Το Νεπάλ θα φιλοξενήσει διεθνές συνέδριο ΛΟΑΤΚΙ+ τουρισμού

14/12/2023
από
Το πρώτο του διεθνές συνέδριο για τον ΛΟΑΤΚΙ+ τουρισμό θα φιλοξενήσει το Νεπάλ τον επόμενο μήνα, με στόχο να καταταχθεί η χώρα ως ένας φιλικός προορισμός για τα ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα.

Το διήμερο συνέδριο, το οποίο θα ξεκινήσει στις 18 Ιανουαρίου στο Κατμαντού, έρχεται μετά την ιστορική απόφαση του Νεπάλ τον Νοέμβριο, να θεσμοθετήσει την ισότητα στον γάμο.

«Το Νεπάλ θεωρείται πρωταθλητής και φάρος ελπίδας για τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα στη Νότια Ασία. Τώρα, είναι έτοιμο για περισσότερη δουλειά», δήλωσε στους δημοσιογράφους την Τετάρτη ο Sunil Babu Pant, ο πρώτος ανοιχτά γκέι (πρώην) βουλευτής στην Ασία και κορυφαίος ΛΟΑΤΚΙ+ ακτιβιστής.

«Η χώρα προσελκύει εδώ και καιρό πεζοπόρους και ορειβάτες. Τώρα, ήρθε η ώρα να προσελκύσει ΛΟΑΤ+ τουρίστες και να δημιουργήσει ευκαιρίες απασχόλησης».

Ο Pant δήλωσε ότι το συνέδριο θα μπορούσε να λειτουργήσει ως ευκαιρία προσέλκυσης ΛΟΑΤΚΙ+ τουριστών και προώθησης του Νεπάλ ως φιλόξενου προορισμού.

Το συνέδριο υποστηρίζεται από την Παγκόσμια Τράπεζα, τον Οργανισμό Τουρισμού του Νεπάλ, την IGLTA, μια διεθνή ΛΟΑΤΚΙ+ ταξιδιωτική ένωση, την Ευρωπαϊκή ΛΟΑΤΚΙ+ ταξιδιωτική συμμαχία (ELTA), και την Ένωση Γραφείων Πεζοπορίας του Νεπάλ.

«Η διοργάνωση μιας εκδήλωσης που επικεντρώνεται στον ΛΟΑΤΚΙ+ τουρισμό προωθεί τη συμπερίληψη και την ποικιλομορφία», δήλωσε στην EFE η Nandini Lahe-Thapa, διευθύντρια του τμήματος Τουριστικού Μάρκετινγκ και Προώθησης του Οργανισμού Τουρισμού του Νεπάλ.

Στις 29 Νοεμβρίου, ο Surendra Pandey και η Maya Gurung έγιναν το πρώτο ΛΟΑΤΚΙ+ ζευγάρι στη Νότια Ασία που ο γάμος του αναγνωρίστηκε επίσημα, έπειτα από μια πολυετή διαδικασία νομικών αγώνων.

Το Νεπάλ καταχώρησε επίσημα τον πρώτο ΛΟΑΤΚΙ+ γάμο

Το Νεπάλ είναι πλέον η δεύτερη ασιατική χώρα που νομιμοποιεί την ισότητα στον γάμο, ακολουθώντας την Ταϊβάν, το κοινοβούλιο της οποίας ψήφισε νόμο για τη θεσμοθέτηση την ισότητα το 2019.

Ωστόσο, τα ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν διακρίσεις στην αγορά εργασίας, συμπεριλαμβανομένων των μισθολογικών ανισοτήτων αλλά και των παρενοχλήσεων.

«Έχουμε αναγνωριστεί από την κυβέρνηση ως πολίτες με ίσα δικαιώματα. Τώρα ελπίζουμε ότι θα υπάρξει ισότητα και στις ευκαιρίες εργασίας», δήλωσε ο Pandey.
Δες και αυτό!