σταθερή στάση της κατά της θεραπείας μετατροπής των gay ατόμων.

Επιπλέον, απαγόρευσε σε όλα τα μέλη της να εκτελούν την επιβλαβή και αποτυχημένη αυτή ιατρική πρακτική.

«Υπάρχει ένας ειδικός κίνδυνος για την παραπομπή των παιδιών και των εφήβων σε θεραπεία, που έχει ως στόχο την αλλαγή του σεξουαλικού προσανατολισμού» , αναφέρει η Ιατρική Ένωση του Ισραήλ (ΙΕΙ) σε μια δήλωση.

Μια έκθεση στις ειδήσεις του Ynet αποκάλυψε τον «υπόγειο» κόσμο της θεραπείας μετατροπής στο Ισραήλ, ειδικά ανάμεσα σε θρησκευτικές ομάδες.

Μια καταγγελία που υποβλήθηκε στην επιτροπή δεοντολογίας της ΙΕΙ προκάλεσε την επανεξέταση, σχετικά με τη θέση της για το θέμα της θεραπείας μετατροπής. Η ΙΕΙ υπογράμμισε ακόμη την ψυχολογική επίδραση της θεραπείας μετατροπής στους ανθρώπους.

“Μια περιεκτική ανασκόπηση των μελετών και των εγγράφων από άλλες οργανώσεις έδειξε, με συμφωνία, ότι δεν υπάρχει χώρος για οποιαδήποτε θεραπεία βασισμένη στην υπόθεση ότι η ομοφυλοφιλία είναι μια ασθένεια ή μια διαταραχή που απαιτεί θεραπεία” , επισήμανε η ΙΕΙ.

«Οι θεραπείες για την αλλαγή του σεξουαλικού προσανατολισμού έχουν αποδειχθεί αναποτελεσματικές και θα μπορούσαν να προκαλέσουν ψυχικές βλάβες, όπως άγχος, κατάθλιψη και αυτοκτονικές τάσεις» .

Άλλες ενώσεις που υπογράφουν το έγγραφο θέσης της ΙΕΙ σχετικά με τη θεραπεία μετατροπής είναι οι εξής: η Ψυχιατρική Ένωση του Ισραήλ, η Ισραηλινή Εφηβική Ιατρική Ένωση, ο Ισραηλινός Παιδιατρικός Σύλλογος, η Ένωση για την Προαγωγή της Υγείας των Ατόμων στην LGBT Κοινότητας, η Ισραηλινή Ένωση Οικογενειακών Ιατρών και η Ισραηλινή Ψυχιατρική Εταιρεία Παιδιών και Εφήβων.

Οι οργανώσεις της LGBTI κοινότητας του Ισραήλ χαιρέτισαν την ανακοίνωση:

«Θεωρούμε ότι οι ιατρικές ενώσεις στο Ισραήλ έπρεπε να κάνουν σαφή τη στάση τους. Αυτές οι σημαντικές κατευθυντήριες γραμμές μπορούν να σώσουν ζωές » , δήλωσε στο Ynet σε συνέντευξή της η Dr. Ruthi Gofen, συνιδρύτρια του Gan Meir LGBT Center στο Τελ Αβίβ.




Δες και αυτό!