Η Accept ΛΟΑΤΙ Κύπρου εκφράζει την βαθύτατη της απογοήτευση για τη μη εύρεση ποινικού αδικήματος από την Αστυνομία Κύπρου, αναφορικά με τις δηλώσεις του μητροπολίτη Μόρφου για την ομοφυλοφιλία.

Η αστυνομία ζητά την αθώωση του ρατσιστή μητροπολίτη Μόρφου στην Κύπρο

Οι ανακριτές δήλωσαν ότι οι αναφορές που έγιναν δεν ήταν μέρος της κύριας του ομιλίας αλλά απάντηση σε σχετική ερώτηση και ταυτόχρονα ανέφεραν ότι οι δηλώσεις του ήταν βασισμένες στα λεγόμενα του Αγίου Πορφυρίου.

Η Accept ΛΟΑΤΙ Κύπρου αναρωτιέται κατά πόσο μπορεί ο καθένας να χρησιμοποιεί λόγια μίσους από πατερικά βιβλία και ακολούθως να αθωώνεται με το δικαιολογητικό ότι δεν είναι δικά του. Γιατί αν ισχύει αυτό, τότε υπάρχει κι άλλη μπόλικη ρητορική μίσους στα πατερικά γραπτά που μπορεί να χρησιμοποιηθεί εναντίον μας κι εμείς καλό είναι να γνωρίζουμε ότι πρέπει να την υποστούμε αγόγγυστα!

Όπως διαφάνηκε, οι ανακριτές συμπέραναν ότι: όταν τα λόγια μίσους είναι παρμένα από «Άγια στόματα», τα καθιστά λιγότερο ομοφοβικά και μισάνθρωπα.

Θα θέλαμε να ελπίζουμε ότι με τη συνέχεια της ποινικής έρευνας, τόσο η Νομική Υπηρεσία όσο και ο Γενικός εισαγγελέας, θα είναι σωστοί απέναντι σε σχόλια που είναι ξεκάθαρα ομοφοβικά και αποτελούν τρανταχτή ρητορική μίσους.