Ιρλανδία: βίαιη ομοφοβική επίθεση σε 14χρονο αγόρι

0
66
Ένας μαθητής στην Ιρλανδία υπέστη σοβαρά τραύματα στο πρόσωπο μετά από γροθιές και κλωτσιές που δέχτηκε κατά τη διάρκεια βίαιης επίθεσης από συμμορία – απλώς και μόνο επειδή είναι ομοφυλόφιλος.

Το βίντεο της άγριας επίθεσης κυκλοφόρησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, δημιουργώντας ένα κλίμα οργής στην Ιρλανδία και όχι μόνο, συμπεριλαμβανομένου του ηγέτη της χώρας Leo Varadkar.

Το 14χρονο θύμα φέρεται να δέχθηκε επίθεση από συμμορία συμμαθητών του τη Δευτέρα (15 Μαΐου), με αποτέλεσμα να καταλήξει με «δύο σπασμένα δόντια» και άλλα τραύματα στο πρόσωπο, όπως επιβεβαίωσε στο PinkNews μέλος της οικογένειας, που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του.

Ο συγγενής δήλωσε στο PinkNews ότι ο φοιτητής είχε «υποστεί πολλές φορές παρενόχληση επειδή είναι ομοφυλόφιλος» από το πρώτο έτος στο κολέγιο, αλλά αυτή είναι η πρώτη φορά που η παρενόχληση μετατράπηκε σε σωματική επίθεση.

«Όλη η οικογένεια γνωρίζει γι’ αυτό και ότι ήταν ένα συνεχές ζήτημα», δήλωσε ο συγγενής. «Έφευγε από το σχολείο γύρω στις 2.30 μ.μ. [τη Δευτέρα] και οι έφηβοι είχαν προφανώς σχεδιάσει να του επιτεθούν εκείνο το βράδυ».

Ο συγγενής ισχυρίστηκε ότι τόσο το θύμα όσο και οι δράστες της επίθεσης φοιτούν στο Beaufort College στο Navan, στην κομητεία Meath, και ότι η οικογένειά του είχε καταγγείλει το περιστατικό στην αστυνομία (Garda).

Εκπρόσωπος της Garda δήλωσε στην Independent.ie ότι ο έφηβος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, όπου του παρασχέθηκε θεραπεία για σοβαρά τραύματα στο πρόσωπο.

«[Είμαστε] ενήμεροι για ένα βίντεο που κυκλοφορεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με αυτό το περιστατικό και, από σεβασμό προς το θύμα, ζητήσαμε από τον κόσμο να μην το κοινοποιήσει», δήλωσε ο εκπρόσωπος.

Η επίθεση στην Ιρλανδία είναι «τρομακτική», λέει ο Leo Varadkar

Μιλώντας την Τετάρτη (17 Μαΐου), ο Ιρλανδός πρωθυπουργός Leo Varadkar δήλωσε ότι «όλοι θα καταδικάσουν [το περιστατικό] απερίφραστα».

Ο Varadkar, ο οποίος είναι ανοιχτά ομοφυλόφιλος, συνέχισε λέγοντας: «Θέλω να στείλω την αλληλεγγύη μου στο άτομο που έπαθε κακό και τραυματίστηκε με αυτόν τον τρόπο. Θα ήθελα να τους πω ότι η ζωή γίνεται καλύτερη.

«Είναι πολύ λυπηρό το γεγονός ότι οι άνθρωποι βιώνουν βία και εκφοβισμό στο σχολείο, αλλά η ζωή γίνεται καλύτερη και θα έλεγα να μην το βάζουν κάτω. Θα τους έλεγα πόσο λυπάμαι που στην εποχή μας βλέπουμε ακόμα τέτοιου είδους βία στα σχολεία μας.

«Καταλαβαίνω ότι διεξάγεται έρευνα από την Garda και ότι το θύμα έχει νοσηλευτεί για τα τραύματά του [και] θα παρακαλούσα όποιον έχει πληροφορίες να συνεργαστεί με την έρευνα της αστυνομίας».