Απαράδεκτες δηλώσεις από τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου: «Όλοι να κάτσουν τη μάππα κάτω»

24

Δεν τέθηκε το θέμα των δηλώσεων του Μητροπολίτη Μόρφου και των σχετικών ποινικών ερευνών κατά τη συνεδρία της Ιεράς Συνόδου, την Πέμπτη είπε ερωτηθείς σχετικά ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος Β’ διευκρινίζοντας πως το θέμα δεν θα τεθεί στη Σύνοδο ενόσω αυτό βρίσκεται ενώπιον του Γενικού Εισαγγελέα.

«Πήραν θάρρος και δεν νομίζω ότι η Εκκλησία μπορεί να σιωπά έναντι αυτών των καταστάσεων. Ξετσιπώθηκαν για αυτό και πρέπει να προσγειωθούν οι πάντες, καθώς στην Κύπρο έχουμε ένα θρησκευόμενο λαό και δεν μπορεί ο καθένας να πετάγεται πάνω και να κάνει ό,τι θέλει», επανάλαβε.

Ανέφερε περαιτέρω ότι πρέπει «όλοι να κάτσουν τη μάππα κάτω, δεν μπαίνουμε στα προσωπικά του καθενός. Όλους τους αγαπούμε, αλλά να μάθουν να σέβονται την Εκκλησία, τον Πλάστη και τον Δημιουργό μας και να μην βρίζουν τα θεία, καθώς δεν μπορούμε να ανεχθούμε κάτι τέτοιο».

Κληθείς να διευκρινίσει σε ποιους αναφέρεται, ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος Β’ είπε σηκώθηκαν όλοι πάνω και επιτέθηκαν του Μητροπολίτη Μόρφου, ασχέτως αν καλά ή κακά έκαμε.

Μας έστειλαν μερικές επιστολές απαράδεκτες, ανέφερε επαναλαμβάνοντας ότι αυτό το ξετσίπωμα δεν ήταν η κουλτούρα του λαού μας και δεν νομίζω ότι η Εκκλησία θα φοβηθεί ή θα σιωπήσει και αυτά λέγονται ώστε να μην πάρουν θάρρος, το λέω με αυστηρότητα. Θέλω μία Εκκλησία δυνατή, η οποία να έχει άποψη και δεν θα βάλουμε νερό στο κρασί μας.

Ερωτηθείς αν λέγοντας αυτά παρέχει στήριξη στον Μητροπολίτη Μόρφου, ο Αρχιεπίσκοπος είπε: Όχι. Αυτό αφήστε το. Όταν θα τελειώσει έχουμε καιρό να τα πούμε» συμπλήρωσε.

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο [email protected]. Cu!