Ομοφοβική επίθεση στο κέντρο της Αθήνας

16/08/2023
από
TW: Ομοφοβική επίθεση
Ομοφοβική επίθεση σημειώθηκε στο κέντρο της Αθήνας εναντίον νεαρού ατόμου, το οποίο δέχτηκε λεκτικές και σωματικές απειλές.

Λίγο μετά την είδηση της ομοφοβικής επίθεσης που δέχτηκε ο Γιάννης Κατινάκης, άλλο ένα άτομο, ο Dennys, κατήγγειλε δημόσια βίαιο περιστατικό που συνέβη στο κέντρο της Αθήνας. Σύμφωνα με την καταγγελία του, μια παρέα τριών ατόμων άρχισε να του φωνάζει ομοφοβικές προσβολές. Ο Dennys προσπάθησε να αντιδράσει ρωτώντας τους τι θέλουν από εκείνον, μέχρι που ένας εκ των τριών τον πλησίασε και αποπειράθηκε να τον κλωτσήσει. Στη συνέχεια τον απομάκρυναν, ενώ ο ένας του είπε ότι αν είχε μαχαίρι θα τον σκότωνε.

Όπως λέει και το ίδιο το άτομο στην καταγγελία του, στον σταθμό υπήρχαν πολλά άτομα αλλά δεν τον υπερασπίστηκε κανείς, ούτε καν ο security.

Μόνο αφού το ίδιο απομακρύνθηκε και έμεινε μόνο του, το πλησίασε μια τουρίστρια και ο security με σκοπό να το ρωτήσουν αν είναι καλά. Συγκεκριμένα ο security του είπε: «πάντα πίστευα ότι άντρα δεν κάνουν κάποιον τα παντελόνια αλλά η ηθική και οι αξίες του». Βέβαια, όταν ο Dennys χρειάστηκε τη βοήθεια του εκείνος ήταν απών.

Επικοινωνήσαμε μαζί του και ο ίδιος μας είπε ότι υπάρχει κάτι που τον έχει ενοχλήσει πολύ. Μετά τα περιστατικό έλαβε αρκετά μηνύματα, πολλά από τα οποία συνοδεύονταν με την ερώτηση «τι φόραγες;». Είναι καιρός να καταλάβουμε ότι δεν φταίνε τα ρούχα, ούτε φυσικά το ίδιο το άτομο, αλλά όπως μας λέει ο Dennys, «το πόσο απαίδευτος είναι κάποιος».

Είναι σημαντικό όταν βλέπουμε άτομα να χρειάζονται τη βοήθεια μας, να παρεμβαίνουμε με όποιον τρόπο μπορούμε, είτε φωνάζοντας, είτε καλώντας βοήθεια, οτιδήποτε. Οφείλουμε να μην μένουμε απλοί θεατές.

Διαβάστε αναλυτικά την καταγγελία: 

«Είμαι ο Dennys και είμαι ένα περήφανα ανοιχτά queer άτομο, με πολλή αγάπη και στήριξη από όλη την οικογένεια και τον κύκλο μου. 3 άτομα όμως σήμερα στο σταθμό Μοναστηράκι είχαν διαφορετική άποψη. Καθώς περίμενα αμέριμνος το συρμό μου, άκουσα μια παρέα τριών ατόμων να μου φωνάζουν ειρωνικά ότι είμαι μια κούκλα, εγώ δυστυχώς όντας ένα άτομο με πολύ δυναμισμό και που πάντα απαντώ γιατί δε μπορώ και δεν έχω μάθει να ανέχομαι ρατσιστικές / ομοφοβικές συμπεριφορές, απάντησα και τους ρώτησα τι θέλουν και τι τους ενοχλεί πάνω μου. Ένας από τους τρεις ήρθε κατευθείαν πάνω μου φωνάζοντας με πούστη, αδερφή και όλους αυτούς τους υπέροχους χαρακτηρισμούς. Εγώ σε σοκ συνέχιζα να φωνάζω τι σκατά θέλει από μένα και εκείνος αποφάσισε να σηκώσει το πόδι και να με κλωτσήσει. Εγώ έπιασα το πόδι του και προσπάθησα να τον απωθήσω, εκείνος συνέχιζε να με βρίζει και να έρχεται κατά πάνω μου επιθετικά, εκεί ένα από τους υπόλοιπους με τράβηξε πίσω και μου είπε να σηκωθώ να φύγω για το καλό μου και ότι αν είχε μαχαίρι πάνω του θα με σκότωνε.

«Ο σταθμός ήταν γεμάτος κόσμο και υπήρχε και ο security εκεί, και καθ’όλη τη διάρκεια δεν με υπερασπίστηκε κανένας, ήταν όλοι απλά θεατές. Αφού έφυγα μετά από μερικά δευτερόλεπτα ήρθε μια τουρίστρια και με ρώτησε αν είμαι καλά και έβριζε τα συγκεκριμένα άτομα που μου επιτέθηκαν και μετά από ένα λεπτό περίπου ήρθε και ο security και μου είπε πως από πάντα πίστευε ότι άντρα δεν κάνουν κάποιον τα παντελόνια αλλά η ηθική και οι αξίες τους, τίμιο αλλά πριν μερικά δευτερόλεπτα δε με βοήθησε, απλά με κοιτούσε. Πήρα τον ηλεκτρικό και γύρισα σπίτι μου. Σήμερα ήμουν για ακόμη μια φορά τυχερός και γύρισα, γλίτωσα και ζω. Ζούμε σε αυτήν τη χώρα. Ο ρατσισμός και η ομοφοβία είναι έγκλημα, αλλά δυστυχώς όλοι μας κλείνουμε μάτια μας, αυτή είναι η παιδεία μας. Ντρέπομαι, λυπάμαι, σιχαίνομαι».
Δες και αυτό!