Ιρλανδία: Έγκλημα μίσους σε βάρος δύο τρίχρονων παιδιών ενός τρανς ατόμου

17/05/2024
από
Στο Μπέλφαστ, δύο τρίχρονα δίδυμα κορίτσια δέχθηκαν επίθεση σε ένα φερόμενο «έγκλημα μίσους με τρανσφοβικά κίνητρα», που είχε ως στόχο τον τρανς πατέρα τους.

Τα νήπια φέρεται να υπέστησαν λεκτική και σωματική κακοποίηση, αφού μια ομάδα περίπου 10 νεαρών, ηλικίας περίπου 12 ετών, τους έβαλε τρικλοποδιά και τα έσπρωξε, ενώ βρίσκονταν στο πάρκο.

Οι νεαροί εξαπέλυσαν επίσης τρανσφοβικές προσβολές στα μικρά, κοροϊδεύοντας τον πατέρα τους πριν εκείνος κινηθεί για να τα πάρει στο σπίτι τους.

Η αστυνομία ερευνά τώρα το περιστατικό, που συνέβη την περασμένη εβδομάδα, ως «επίθεση» και έχει ξεκινήσει έκκληση για αναζήτηση μαρτύρων.

Εκπρόσωπος της αστυνομικής υπηρεσίας της Βόρειας Ιρλανδίας δήλωσε στην Irish Sun: «Εκτός από την έκκλησή μας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, οι έρευνες συνεχίζονται για την καταγγελία αυτού του εγκλήματος μίσους με κίνητρο την τρανσφοβία».

Μια τρανς γυναίκα, η Adrianne Elson, που ζει στο Μπέλφαστ, περιέγραψε το περιστατικό ως «φρικτό». Είπε ότι οι νεαροί χλεύαζαν τα δύο μικρά κορίτσια , γελούσαν και μετά τους είπαν: «Ο μπαμπάς σας είναι κορίτσι». Τα πράγματα «γίνονταν όλο και χειρότερα», πρόσθεσε.

«Τα δίδυμα δεν ήξεραν τι να κάνουν. Είναι μόνο τριών. Ένας από αυτούς τους νεαρούς τράβηξε ένα από τα κορίτσια σε μία από τις βόλτες στο πάρκο στην αρχή, γεγονός που την αναστάτωσε πολύ.

«Τους ακολούθησαν έξω από το πάρκο στο Glenbryn και άρχισαν να τους βάζουν τρικλοποδιές. Μία από τις δίδυμες σπρώχτηκε σε έναν τοίχο και χτύπησε το κεφάλι της. Ήταν τόσο συνταρακτικό και τρομακτικό για αυτά τα παιδιά και τον πατέρα τους».

Η Elson είπε ότι ο πατέρας κατάφερε να πάει τις κόρες του στο σπίτι, αλλά κατέρρευσε καθώς τις αγκάλιαζε μετά.

Αναφερόμενος στην Brianna Ghey, την τρανς έφηβη που δολοφονήθηκε πέρυσι σε ένα πάρκο στην Αγγλία, η Elson πρόσθεσε: «Ελπίζω απλώς να μην χρειαστεί να ακούσουμε ποτέ ξανά για κάτι τέτοιο».

Η Ghey μαχαιρώθηκε 28 φορές στην πλάτη, το κεφάλι και το λαιμό στο Culceth Linear Park στο Γουόρινγκτον του Τσέσαϊρ. Η Scarlett Jenkinson και ο Eddie Ratcliffe, και οι δύο 16 ετών, κρίθηκαν ένοχοι για τη δολοφονία της στο Δικαστήριο του Μάντσεστερ τον Δεκέμβριο.

Τους επιβλήθηκε ισόβια κάθειρξη τον Φεβρουάριο, με την Jenkinson να πρέπει να εκτίσει τουλάχιστον 22 χρόνια και τον Ratcliffe 20 χρόνια.

Σύμφωνα με έρευνα, τα εγκλήμα μίσους στην Ιρλανδία φέρεται να έχουν αυξηθεί κατά 12% τον χρόνο που μας πέρασε, με 548 περιστατικά να έχουν καταγραφεί από την αστυνομία της χώρας.
Δες και αυτό!