Ηνωμένο Βασίλειο: Η Λέσβος χαρακτηρίστηκε ΛΟΑΤΚΙ+ προορισμός

03/08/2023
από
Η Λέσβος αναδείχθηκε ως ασφαλής και φιλικός προορισμός για τους ΛΟΑΤΚΙ+ ταξιδιώτες, μετά από το πρόσφατο ταξίδι της Βρετανίδας influencer Cora Harrison που διοργανώθηκε από το παράρτημα του ΕΟΤ του Ηνωμένου Βασιλείου και της Ιρλανδίας.

Στο ταξίδι που συνδιοργανώθηκε από το παράρτημα Ηνωμένου Βασιλείου και Ιρλανδίας του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ) και την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, η Harrison επισκέφθηκε τα πολλά αξιοθέατα του νησιού, όπως τις όμορφες παραλίες, τα ιστορικά μνημεία, τα παραδοσιακά χωριά και έζησε την έντονη νυχτερινή ζωή του. Το ταξίδι ονομάζεται fam trip, ένα ταξίδι εξοικείωσης δηλαδή με διαφορετικά μέρη.

Η Βρετανίδα influencer δημοσίευσε πολλές φωτογραφίες στα social media για να επαινέσει τη φιλόξενη ατμόσφαιρα του νησιού και να τονίσει ότι είναι ένας ασφαλής προορισμός για τα ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα και τις ΛΟΑΤΚΙ+ οικογένειες. Η συγκεκριμένη διαδικτυακή περσόνα έχει τουλάχιστον 250.000 επισκέψεις στο προφίλ της στο TikTok ανά μήνα, και το προφίλ της απευθύνεται σε ΛΟΑΤΚΙ+ ζευγάρια και οικογένειες (μέσω της σειράς της Making LGBTQ+ Family Travel Accessible for All).

Επιπλέον, η Λέσβος διαφημίστηκε στους Βρετανούς ανεξάρτητους ταξιδιωτικούς πράκτορες μέσω του στελέχους και ταξιδιωτικού συμβούλου της Not Just Travel, Keeley Brown, η οποία επισκέφθηκε το νησί τον Ιούλιο.

Στόχος του ταξιδιού της Brown ήταν η προώθηση της Λέσβου ως μοναδικού προορισμού διακοπών και εναλλακτικού τουρισμού στο δίκτυο των 700 ανεξάρτητων ταξιδιωτικών γραφείων της Not Just Travel στο Ηνωμένο Βασίλειο και στους πελάτες τους.

Σύμφωνα με πηγές του ΕΟΤ, η επίσκεψη της ταξιδιωτικής συμβούλου αναμένεται να ενισχύσει περαιτέρω τον βρετανικό τουρισμό στην Ελλάδα.
Δες και αυτό!