“Ως Αμερικανοί σεβόμαστε τα LGBTQ άτομα, σεβόμαστε την ανθρώπινη αξιοπρέπεια”

21/01/2015

Barack_Obama_SOTU_2012Ο  Μπαράκ Ομπάμα έγραψε ιστορία εχθές (21 Ιανουαρίου), χρησιμοποιώντας για πρώτη φορά τις λέξεις «λεσβία», «αμφιφυλόφιλος» και «διεμφυλικός» στην ετήσια ομιλία (State of the Union), αναφερόμενος στα ανθρώπινα δικαιώματα στις ΗΠΑ.

Ο πρόεδρος είπε ότι πίεσε υπέρ των LGBTQ δικαιωμάτων, διότι «ως Αμερικανοί, σεβόμαστε την ανθρώπινη αξιοπρέπεια».

«Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο υπερασπιζόμαστε την ελευθερία του λόγου και συνηγορούμε υπέρ των πολιτικών κρατουμένων και καταδικάζουμε τη δίωξη των γυναικών, των θρησκευτικών μειονοτήτων ή των ανθρώπων που είναι λεσβίες, γκέι, αμφισεξουαλικοί, διεμφυλικοί»,

«Εμείς κάνουμε αυτά τα πράγματα, όχι μόνο επειδή έχουν δίκιο, αλλά επειδή μας κάνουν πιο ασφαλείς».

Ο πρόεδρος αποκάλεσε επίσης τους gay γάμους «ατομικό δικαίωμα», λίγες μόλις μέρες μετά την ανακοίνωση του Ανώτατου Δικαστήριου, ότι θα αποφανθεί αν οι απαγορεύσεις των gay γάμων είναι συνταγματικά ορθές.

Vasilis Thanopoulos

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο [email protected]. Cu!
Δες και αυτό!