Βίντεο κατέγραψε τον R. Sunak να κάνει τρανσφοβικά σχόλια

19/06/2023
από
Ο Βρετανός πρωθυπουργός Rishi Sunak βιντεοσκοπήθηκε κρυφά και φέρεται να έχει καταγραφεί την ώρα που εξέφραζε τρανσφοβικές προσβολές.

Ο Sunak φέρεται να υπάρχει σε βίντεο όπου αστειεύεται για τις «γυναίκες που έχουν πέη», όπως είπε, και να κοροϊδεύει τον ηγέτη των Φιλελεύθερων Δημοκρατικών Ed Davey επειδή υποστηρίζει τα τρανς δικαιώματα.

Το υλικό είναι από ένα πάρτι με την «Επιτροπή 1922» – μια ομάδα αμιγώς συντηρητικών βουλευτών που συνεδριάζει εβδομαδιαία όταν συνεδριάζει το Κοινοβούλιο – στις 5 Ιουνίου 2023.

Σύμφωνα με το PinkNews, εκτιμάται ότι μέχρι και εκατό βουλευτές ήταν παρόντες, συμπεριλαμβανομένων σημαντικών Συντηρητικών, όπως ο πρόεδρος της Επιτροπής 1922 Sir Graham Brady και ο υπουργός για τις υποθέσεις των βετεράνων Johnny Mercer. Ο Philip Hollobone, βουλευτής του Kettering, και ο Desmond Swain, βουλευτής του New Forest West, ήταν επίσης στη συγκέντρωση.

Η ομιλία του Sunak και η επιλογή του χιούμορ του, το οποίο απανθρωποποιεί και υποβαθμίζει τις τρανς γυναίκες, που αντιμετωπίζεται με έντονα γέλια από τους βουλευτές των Τόρις, υποδηλώνει ότι ο πρωθυπουργός επιθυμεί να διατηρήσει την αντί-τρανς στάση του όταν μιλάει σε συναδέλφους του χωρίς την παρουσία των μέσων ενημέρωσης.

Στην ηχογράφηση που διέρρευσε, ο Sunak ακούγεται να λέει: «Δείχνει τη θεαματική του λανθασμένη κρίση και γιατί είναι εντελώς ακατάλληλος να ηγηθεί της χώρας μας».

Δεν είναι σαφές σε ποιον αναφέρεται ο Sunak, αλλά πιθανότατα πρόκειται για τον ηγέτη των Εργατικών Keir Starmer, ο οποίος έχει επίσης βρεθεί στο στόχαστρο επειδή φαίνεται να υποστηρίζει προτάσεις κατά τις οποίες τα σχολεία πρέπει να κάνουν out τους τρανς μαθητές στους γονείς τους.

«Κατά το ίδιο χρονικό διάστημα, ίσως έχετε παρατηρήσει ότι ο Ed Davey ήταν πολύ απασχολημένος», συνεχίζει ο Sunak.

«Όπως κι εγώ, πιθανόν να βλέπετε ότι προσπαθούσε να πείσει τους πάντες ότι οι γυναίκες έχουν σαφώς πέη.

«Όλοι θα ξέρετε ότι είμαι μεγάλος οπαδός του να μαθαίνουν όλοι μαθηματικά μέχρι τα 18, αλλά αποδεικνύεται ότι πρέπει να επικεντρωθούμε στη βιολογία».

Εδώ, ο Sunak αναφέρεται στο σχέδιό του να σπουδάσουν όλοι οι μαθητές μαθηματικά μέχρι τα 18 τους χρόνια. Δεν είναι σαφές πώς η κυβέρνηση σκοπεύει να παράσχει το επιπλέον προσωπικό που απαιτείται για να γίνει αυτή η πρόταση πραγματικότητα.

Το άτομο που μοιράστηκε το βίντεο με το PinkNews δήλωσε: «Άλλο πράγμα είναι η επίφαση της ελευθερίας του λόγου δημοσίως και άλλο πράγμα είναι να κάνεις αστεία ιδιωτικά.

«Δεν θα έκανες αστεία για άλλα περιθωριοποιημένα άτομα με τον τρόπο που έκανε για τα τρανς άτομα».

Πρόσθεσαν: «Υπήρχαν γέλια, υπήρχαν αρκετοί νεότεροι παρευρισκόμενοι που έδειχναν να νιώθουν εμφανώς άβολα».

Η αναφορά του Sunak στη “βιολογία” και η χρήση των τρανς γυναικών ως ατάκα φαίνεται να καταδεικνύει την προθυμία του πρωθυπουργού να υιοθετήσει τις λεγόμενες γραμμές κριτικής του φύλου και να επιτεθεί στην τρανς κοινότητα όταν απευθύνεται σε δικούς του βουλευτές κατ’ ιδίαν.

Ένας ανώνυμος ανώτερος βουλευτής των Τόρις δήλωσε στο PinkNews: «Είναι βαθύτατα θλιβερό – όλη αυτή η “αλλοτρίωση” των μειονοτήτων – λίγο πολύ οποιασδήποτε μειονότητας.

«Χωρίς να σταματήσουμε να σκεφτόμαστε ότι έχουμε τη νομοθεσία περί ισότητας για κάποιο λόγο, για να σταματήσουμε τις διακρίσεις εναντίον οποιουδήποτε έχει ένα προστατευόμενο χαρακτηριστικό – θα έπρεπε να προσπαθούμε να κατανοήσουμε και να υποστηρίξουμε, όχι να υποτιμούμε και να δαιμονοποιούμε».

Τον Απρίλιο του 2023, ο Sunak συμφώνησε με τη δήλωση ότι «το 100% των γυναικών δεν έχουν πέος» μιλώντας στον ιστότοπο Conservative Home που υποστηρίζει το κόμμα του, σε μια προφανή προσπάθεια να διαφοροποιηθεί από τον Keir Starmer, ο οποίος δήλωσε στους Sunday Times: «Για το 99,9% των γυναικών, είναι εντελώς βιολογικό, και φυσικά δεν έχουν πέος».

Ο Sunak έχει επίσης σηματοδοτήσει τα σχέδιά του να ξαναγράψει τον νόμο περί ισότητας ώστε να αποκλείει τις τρανς γυναίκες από χώρους ενός μόνο φύλου, συμπεριλαμβανομένων των αποδυτηρίων και των αθλητικών αγώνων.

Ο πρωθυπουργός επέβλεψε την πρωτοφανή χρήση μιας διαταγής του άρθρου 35 τον Ιανουάριο, μπλοκάροντας τον ιστορικό νόμο της Σκωτίας για τη μεταρρύθμιση της αναγνώρισης του φύλου, ο οποίος επεδίωκε να διευκολύνει τη ζωή των τρανς ατόμων, επιτρέποντάς τους να αποκτήσουν νομική αναγνώριση χωρίς την ανάγκη ιατρικής παρέμβασης.

Δείτε το βίντεο εδώ.
Δες και αυτό!