Ο Ncuti Gatwa για την αντί-τρανς στάση της βρετανικής κυβέρνησης

18/04/2024
από
Ο πρωταγωνιστής του Doctor Who, Ncuti Gatwa, κατηγόρησε τη βρετανική κυβέρνηση ότι χρησιμοποιεί τα τρανς άτομα ως αποδιοπομπαίο τράγο για τη «δική της ανικανότητα».

Καθώς ετοιμάζεται για την επερχόμενη νέα σεζόν του Doctor Who του Russell T Davies, ο 31χρονος ηθοποιός θεωρεί ότι οι πολιτικοί του Ηνωμένου Βασιλείου είναι οι πραγματικοί κακοί και τα τέρατα αυτού του κόσμου.

Μιλώντας στο περιοδικό Attitude, ο Gatwa μοιράστηκε την αγωνία του βλέποντας τους πολιτικούς να υποκινούν το μίσος εναντίον των τρανς ατόμων και άλλων μειονοτικών ομάδων.

«Όλα απορρέουν από την κορυφή, και όταν βλέπεις πολιτικούς να επιτίθενται ανοιχτά σε περιθωριοποιημένες κοινότητες, όταν βλέπεις τους πολιτικούς μας να επιτίθενται ανοιχτά σε τρανς άτομα, αυτό το κάνει εντάξει για όλους τους άλλους», εξήγησε.

«Είναι τρομακτικό να βλέπουμε ότι έχουμε φτάσει σε ένα σημείο όπου είναι αποδεκτό να επιτίθεσαι σε ευάλωτους ανθρώπους, επειδή αυτό είναι ουσιαστικά αυτό που συμβαίνει».

Συνεχίζοντας, ο ηθοποιός εξέφρασε την οργή του για τους «άρρωστους» πολιτικούς που χρησιμοποιούν τα τρανς άτομα και άλλες μειονότητες ως μέσο για να «κρύβονται» από την «ανικανότητά» τους.

«Οι άνθρωποι που είναι οι πιο ευάλωτοι, οι πιο αδικημένοι, οι πιο αποκομμένοι από όλους τους άλλους, τους λένε ότι αυτοί είναι οι απειλές», δήλωσε.

«Θα ρίξετε το φταίξιμο στους μετανάστες, στους Μαύρους ανθρώπους, στους τρανς ανθρώπους, στους κουήρ ανθρώπους, για να κρύψετε το γεγονός ότι δεν κάνετε τίποτα για τους ανθρώπους;

«Είναι πιο εύκολο να δημιουργείς απλώς διχόνοια μεταξύ των ανθρώπων. Είναι το διαίρει και βασίλευε, έτσι δεν είναι;».

Βουλευτές και υπουργοί του Ηνωμένου Βασιλείου, συνεχίζουν να επιτίθενται στα τρανς δικαιώματα και άτομα, ειδικά όσο πλησιάζουν οι γενικές εκλογές. Μέχρι και ο επικεφαλής των Εργατικών, Wes Streeting είπε πρόσφατα ότι δεν υποστηρίζει παλιότερη δήλωσή του σχετικά με το ότι «οι τρανς γυναίκες είναι γυναίκες», ενώ ο Rishi Sunak επιδίδιται συχνά σε έντονα αντί-τρανς σχόλια.
Δες και αυτό!