Ένα από τα χειροτέρα γεγονότα της χρονιάς που φεύγει, ήταν αναμφισβήτητα η τραγωδία στο club Pulse, στο Orlando της Florida, όπου τον Ιούνιο έχασαν την ζωή τους 49 άτομα και άλλα 53 τραυματίστηκαν μετα από μαζική επίθεση, η οποία εξελίχθηκε σε κατάσταση ομηρείας. Εκείνη τη μέρα η LGBTqia κοινότητα σε όλο τον κόσμο βουτήχτηκε στο πένθος.

Αντίδραση σε αυτό το τραγικό γεγονός αποτελεί η ανθολογία κόμικς Love Is Love της IDW Publishing, που έφερε κοντά συγγραφείς και καλλιτέχνες από όλο τον κόσμο για να γιορτάσουν την αγάπη σε όλες της εκφάνσεις της.

Με την υποστήριξη της DC Entertainment (η οποία παραχώρησε δικαιώματα κάποιων χαρακτήρων της) και μερικών εκ των μεγαλύτερων ταλέντων στην βιομηχανία των κόμικς, η ανθολογία περιέχει πολλές ιστορίες της μιας σελίδας (ή των δυο, το πολύ) σε 144 σελίδες φόρου τιμής στην LGBTqia κοινότητα και τα θύματα, άλλα και επιζώντες της επίθεσης και τις οικογένειες τους. Όλες οι ιστορίες δόθηκαν ως δωρεά για την έκδοση και όλα τα έσοδα θα δοθούν στην Equality Florida, μια μη κερδοσκοπική οργάνωση που υπερασπίζεται την ισότητα και την δίκαιη μεταχείριση της LGBTqia κοινότητας στην Florida.

Επιμελητής της έκδοσης είναι ο Marc Andreyko (συγγραφέας σε Batwoman, Wonder Woman ’77, μεταξύ άλλων), ο οποίος σχολίασε σχετικά:

«Όταν συμβαίνει μια τραγωδία, η τέχνη ανταποκρίνεται. Και μετα από τη σφαγή στο Pulse, η κοινότητα των κόμικς αντέδρασε γρηγορά με αποφασιστικότητα και με ανοιχτές καρδίες. Δεν θα μπορούσα να είμαι πιο περήφανος γι αυτό το βιβλίο ή για το ότι είμαι μέλος της κόμικς κοινότητας. Το ταλέντο και το συναίσθημα σε κάθε σελίδα είναι εντυπωσιακό. Το Love Is Love θρηνεί τον χαμό των 49 ανθρώπων που δολοφονηθήκαν, τιμά τους επιζώντες και γιορτάζει την αγάπη σε όλες τις μορφές της».

Μεταξύ των συγγραφέων και καλλιτεχνών που συνεργάστηκαν γι αυτή την ανθολογία είναι οι Phil Jimenez, Mike Carey, Paul Dini, Matt Wagner,  Damon Lindelof, Patton Oswalt, Steven Orlando, Rafael Albuquerque, Jason Aaron, Jason Latour, James Tynion IV, Cecil Castellucci, Brandon Peterson, Jesus Saiz, Olivier Coipel και πολλοί άλλοι. Μπορείτε να δείτε όλη την λίστα εδώ .

Εάν προσέξετε θα δείτε ότι στην λίστα είμαι κι εγώ. Χρωμάτισα μια σελίδα-ιστορία γραμμένη από τον Steven Orlando (συγγραφέας, Midnighter, Mighty Morphin Power Rangers) και σχεδιασμένη από τον Iain Laurie (And Then Emily Was Gone). Από την ημέρα της επίθεσης ένιωθα πολύ άσχημα και ήθελα να βοηθήσω όπως μπορούσα. Μπορεί να μην έχω καμία σχέση με το Orlando αλλά η επίθεση με είχε επηρεάσει σαν να ήταν προσωπική απώλεια, σαν να έχασα φίλους και οικογένεια.  Στην πόλη μου κάναμε και μνημόσυνο στον καθεδρικό ναό και μαζεύτηκε όλη η LGBTqia κοινότητα, ήμαστε όλοι συντετριμμένοι. O Iain είναι φίλος και συνεργάτης και όταν με ρώτησε εάν ήθελα να συμμετάσχω είπα αμέσως ναι. Δεν ζήτησα καν λεπτομέρειες εκείνη την στιγμή, απλώς είπα ναι, δεν θα μπορούσα να είχα δώσει καμία άλλη απάντηση.

Ζήτησα από τον Steven Orlando να μου πει δυο λόγια σχετικά:

«Όταν επικοινώνησε μαζί μου ο Marc Andreyko για το Love Is Love, ήταν μεγάλη τιμή. Όπως πολλοί από μας, ακόμα προσπαθούσα να βρω έναν τρόπο να διαχειριστώ το γεγονός, την επίθεση στο Orlando, κάτι που νομίζω όλοι αισθανθήκαμε ως κοινότητα, ήταν όμως επίσης κάτι πολύ προσωπικό για την τοπική κοινότητα του Orlando. Ήθελα να βοηθήσω, ήθελα να κάνω μια θετική δήλωση και επιβεβαίωση για το τι είναι η Αγάπη, τι μπορεί να σημαίνει. Η δουλειά που κάναμε με τον Iain και τον Harry μου έδωσε την ευκαιρία να το κάνω αυτό, να δείξω πώς η Αγάπη και η Οικογένεια μπορεί να μοιάζει με οτιδήποτε, να είναι οτιδήποτε, εφόσον εξακολουθεί να αγαπά.»

 

Το κόμικ είναι διαθέσιμο online στο Cοmixology, για παραγγελία από το Amazon, καθώς και παραγγελία από τα αγαπημένα σας comic shops.

H ανταπόκριση του αναγνωστικού κοινού είναι συγκινητική
H ανταπόκριση του αναγνωστικού κοινού είναι συγκινητική
Το cast της σειράς Gotham στηρίζει
Το cast της σειράς Gotham στηρίζει