Ο Paolo Rondelli, πρώην αντιπρόεδρος της Arcigay Rimini, είναι ένας από τους δύο νέους αντιβασιλείς της Δημοκρατίας του Αγίου Μαρίνου. Μέχρι στιγμής, στον κόσμο, έχουν υπάρξει υπουργοί και αρχηγοί κυβερνήσεων ανοιχτά ομοφυλόφιλοι, αλλά ποτέ αρχηγοί κρατών.

Από την 1η Απριλίου, η Δημοκρατία του Αγίου Μαρίνου είναι το πρώτο κράτος στον κόσμο με αρχηγό κράτους που ανήκει στην κοινότητα ΛΟΑΤ. Ο Paolo Rondelli, πρώην αντιπρόεδρος της οργάνωσης Arcigay Rimini και πρώτος πρεσβευτής της Δημοκρατίας στις Ηνωμένες Πολιτείες, είναι ένας από τους δύο νέους «αντιβασιλείς», αρχηγούς κρατών χωρίς εκτελεστικές εξουσίες και παραμένουν στη θέση τους για έξι μήνες.

Μέχρι στιγμής, το υψηλότερο αξίωμα για ανοιχτά ομοφυλόφιλα άτομα ήταν πρωθυπουργός κράτους. Όπως η πρωθυπουργός της Σερβίας Ana Brnabic και ο πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου Xavier Bette. Για την Arcigay Rimini, αυτό είναι ένα “ιστορικό γεγονός”.

«Ο Άγιος Μαρίνος έχει ήδη ξεκινήσει εδώ και χρόνια μια πορεία βαθιάς επανάστασης στο θέμα των δικαιωμάτων», εξηγεί η ένωση σε σημείωμά της. «Αν σκεφτεί κανείς ότι η ομοφυλοφιλία ήταν ποινικοποιημένη μέχρι το 2004, αυτή η πορεία, ειδικά αν τη δει κανείς από τη σκοπιά της Ιταλίας, είναι εκπληκτική. Μέσα σε λίγα μόλις χρόνια, ο Άγιος Μαρίνος ενέκρινε τα ισότιμα σύμφωνα συμβίωσης, χάρις επίσης στη συμβολή του Paolo Rondelli και τη συνεργασία του Arcigay Rimini, συμπεριέλαβε την απαγόρευση των διακρίσεων λόγω σεξουαλικού προσανατολισμού στον συνταγματικό νόμο χάρις σε δημοψήφισμα που κέρδισε με συντριπτική πλειοψηφία 71%, και πρόσφατα ενέκρινε την εκούσια διακοπή της εγκυμοσύνης με ποσοστό 77%».

Οι δύο Αντιβασιλείς Λοχαγοί, που εκλέγονται κάθε έξι μήνες από το Μεγάλο και το Γενικό Συμβούλιο, εκπροσωπούν το κράτος του Αγίου Μαρίνου και έχουν δικαίωμα βέτο ο ένας έναντι του άλλου. Αρχικά ονομάζονταν “Consules” και υπήρχαν από τον 13ο αιώνα.

Πηγή: corriere.it

Στο Δημοτικό, όταν η δασκάλα μας έβαλε "Σκέφτομαι και γράφω" να πούμε τι θέλουμε να γίνουμε όταν μεγαλώσουμε, απάντησα: Πρώτα γιατρός και όταν γεράσω περιπτεράς. Από μικρός μου άρεσε η ποικιλία και τη σύνταξη ούτε καν που τη σκεφτόμουνα. Στη συνέχεια ασχολήθηκα ερασιτεχνικά με σχολικές εφημερίδες και όταν πέρασα στο Τμήμα Επικοινωνίας και ΜΜΕ άρχισα να δουλεύω κανονικά στον ειδικό τύπο σχεδόν από το πρώτο έτος. Το Αntivirus το αγαπάω όπως ο Αθηναίος το χωριό του. Ενώ είμαι αναγκασμένος να ζω από την κανονική μου δουλειά, το Antivirus είναι η πραγματική δημοσιογραφία και το ρεπορτάζ που θα ήθελα να κάνω. Από το 2007 υπάρχει αυτή η σχέση αγάπης.