Από την Κω στη Κοζάνη μια ομοφοβική διαμαρτυρία δρόμος.

Την Παρασκευή ανέβασα ένα κείμενο για την Κω, με αφορμή τα ακραία ομοφοβικά κείμενα που δημοσίευε τοπική εφημερίδα. Έκτοτε αρκετοί λογαριασμοί στα social media έσπευσαν να μου εξηγήσουν πολύ «ευγενικά», ότι το πρόβλημα είμαι εγώ και «τα άτομα σαν κι εμένα». Αφού τους απάντησα εξίσου «ευγενικά», ένας χρήστης φρόντισε να με ενημερώσει ότι όλη «η Ελλάδα είναι με το μέρος τους», προωθώντας μου μάλιστα ένα ακραίο ομοφοβικό κείμενο διαμαρτυρίας που υπογράφουν διάφοροι σύλλογοι στην Κοζάνη.

Ανοίγοντας το σχετικό λινκ και διαβάζοντας το -κουραστικό- αυτό κείμενο, διαπίστωσα ότι μεταξύ των συλλόγων που υπογράφουν είναι και ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Δημ. Σχολείου Αγίου Δημητρίου. Ας δούμε, λοιπόν, τι αναφέρει στη διαμαρτυρία του ο σύλλογος αυτός (μαζί με τους υπόλοιπους). 

«Γάμος διαχρονικά σε όλους τους πολιτισμούς είναι η ένωση δύο προσώπων διαφορετικού φύλου ενώπιον θεών ή του Θεού με ευλογία ιερέα. Κατά τη νεωτερικότητα, εποχή, κατά την οποία συνάνθρωποί μας δηλώνουν άθεοι ή άθρησκοι νομοθετήθηκε, ορθά, ο πολιτικός γάμος σε αντιδιαστολή προς τον θρησκευτικό. Η νομοθέτηση «γάμου» ομόφυλων αντιστρατεύεται τον θείο νόμο και την κοινωνική παράδοση αιώνων ανθρώπινης ιστορίας, κακοποιεί και προσβάλλει την ανθρώπινη φύση.

Η νομοθέτηση αυτή αλλοιώνει τον χαρακτήρα της πατροπαράδοτης ελληνικής οικογένειας και μας απομακρύνει από τις προαιώνιες πνευματικές και βιολογικές ρίζες. Αντιγράφει κακέκτυπο οικογένειας, που εμπνεύστηκαν όχι οι ίδιοι οι κατεχόμενοι από το πάθος, αλλά οι ισχυροί του παγκόσμιου συστήματος εξουσίας, οι οποίοι έχουν προκαλέσει φοβερά δεινά στους λαούς με την απληστία τους, την πρόθεσή τους να διαλύσουν τις ανθρώπινες κοινωνίες και να επιβάλουν είδος βαρβάρου «πολιτισμού», βιάζοντας και τους ειδικούς επιστήμονες να υποταχθούν στα κελεύσματά τους!

Το νομοσχέδιο είναι αντισυνταγματικό, καθώς στο προοίμιο του ισχύοντος Συντάγματος της χώρας γίνεται επίκληση του ονόματος της Αγίας Τριάδος. Μόνο με αλλαγή του συντάγματος και απάλειψη αυτού του προοιμίου, κυβέρνηση θα έχει δικαίωμα να εισαγάγει προς ψήφιση αυτό το νομοσχέδιο. Τώρα οι βουλευτές, οι δόσαντες όρκο πίστης στο Σύνταγμα ή βεβαιώσαντες στον λόγο της συνείδησής τους ότι θα το σεβαστούν, καθίστανται επίορκοι ή έρχονται σε σύγκρουση με τη συνείδησή τους. Αλλαγή όμως τόσο σημαντική του Συντάγματος δεν είναι δημοκρατικό να αφεθεί στους τριακόσιους, υποτίθεται, εκπροσώπους του λαού. Απαιτείται διενέργεια δημοψηφίσματος.

Πέραν αυτού, η θέσπιση γάμου ομοφύλων παραβιάζει το 21ο άρθρο του Συντάγματος, το οποίο αναφέρεται στη μητρότητα και στην προστασία του παιδιού. Η γυναίκα, την οποία το αστικό σύστημα εξουσίας θέλει σκεύος ηδονής, υποβιβάζεται ακόμη περισσότερο με το να της επιτρέπεται να εμπορεύεται τη μήτρα της και να δέχεται ότι είναι δυνατό να υποκατασταθεί από εκ φύσεως άνδρα, ο οποίος βέβαια δεν θα αποκαλείται μάνα, αλλά γονέας Β΄! Με το νομοσχέδιο παρέχονται δικαιώματα σε εμφορούμενους από βιολογικό πάθος, δικαιώματα, τα οποία αφαιρούνται από ανυπεράσπιστα παιδιά.»

Πραγματικά αν διαβάζει κάποιος από την Κοζάνη και δε από την περιοχή, στην οποία λειτουργεί ο συγκεκριμένος σύλλογος, ας μεταφέρει στα μέλη του ότι το να χρησιμοποιούν την ιδιότητα του συλλόγου τους για να προωθούν τις σκοταδιστικές και αναχρονιστικές τους απόψεις είναι απαράδεκτο αλλά και εγκληματικό. Κυρίως γιατί στο Δημοτικό τους – όπως και σε κάθε Δημοτικό και εκπαιδευτικό ίδρυμα – υπάρχουν και ΛΟΑΤΚΙ+ παιδιά, τα δικαιώματα και την ψυχική υγεία των οποίων οφείλουν να προστατεύουν. Ντροπή!

Οι υπόλοιποι σύλλογοι που υπογράφουν: Αγάπη για το παιδί, Άγιος Αθανάσιος Μεσσιανής – Κουβουκλίων, Άγιος Στυλιανός (Στέγη παιδιού), Ανέργων και Ανάπτυξης Αγίου Δημητρίου – Ρυακίου, Γονέων με τρία παιδιά Κοζάνης, Εθνικός αναπήρων και θυμάτων πολέμου, Ελεύθεροι πολίτες Δυτικής Μακεδονίας Μακρυγιάννης, Πολιτιστικός η Αναγέννηση, Πολυτέκνων Κοζάνης, Πολυτέκνων Εορδαίας, Πολυτέκνων Σερβίων, Ποντιακός Μορφωτικός Αγίου Δημητρίου – Ρυακίου

 

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο [email protected]. Cu!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.