Βίαιη ομοφοβική επίθεση εναντίον άνδρα στο Σίδνεϊ

17/08/2023
από
Ένας άνδρας δέχθηκε βίαιη ομοφοβική επίθεση, ενώ περπατούσε με τον συγκάτοικο του στη γειτονιά τους στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας. Παρά το γεγονός ότι η αστυνομία άκουσε την επίθεση από το τηλέφωνο, κανένας αστυνομικός δεν πήγε να βοηθήσει τον άνδρα.

Ο Borna Kazerani, 38 ετών, ανέφερε ότι όλα ξεκίνησαν όταν ένα μαύρο Hyundai πέρασε από μπροστά του και ένας άνδρας στη θέση του συνοδηγού «έκανε μια προσβλητική χειρονομία» στον Kazerani και τον συγκάτοικό του.

«Σήκωσα απορημένα τους ώμους και τότε το αυτοκίνητο σταμάτησε», δήλωσε ο Kazerani στο Star Observer.

Είπε ότι ο άνδρας βγήκε από το αυτοκίνητο και άρχισε να περπατάει προς το μέρος τους, φωνάζοντας ομοφοβικές προσβολές. Σύμφωνα με τον Kazerani, τότε ήταν που «με έσπρωξε και άρχισε να με χτυπάει στο κεφάλι και στο πρόσωπο και να με κλωτσάει στα αρχίδια».

Ο συγκάτοικος του Kazerani απαθανάτισε την επίθεση σε φωτογραφίες που αναρτήθηκαν στο Instagram.

https://www.instagram.com/p/Cvqtk24vljG/?utm_source=ig_web_copy_link

Παράλληλα, μια άλλη γυναίκα, η οποία οδηγούσε το αυτοκίνητο βγήκε έξω και συμμετείχε στην επίθεση.

Ο Kazerani λέει ότι οι παρευρισκόμενοι ήρθαν για να σταματήσουν τον καυγά. Όταν ο Kazerani απομακρύνθηκε, είπε ότι το ζευγάρι τον κυνήγησε και του επιτέθηκε ξανά.

«Μετά από λίγα λεπτά που με κλωτσούσαν στο έδαφος, ο άνδρας και η γυναίκα επέστρεψαν στο αυτοκίνητό τους και έφυγαν», δήλωσε ο Kazerani.

Σύμφωνα με τον Kazerani, τότε ήταν που κάλεσε την αστυνομία.

Ενώ μιλούσε στο τηλέφωνο, το αυτοκίνητο επέστρεψε, σύμφωνα με την κατάθεση που έδωσε ο Kazerani στους αστυνομικούς.

«Ο άνδρας και η γυναίκα βγήκαν και οι δύο από το αυτοκίνητο και άρχισαν να μου επιτίθενται ξανά. Η γυναίκα μου άρπαξε τα μαλλιά από πίσω και με τράβηξε προς τα πίσω, ενώ ο άνδρας με γρονθοκόπησε».

«Ενώ συνέβαιναν όλα αυτά, είχα στο τηλέφωνο με το 000, φώναζα και ούρλιαζα ότι μιλούσα με την αστυνομία. Όταν άκουσαν ότι μιλούσα με την αστυνομία, έτρεξαν πίσω στο αυτοκίνητο τους και έφυγαν».

Παρά το γεγονός ότι άκουσε την επίθεση από το τηλέφωνο την ώρα που συνέβαινε, η αστυνομία δεν εμφανίστηκε ποτέ.

«Η αυστραλιανή αστυνομία δεν μου έδωσε κάποια βοήθεια», έγραψε ο Kazerani στο Instagram μια μέρα μετά την επίθεση. «Περίμενα μισή ώρα για την άφιξή τους, όταν τηλεφώνησα για να ρωτήσω για την καθυστέρησή τους, η απάντηση του τηλεφωνητή δεν με εξέπληξε. Είπαν: “Έχουμε πιο επείγοντα θέματα από το να έρθουμε να διασφαλίσουμε την ασφάλειά σας”».

Ο Kazerani νοσηλεύτηκε σε τοπικό νοσοκομείο και μετά στάλθηκε στο σπίτι του.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο της αστυνομίας της Νέας Νότιας Ουαλίας, οι αξιωματικοί ερευνούν την επίθεση και ενθαρρύνουν τους μάρτυρες να προσέλθουν.

«Έχει γίνει φανερό ότι το να βασίζεσαι σε αυτούς είναι αναξιόπιστο», δήλωσε ο Kazerani για την αστυνομία, «γεγονός που καθιστά αναγκαία την ανάγκη να είσαι ικανός να υπερασπιστείς τον εαυτό σου. Εάν αντιμετωπίζει κανείς ομοφοβικές επιθέσεις, το να περιμένει βοήθεια είναι αναποτελεσματικό- η επίδειξη ατρόμητου φόβου και η παράδοση ενός ισχυρού μηνύματος είναι απαραίτητη».
Δες και αυτό!