Λονδίνο: Διαμαρτυρίες για τα πρόσφατα αντί-ΛΟΑΤΚΙ+ σχόλια της κυβέρνησης

12/10/2023
από
Μια ομάδα τρανς ακτιβιστών πραγματοποίησε διαμαρτυρία στο Λονδίνο με σκοπό να απαντήσει στις συνεχείς αντί-τρανς επιθέσεις της συντηρητικής κυβέρνησης.

Οι διαδηλωτές εκτόξευσαν φωτοβολίδες στα χρώματα της τρανς σημαίας, καθώς διαδήλωναν στο κεντρικό Λονδίνο την Τρίτη (10 Οκτωβρίου).

«Η τρανσφοβική και ρατσιστική ρητορική της κυβέρνησης επιδιώκει να αρνηθεί την ύπαρξή μας και να στρέψει το ένα εναντίον του άλλου», ανέφερε μια ανάρτηση στο Instagram από το T-Boys Club – ένα τρανς κλαμπ στο Λονδίνο.

«Αλλά ξέρουμε ότι δεν μπορείτε να μας διαγράψετε, και δεν θα χωριστούμε».

Σε όλη τη γέφυρα ήταν απλωμένη ένα πανό που έγραφε: «Υπάρχουμε: Θα αντισταθούμε», ενώ ακτιβιστές κρατούσαν πλακάτ με μικρότερα παρόμοια μηνύματα.

Η διαμαρτυρία έρχεται λίγες ημέρες μετά το τέλος του συνεδρίου του Συντηρητικού Κόμματος, κατά τη διάρκεια του οποίου αρκετοί υπουργοί έκαναν αντί-ΛΟΑΤΚΙ+ αλλά και αντί-μεταναστευτικά σχόλια.

Ο πρωθυπουργός Rishi Sunak καταδικάστηκε ευρέως από τα ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα και τους συμμάχους του μετά την ομιλία του στις 4 Οκτωβρίου, στην οποία υποστήριξε ότι το βρετανικό κοινό «εκφοβίζεται» ώστε να πιστέψει ότι «οι άνθρωποι μπορούν να είναι όποιο φύλο θέλουν να είναι».

Στην ανάρτησή του, το T-Boys Club έγραψε ότι ο «αποδιοπομπαίος τράγος» που όρισε η βρετανική κυβέρνηση, οδήγησε σε αύξηση του αποκλεισμού, της έλλειψης στέγης και της βίας κατά των τρανς ατόμων.

«Η κουήρ αλληλεγγύη σπάει τα σύνορα», συνεχίζει η ανακοίνωση. «Ο αγώνας για την απελευθέρωση των τρανς ατόμων είναι ένας αγώνας ενάντια σε ένα ρατσιστικό καθεστώς συνόρων που κρατάει και απελαύνει ανθρώπους που το κράτος θεωρεί αναλώσιμους.

«Τα τρανς άτομα, οι αιτούντες άσυλο και οι μετανάστες χρησιμοποιούνται ως πολιτικοί αποδιοπομπαίοι τράγοι για να αποσπάσουν την προσοχή από [μια] κυβέρνηση που δίνει προτεραιότητα στα κέρδη έναντι των ανθρώπων και σπρώχνει εκατομμύρια ανθρώπους στην απόγνωση και τη φτώχεια».

Εν τω μεταξύ, τα στοιχεία για τα εγκλήματα μίσους που δημοσιεύθηκαν την περασμένη εβδομάδα από το Υπουργείο Εσωτερικών αποκάλυψαν ότι οι αντί-τρανς επιθέσεις εκτοξεύτηκαν κατά 11% σε σχέση με ένα χρόνο πριν.

«Για την Brianna [Ghey], για τον Banko Brown [δύο τρανς άτομα που έχασαν τη ζωή τους φέτος], για όλους τους τρανς και καταπιεσμένους ανθρώπους, θα συνεχίσουμε να αντιστεκόμαστε», συνεχίζει η ανάρτηση του T-Boys Club.

«Είμαστε παντού και θα συνεχίσουμε να ζούμε ως ο εαυτός μας, να αγαπάμε το ένα το άλλο, και να χτίζουμε χαρούμενες κοινότητες στις οποίες όλα μπορούν να ευδοκιμήσουν.

«Κανένα μας δεν είναι ελεύθερο μέχρι να είμαστε όλα ελεύθερα. Αλληλεγγύη για πάντα».
Δες και αυτό!