Ο Μητροπολίτης της Κύπρου Μόρφου Νεόφυτος, γνωστός από τα ομοφοβικά, τρανσφοβικά και ρατσιστικά του παραληρήματα, υποστηρίζει ότι για τον κορονοϊό “κάποιοι προετοίμαζαν τις μάζες” εδώ και χρόνια, μέσω του “Γαλλικού” Αστερίξ, “ήδη από το 2017.”  

Μάλιστα, διάβασε και αποσπάσματα από το κόμικ, προσθέτοντας στο τέλος, ότι «Είναι μια απόδειξη ότι δεν είμαστε συνωμοσιολόγοι.» 

Τι να πρωτοθυμηθούμε για τον Μόρφου;

“Εάν μάθουμε τα παιδιά μας από τώρα, με τις μάσκες, θα γίνει μια κοινωνία μετά από 20 χρόνια, δαιμόνων! Όχι ανθρώπων! Δαιμόνων! Η γνώμη μου είναι εύρετε τρόπο τα παιδιά σας να μη βάλουν ποτέ τους μάσκα! Αυτή είναι η γνώμη μου. Υπεύθυνα σας το λέω! Είναι προτιμότερο να μείνουνε, λίγα χρόνια, λίγους μήνες χωρίς τα γράμματα, τα λεγόμενα, της Ευρώπης.” 

  • Υπενθυμίζουμε ακόμη ότι μητροπολίτης είχε υποστηρίξει πως οι ομοφυλόφιλοι «δημιουργούνται» λόγω σεξουαλικής στάσης. «Είναι πρόβλημα που συνήθως μεταδίδουν οι γονείς στο παιδί. Αυτό συμβαίνει την ώρα της ερωτικής πράξης ή κατά τη διάρκεια της κυοφορίας όταν γίνεται ερωτική πράξη των γονέων όχι φυσιολογική αλλά πρωκτική. Αυτό όταν στη γυναίκα αρέσει δημιουργείται επιθυμία και η επιθυμία μεταδίδεται στο κυοφορούμενο βρέφος».
  • Θυμίζουμε επιπλέον ότι είχε επιχειρήσει να ξεπλύνει τις μαζικές δολοφονίες γυναικών από τον δολοφόνο Νίκο Μεταξά στην Κύπρο, λέγοντας πως δεν πρέπει η κυπριακή κοινωνία να παραβλέπει το υψηλό ποσοστό εκτρώσεων και να στρέφεται κατά του δολοφόνου και των ειδεχθών εγκλημάτων του, ενώ είχε δηλώσει ικανοποιημένος για την πρόθεση του δολοφόνου να εξομολογηθεί.
  • Και να θυμίσουμε τέλος ότι, όταν οδηγήθηκε στο δικαστήριο, με την κατηγορία περί υποκίνησης μίσους λόγω σεξουαλικού προσανατολισμού και ταυτότητας Φύλου αθωώθηκε.

Το παραλήρημα με τον Αστερίξ εντοπίστηκε στο 1:48′:30” σε βίντεο με τίτλο: Μητροπολίτης Μόρφου Νεόφυτος «Πνεῦμα Ἅγιον, Πνεῦμα τῆς Ἀληθείας, καθάρισον ἡμᾶς» (28. 10. 2020), που αναρτήθηκε στις 05/11/20 στο κανάλι του ίδιου στο Youtube, και έχει ήδη 50 χιλιάδες προβολές.