Ομοφυλόφιλος και (επικίνδυνα) παρθένος στα 45

14/09/2023
Έχω αναφερθεί πολλές φορές στην ύπουλη προπαγάνδα που κάνει η ορθόδοξη εκκλησία κατά της ομοφυλοφιλίας. Μια προπαγάνδα που εκφράζεται απολύτως μέσα από την – αγαπημένη πλέον – φράση πολλών εκπροσώπων της που θέλει «να αγαπάμε τον ομοφυλόφιλο και όχι την ομοφυλοφιλία» ή σε μια παραλλαγή της «οι ομοφυλόφιλοι δεν είναι αμαρτωλοί, η ομοφυλοφιλία ωστόσο συνιστά αμαρτία». 

Και είναι ακριβώς αυτός ο ύπουλος χαρακτήρας που καθιστά αυτή την προπαγάνδα ιδιαιτέρως επικίνδυνη, κυρίως για ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα που έχουν μεγαλώσει σε συντηρητικά και μη ασφαλή περιβάλλοντα.

Τέτοια παραδείγματα -ύπουλης προπαγάνδας- δίνει συχνά το omofylofilia.gr, το οποίο κάθε τόσο δημοσιεύει (καθόλου πιστευτές) ιστορίες ανθρώπων, που ζουν ως ομοφυλόφιλοι χριστιανοί και που ποτέ -μα ποτέ- δεν βγαίνουν με τη φωτογραφία τους, αναγκάζοντας τον έρημο συντάκτη να χρησιμοποιεί (παραπλανητικά) φωτογραφίες άλλων από το διαδίκτυο. Όλοι τους, φυσικά, αναγνωρίζουν την ομοφυλοφιλία ως «πάθος» και προτείνουν και έναν διαφορετικό – κάθε φορά – τρόπο για να επιτύχουν την απαλλαγή από αυτό. Και κάπου εδώ είναι που από αστείο γίνεται επικίνδυνο. Γιατί ο τρόπος αυτός συχνά αναφέρεται σε πρακτικές επικίνδυνες για την ψυχική υγεία ενός ατόμου.

Ας δούμε για παράδειγμα την πρόσφατη ιστορία του Αντώνη(;), ο οποίος είναι 45 ετών και παρθένος. Φυσικά όχι στο ζώδιο αλλά στο σεξ, μιας και ακολουθεί και προτείνει την αποχή από το -γκέι- σεξ ως τρόπο λύτρωσης από την «αρσενοκοιτία».

Όπως αναφέρει ο -μάλλον ψεύτικος- Αντώνης, «αξίζει να αγωνιστούμε για την αγνότητα, όσο και γενικά να αγωνιζόμαστε για το οποιοδήποτε πάθος και αμάρτημα που μας φθείρει και μας οδηγεί στον όλεθρο. Ένα από αυτά τα πάθη είναι και η αρσενοκοιτία».

Φυσικά λέει και άλλες μπούρδες που δεν υπάρχει λόγος να τις αναπαράγουμε. Η αποχή ωστόσο από τη σεξουαλική δραστηριότητα – που προτείνει ο Αντώνης – ως αντίδραση σε έναν σεξουαλικό προσανατολισμό (μας) που δεν αποδεχόμαστε μπορεί να επιφέρει αρκετά τραύματα στην ψυχική μας υγεία. Γι΄αυτό και είναι εξαιρετικά επικίνδυνο να προτείνεται, υπό οποιαδήποτε συνθήκη.

Κλείνοντας θέλω να προσθέσω και κάτι άλλο πολύ σημαντικό. Ο ανθρώπινος σεξουαλικός προσανατολισμός αναφέρεται και στην ασεξουαλικότητα που είναι απολύτως φυσιολογική. Εδώ, όμως, δεν μιλάμε για αυτό. Εδώ μιλάμε για μια επικίνδυνη πρακτική μεταστροφής που προωθείται σε (μη ασέξουαλ) άτομα που παλεύουν με την ομοφοβία τους.

Vasilis Thanopoulos

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο [email protected]. Cu!
Δες και αυτό!