Τα νέα αντί-τρανς σχόλια της βρετανικής κυβέρνησης

09/04/2024
από
Εκπρόσωπος του Rishi Sunak δήλωσε ότι η φυλομετάβαση δεν είναι μια «ουδέτερη πράξη», εν αναμονή μιας έκθεσης για το μέλλον της φροντίδας που επιβεβαιώνει το φύλο στην Αγγλία.

Ο πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου, μέσω του εκπροσώπου του, δήλωσε ότι πιστεύει ότι «κανείς δεν πρέπει να αναγκάζεται να χρησιμοποιεί προτιμώμενες αντωνυμίες» ή να «αποδέχεται αμφισβητούμενες πεποιθήσεις ως γεγονότα» σε ανακοίνωσή του την Τρίτη (9 Απριλίου).

Οι ισχυρισμοί του έρχονται μετά την είδηση ότι την Τετάρτη (10 Απριλίου) αναμένεται να δημοσιευθεί μια πλήρης επανεξέταση του μοντέλου φροντίδας του NHS για τα τρανς άτομα κάτω των 18 ετών.

Η αξιολόγηση Cass, με επικεφαλής την Dr Hilary Cass OBE, έχει ως στόχο να αναλύσει και να τροποποιήσει τον τρόπο με τον οποίο τα ανήλικα τρανς άτομα λαμβάνουν φροντίδα από το NHS στην Αγγλία.

Ανατέθηκε από το NHS England το 2020 στο πλαίσιο μιας προγραμματισμένης αλλαγής στον τρόπο με τον οποίο οι υπηρεσίες φύλου παρέχουν φροντίδα σε τρανς νέους.

Μια έκθεση το 2022 ζητούσε να αντικατασταθεί η μοναδική κλινική φύλου (gender clinic) για νέα άτομα, υπέρ περιφερειακών κέντρων σε όλη την Αγγλία, τα οποία αναπτύσσονται σταδιακά από τον Απρίλιο του 2024.

Τώρα, μιλώντας στο GB News, εκπρόσωπος του πρωθυπουργού δήλωσε ότι το γραφείο του «μίλησε για τη σημασία της ασφάλειας και της ευημερίας των παιδιών και των εφήβων».

«Αυτό [η ασφάλεια] αποτελεί μέρος προηγούμενων εργασιών, όπως η ανακοίνωση του NHS για τον τερματισμό της τακτικής συνταγογράφησης των αναστολέων της εφηβείας.

«Βρίσκεται επίσης πίσω από την ισχυρή και σαφή καθοδήγησή μας προς τα σχολεία», συνέχισε ο εκπρόσωπος. «Είναι κατηγορηματικό ότι η κοινωνική φυλομετάβαση δεν είναι μια ουδέτερη πράξη και κανείς δεν πρέπει να αναγκάζεται να χρησιμοποιεί τις προτιμώμενες αντωνυμίες ή να αποδέχεται αμφισβητούμενες πεποιθήσεις ως γεγονός».

Από την έναρξη της θητείας του ως πρωθυπουργός το 2022, ο Rishi Sunak έχει καταγραφεί να ειρωνεύεται τα τρανς άτομα και η κυβέρνησή του έχει λάβει μέτρα για τον περιορισμό των τρανς δικαιωμάτων των τρανς ατόμων, ιδίως στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης.

Στα τέλη του 2023, η κυβέρνηση πρότεινε την απαγόρευση των τρανς γυναικών από τα νοσοκομειακά δωμάτια μονού φύλου, αφού ο υπουργός Υγείας Steve Barclay υποσχέθηκε να καταπολεμήσει τη λεγόμενη woke ατζέντα.

Σε ομιλία του μια ημέρα μετά την πρόταση, ο Sunak έκανε μια αμφιλεγόμενη ομιλία στο συνέδριο του Συντηρητικού Κόμματος, στην οποία είπε ότι «ο άνδρας είναι άνδρας και η γυναίκα είναι γυναίκα, αυτό είναι απλώς κοινή λογική».

Ισχυρίστηκε επίσης ότι το βρετανικό κοινό «εκφοβίζεται» να πιστεύει ότι «οι άνθρωποι μπορούν να είναι όποιο φύλο θέλουν να είναι», χωρίς να δικαιολογήσει τον ισχυρισμό του.

Ο πρωθυπουργός έχει μάλιστα δηλώσει ανοιχτά ότι πιστεύει πως οι τρανς γυναίκες δεν είναι γυναίκες κατά τη διάρκεια των προκριματικών εκλογών για την ηγεσία των Συντηρητικών τον Αύγουστο του 2022.

Όταν ρωτήθηκε από την παρουσιάστρια του TalkTV Julia Hartley-Brewer αν μια τρανς γυναίκα είναι γυναίκα, ο Sunak απάντησε απλά: «Όχι».
Δες και αυτό!