Απαγόρευση της “gay θεραπείας” στο Ηνωμένο Βασίλειο

03/07/2018
από

Η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου θα απαγορεύσει τη «gay θεραπεία» και θα προτείνει σχέδιο δράσης για τη ΛΟΑΤ κοινότητα.

Δημοσιεύθηκε σήμερα από την Υπηρεσία Ισότητας (3 Ιουλίου) του Ηνωμένου Βασιλείου, ότι η επικίνδυνη πρακτική της λεγόμενης «gay θεραπεία» ή αλλιώς «διορθωτικής θεραπείας» θα σταματήσει στη Βρετανία.

Η θέση αποτελεί μέρος 30 σελίδων δεσμεύσεων για μέτρα προστασίας της ΛΟΑΤ κοινότητας, συμπεριλαμβανομένου του τρόπου βελτίωσης της αστυνομικής αντίδρασης απέναντι στα εγκλήματα μίσους, που σχετίζονται με τον σεξουαλικό προσανατολισμό ή με την έκφραση ή/και ταυτότητα φύλου. Άλλες δεσμεύσεις αφορούν στην αύξηση των τρόπων υποστήριξης των ΛΟΑΤ ατόμων στους χώρους της εκπαίδευσης, αλλά και βελτιώσεις στις παρεχόμενες υπηρεσίες που σχετίζονται με την ταυτότητα φύλου.

Η κυβέρνηση εκτιμάται ότι για αρχή θα δρομολογήσει μια χρηματοδότηση ύψους 4,5 εκατομμυρίων £.

Ακτιβιστές αναφέρουν ότι το ποσό αυτό δε μπορεί να καλύψει ούτε την προστασία των αιτούντων άσυλο ΛΟΑΤ ατόμων, ενώ αναφέρουν ότι δεν υπάρχει περίπτωση αυτό να συμβεί μετά τον Brexit.

Σε έρευνα που διήρκεσε από τον Ιούλιο ως τον Οκτώβριο του 2017, σε πάνω από 100.000 ΛΟΑΤ άτομα φαίνεται ότι:

  • Το 68% αποφεύγει να κρατά το χέρι του συντρόφου του σε δημόσιο χώρο.
  • Το 70% δε ζει ανοικτά σε σχέση με τον σεξουαλικό προσανατολισμό του.
  • Τα τρανς ερωτώμενα άτομα σημείωσαν πολύ χαμηλές βαθμολογίες ως προς την ικανοποίησή τους από τη ζωή (5,4) σε σύγκριση με τα υπόλοιπα άτομα (7,7).
  • Το 5% είχε δεχτεί πρόταση να ακολουθήσει τη λεγόμενη “διορθωτική θεραπεία” και να μην είναι πια ΛΟΑΤ άτομα.
  • Το 2% υποβλήθηκε σε “διορθωτική θεραπεία” .
  • Το 19% δεν έχει μοιραστεί την πληροφορία για τον σεξουαλικό προσανατολισμό ή την ταυτότητα φύλου του με οποιονδήποτε από τις/τους συναδέλφους στον χώρο εργασίας.

Η πρωθυπουργός Theresa May, παρόλο που το 2017 είχε δηλώσει ότι δε θα προχωρήσει στην απαγόρευση της “διορθωτικής θεραπείας” , απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με αυτό το σχέδιο δράσης δήλωσε τώρα τα εξής:

EPA/Chris J. Ratcliffe

«Μου έκανε εντύπωση ο αριθμός των ερωτηθέντων δήλωσαν ότι δεν μπορούν να ζουν ανοιχτά σε σχέση με τον σεξουαλικό προσανατολισμό, ή αποφύγουν να κρατήσουν το χέρι του συντρόφου τους σε δημόσιο χώρο, με τον φόβο ότι θα υπάρξουν αρνητικές αντιδράσεις. Κανείς δεν πρέπει ποτέ να κρύβει το ποια/ποιος είναι ή το άτομο που αγαπά. [Το σχέδιο] θα καθορίσει συγκεκριμένα βήματα για την επίτευξη πραγματικών και διαρκών αλλαγών σε ολόκληρη την κοινωνία» .

Η κ. Penny Mordaunt, Υπουργός Γυναικών και Ισότητας, δήλωσε:

«Το σχέδιο δράσης μας είναι ένα βήμα προς όλα τα άτομα, ανεξάρτητα από τον σεξουαλικό προσανατολισμό, την ταυτότητα φύλου ή τα χαρακτηριστικά φύλου, με σκοπό τη δυνατότητα να ζουν μία ασφαλή, ευτυχισμένη και υγιή ζωή, χωρίς τον φόβο των διακρίσεων» .




Δες και αυτό!