Νικόλας Γιατρομανωλάκης: Είναι άδικο να λένε ότι η συνεισφορά μου ήταν ότι αποκτήσαμε γκέι υφυπουργό

06/04/2023
από
Σε συνέντευξη το βράδυ της Τετάρτης, ο Νικόλας Γιατρομανωλάκης εξήγησε τους λόγους για τους οποίους αποφάσισε να μην είναι υποψήφιος στις επερχόμενες εκλογές, αλλά εξέφρασε και την δυσαρέσκεια του σχετικά με την επικέντρωση στη σεξουαλική του ταυτότητα, και όχι στη δουλειά του.

Στο Action24, ο κ. Γιατρομανωλάκης επισήμανε ότι δεν θα είναι υποψήφιος στις εκλογές του Μαΐου, λέγοντας ότι η συγκεκριμένη δουλειά δεν είναι για χόρταση καθώς και αναφέροντας τις δυσκολίες της διαδικασίας. «Δεν ζητώ την ψήφο του κόσμου και το αποφάσισα σχετικά αργά, πέρσι το καλοκαίρι. Είναι μία πάρα πολύ δύσκολη διαδικασία, δεν είναι για όλους. Είναι μία διαδικασία που απαιτεί τον χρόνο σου και απαιτεί και πάρα πολύ χρήμα, που δεν διαθέτω. Θεωρώ ότι υπάρχουν πολλοί τρόποι να προσφέρει κανείς. Σε αυτήν την εκλογική διαδικασία, δεν ένιωθα έτοιμος να κατέβω».

Στη συνέχεια της συνέντευξης, ο υφυπουργός ρωτήθηκε για το εάν τον έχει κουράσει η συζήτηση γύρω από την σεξουαλική του ταυτότητα. Ο κ. Γιατρομανωλάκης δήλωσε ότι γνώριζε ότι θα πάρει τέτοιες διαστάσεις το ζήτημα, αν και όπως είπε, το περίμενε χειρότερο.

Ωστόσο, εξέφρασε την δυσαρέσκεια και την ενόχληση του για το γεγονός ότι πολλές φορές η συζήτηση γύρω από αυτόν και τη δουλειά του, εξαντλείται στο ζήτημα της σεξουαλικής του ταυτότητας. «Το να εξαντλείται η συζήτηση σε αυτό, στο αν δηλαδή η συνεισφορά του Γιατρομανωλάκη, ήταν ότι αποκτήσαμε κι έναν γκέι Υφυπουργό, αυτό το θεωρώ λίγο άδικο ως προς τη δουλειά μου. Το άλλο που με ενοχλεί, το έχω πει και θα το ξαναπώ, είναι το πώς έχουν εκμεταλλευτεί αντιπολιτευτικά και από αριστερά και από δεξιά, λέγοντας ότι εγώ ουσιαστικά εργαλειοποιώ τον σεξουαλικό μου προσανατολισμό για να κάνω καριέρα», δήλωσε.

«Το έχω διαβάσει σε εφημερίδες, το έχω διαβάσει στα social media, μου έχουν πει κατάμουτρα, ότι θυματοποιούμαι, ότι λέω κοιτάξτε με που είμαι διαφορετικός. Όχι, δεν επιδίωξα αυτό. Αλλά από την άλλη λέμε ότι θέλουμε τους πολιτικούς διαφορετικούς. Να λένε την αλήθεια. Αυτό, καλώς ή κακώς, είναι μέρος της δικής μου αλήθειας. Άρα ή θα πρέπει να το πω και να τελειώνουμε ή να το κρύβουμε».

Σε ερώτηση για το αν τον θυμώνει το να κρύβουν την σεξουαλική τους ταυτότητα οι άνθρωποι, απάντησε ότι «ναι με θυμώνει, αλλά από την άλλη αναγνωρίζω το δικαίωμα στον καθένα και στη καθεμία, να το διαχειριστεί όπως θέλει. Είναι κάτι βαθιά προσωπικό».

Συνέχισε λέγοντας ότι, «αυτό που με θυμώνει για να είμαι ειλικρινής και να ακριβολογώ είναι όταν προσπαθούν να μου δώσουν χίλιες δυο δικαιολογίες για το γιατί δεν το κάνουν, σε μένα που το έκανα».

Έκλεισε, εξηγώντας το γιατί δεν του αρέσει να κάνει φωτογραφίες σε lifestyle περιοδικά και να δημοσιεύει τόσο πολύ την προσωπική του ζωή.
Δες και αυτό!