Αθώος για τον Γενικό Εισαγγελέα ο Μητροπολίτης Μόρφου

09/09/2019
από

Αθώος ο Μητροπολίτης Μόρφου, αφού σύμφωνα με τον Γενικό Εισαγγελέα, δε στοιχειοθετείται παραβίαση του Άρθρου 99Α του Ποινικού Κώδικα περί υποκίνησης Μίσους λόγω Σεξουαλικού Προσανατολισμού και Ταυτότητας Φύλου.

Αξίζει να αναφερθεί ότι ο συγκεκριμένος νόμος είναι ουσιαστικά ανενεργός! Από το 2015 που ψηφίστηκε, ποτέ δεν εφαρμόστηκε, ενώ ρητορική μίσους υπήρξε αρκετές φορές και η Accept κατέφυγε και στο παρελθόν σε καταγγελία.

Η Accept – ΛΟΑΤΙ Κύπρου, εκτός από την έντονη της απογοήτευση, εκφράζει και τον έντονο της προβληματισμό για τη δυσλειτουργικότητα του εν λόγω νόμου. Ο νόμος αυτός, αποτελεί τη δύναμη της ελευθερίας του λόγου των ευάλωτων ομάδων. Δικαίως ο Αρχιεπίσκοπος δήλωσε πρόσφατα ότι οι ΛΟΑΤΙ έβγαλαν φωνή. Ο Νόμος αυτός τους το επιτρέπει να έχουν κι αυτοί φωνή, ζητώντας τη μη φίμωσή τους από την υποκίνηση μίσους εναντίων τους.

Η Accept – ΛΟΑΤΙ Κύπρου ζητά επειγόντως ΔΙΑΛΟΓΟ για τη λειτουργικότητα του άνωθεν Νόμου, ούτως ώστε να μην εξαρτάται αποκλειστικά και μόνο ένα πρόσωπο, τον Γενικό Εισαγγελέα. Περί τούτου, απευθύνει επίσημα πρόσκληση με την Επίτροπο Διοικήσεως, τα Πολιτικά Κόμματα και τον Σύμβουλο του Προέδρου της Δημοκρατίας για θέματα Πολυπολιτισμικότητας, Αποδοχής και Σεβασμού στη Διαφορετικότητα, Κώστα Γαβριηλίδη.

Ταυτόχρονα, ενημερώνει το κοινό της ότι, η οργάνωση εξετάζει την απόφαση και μελετά τις επόμενες της κινήσεις.




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!