Ένοχοι δύο έφηβοι για τη δολοφονία τρανς κοπέλας στην Αγγλία

21/12/2023
από
Από την αστυνομία του Cheshire
Δύο 16χρονα κρίθηκαν ένοχα για τη δολοφονία της τρανς έφηβης, Brianna Ghey, στην πόλη Γουόρινγκτον της Βρετανίας.

Οι ένορκοι του Manchester Crown Court, αποτελούμενοι από επτά άνδρες και πέντε γυναίκες, καταδίκασαν ομόφωνα τους δύο εφήβους για τη δολοφονία της 16χρονης Ghey τον Φεβρουάριο του 2023, μετά από πολύωρων διαβουλεύσεις.

Η Ghey δολοφονήθηκε μετά από 28 μαχαιριές που δέχθηκε στην πλάτη, το κεφάλι και το λαιμό, σε μια βίαιη επίθεση ένα πρωινό σε πάρκο στο Γουόρινγκτον του Cheshire.

Οι δύο έφηβοι, και οι δύο 16 ετών, ήταν γνωστοί μόνο ως κορίτσι Χ και αγόρι Υ κατά τη διάρκεια της δίκης λόγω της ηλικίας τους. Αρνήθηκαν τις κατηγορίες για φόνο και αντ’ αυτού κατηγόρησαν ο ένας τον άλλον για τον θάνατο της Ghey.

Η δικαστής Justice Yip δήλωσε ότι θα πρέπει να τους επιβάλει «ισόβια κάθειρξη», ενώ η ακρόαση για την επιβολή της ποινής αναμένεται το νέο έτος.

Κατά τη διάρκεια της δίκης, αποκαλύφθηκε ότι τα δύο παιδιά αντάλλασσαν βίαια και σκοτεινά μηνύματα μεταξύ τους, σχετικά με δολοφονίες και βασανιστήρια.

Οι ένορκοι πληροφορήθηκαν ότι και οι δύο έφηβοι σχεδίαζαν εκτενώς τη δολοφονία της Ghey για εβδομάδες πριν, και έφτιαξαν επίσης μια λίστα με άλλα παιδιά που ήθελαν να βλάψουν.

Ένα χειρόγραφο σημείωμα δολοφονίας, στο οποίο περιγράφονταν λεπτομερώς τα σχέδια για τη δολοφονία της Ghey, ανακαλύφθηκε στο υπνοδωμάτιο του κοριτσιού Χ από την αστυνομία αφού είχε συλληφθεί.

Ο εισαγγελέας είπε επίσης στους ενόρκους πώς το Αγόρι Υ αναφερόταν στην Ghey με ουδέτερες αντωνυμίες αντί θηλυκές, κάτι που είπε ότι ήταν ένα «αστείο» μεταξύ του ίδιου και του Κοριτσιού Χ.

Η Esther Ghey, μιλώντας έξω από το δικαστήριο, περιέγραψε την κόρη της ως «μεγαλύτερη από τη ζωή, αστεία, πνευματώδη και ατρόμητη», προσθέτοντας ότι το σπίτι τους αισθάνεται «άδειο χωρίς το γέλιο της».

Η Brianna με τη μητέρα της

«Το να ξέρω πόσο φοβισμένο πρέπει να ήταν το συνήθως ατρόμητο παιδί μου όταν ήταν μόνη της σε εκείνο το πάρκο, με κάποιον που αποκαλούσε φίλο της, θα με στοιχειώνει για πάντα», είπε.

Συνέχισε λέγοντας ότι πριν από την έναρξη της δίκης ένιωθε κάποια «συμπόνοια» για τους κατηγορούμενους «επειδή είχαν καταστρέψει και τη δική τους ζωή».

«Όμως, τώρα που γνωρίζω την πραγματική φύση τους, χαίρομαι που θα περάσουν πολλά χρόνια στη φυλακή και μακριά από την κοινωνία».

Ο Peter Spooner, πατέρας της 16χρονης Ghey, δήλωσε στον Τύπο έξω από το δικαστήριο: «Ο αντίκτυπος του θανάτου της Brianna δεν επηρέασε μόνο εμένα ως πατέρα, αλλά και ολόκληρη την οικογένειά μου. Η καρδιά μου αιμορραγεί κάθε μέρα για την Brianna και αυτό δεν θα ξεχαστεί ποτέ».
Δες και αυτό!