Ο Rishi Sunak συνεχίζει να υποστηρίζει τα αντί-τρανς σχόλιά του

14/02/2024
από
Ο βρετανός πρωθυπουργός Rishi Sunak υποστήριξε ότι τα σχόλια που έκανε για τα τρανς άτομα δεν είναι «αμφιλεγόμενα», επιμένοντας για ακόμη μια φορά ότι «το βιολογικό φύλο είναι σημαντικό».

Κατά τη διάρκεια του People’s Forum του GB News τη Δευτέρα (12 Φεβρουαρίου), όπου τα μέλη του κοινού έθεσαν ερωτήματα στον πρωθυπουργό σχετικά με την κυβερνητική πολιτική, ένα μέλος του ακροατηρίου ρώτησε γιατί τα ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα πρέπει να ψηφίσουν τους Συντηρητικούς.

«Αν κοιτάξετε το ιστορικό μας, είναι ένα ιστορικό για το οποίο ελπίζω ότι εσείς, και όλοι οι άλλοι, είστε υπερήφανοι», δήλωσε ο Sunak. Η ισότητα στον γάμο θεσμοθετήθηκε επί Συντηρητικών και «η παροχή υπηρεσιών υγειονομικής περίθαλψης για τα ομόφυλα ζευγάρια» βελτιώθηκε, τόνισε.

Ενώ είναι σημαντικό να είμαστε «ανεκτικοί και συμπονετικοί» απέναντι στα τρανς άτομα, «το βιολογικό φύλο είναι επίσης σημαντικό», πρόσθεσε.

«Δεν νομίζω ότι αυτό θα πρέπει να είναι ένα αμφιλεγόμενο πράγμα. Νομίζω ότι αυτή είναι μια σχετικά κοινή λογική άποψη που υποστηρίζεται από τη συντριπτική πλειοψηφία των ανθρώπων».

«Πιστεύουμε ότι το βιολογικό φύλο είναι σημαντικό όταν σκεφτόμαστε για την ασφάλεια και την υγεία των γυναικών; Φυσικά. Νομίζω ότι οι περισσότεροι άνθρωποι θα το πίστευαν αυτό.

«Αυτά τα πράγματα είναι σημαντικά όταν σκεφτόμαστε τα παιδιά μας, γι’ αυτό και δημοσιεύσαμε πρόσφατα οδηγίες για τα σχολεία σχετικά με το πώς να αντιμετωπίζουν αυτά τα θέματα στις τάξεις», συμπλήρωσε.

Δεν είναι λίγες οι φορές που ο Rishi Sunak έχει επικριθεί από τη ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα για τα τρανσφοβικά του σχόλια, ενώ συνεχίζει να επαναλαμβάνει τον ισχυρισμό ότι «ο άνδρας είναι άνδρας και η γυναίκα είναι γυναίκα».

Πριν λίγες μέρες μάλιστα, ο πατέρας της Brianna Ghey, της τρανς έφηβης που δολοφονήθηκε στην Αγγλία, απαίτησε από τον πρωθυπουργό να απολογηθεί για μια αντί-τρανς ατάκα του κατά τη διάρκεια συζήτησης στη Βουλή, ενώ στην αίθουσα βρισκόταν και η μητέρα της έφηβης. Ωστόσο, ο Sunak αρνήθηκε.
Δες και αυτό!