Τουριστική Ένωση του Ορλάντο διαφημίζει τον ΛΟΑΤΚΙ+ τουρισμό

14/08/2023
από
Η επίσημη τουριστική ένωση του Ορλάντο κυκλοφόρησε διαφημίσεις ενθαρρύνοντας τα ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα να επισκεφτούν την πόλη παρά το γεγονός ότι η Φλόριντα έχει ψηφίσει μερικά από τα πιο σκληρά αντί-ΛΟΑΤΚΙ+ νομοσχέδια στις ΗΠΑ. 

Ένα ηχητικό απόσπασμα 60 δευτερολέπτων από την Visit Orlando μεταδόθηκε στους ραδιοφωνικούς σταθμούς της iHeartRadio, συμπεριλαμβανομένου του PRIDE Radio, διαβεβαιώνοντας τους ακροατές ότι η πόλη είναι “έτοιμη να σας υποδεχτεί όπως είστε“.

Οι δυνατότητες είναι απεριόριστες. Υπάρχουν καταπληκτικές εκδηλώσεις για το ΛΟΑΤΚΙ+ που μπορείτε να επισκεφτείτε και να νιώσετε όλα ευπρόσδεκτα” , συνεχίζει η διαφήμιση.

Μια παρόμοια διαφήμιση από την τουριστική ένωση τον Ιούνιο με τίτλο “Το Ορλάντο είναι γεμάτο υπερηφάνεια” παρουσιάζει μερικούς από τους ΛΟΑΤΚΙ+ κατοίκους της πόλης να μιλούν για τον λόγο που αποτελεί ασφαλές μέρος για τα κουήρ άτομα.

Ένα άτομο που μιλάει στη διαφήμιση λέει: “Η δομή της πόλης μας επιτρέπει να έχουμε πολλές πολιτισμικές ομάδες. Έχουμε τη ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα μας στις περιοχές Lake Ivanhoe και College Park, έχουμε την ισχυρή μας Μαύρη κληρονομιά σε διάφορα μέρη της πόλης. Έχουμε επίσης μια πολύ ισχυρή λατινοαμερικανική, βραζιλιάνικη κληρονομιά.

Νομίζω ότι αυτό επιτρέπει στο Ορλάντο όχι μόνο να υποδέχεται και να απορροφά όλους αυτούς τους πολιτισμούς αλλά να δημιουργεί το δικό του υπέροχο, όμορφο συνδυασμό όλων τους“.

 

Η Φλόριντα έχει γίνει μια επικίνδυνη για τα ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα μετά την άνοδο του Ρεπουμπλικανού κυβερνήτη και υποψηφίου για το προεδρικό αξίωμα Ρον ΝτεΣάντις.

Από τότε που ανέλαβε το αξίωμα του κυβερνήτη το 2019, ο ΝτεΣάντις έχει εφαρμόσει τον αποκρουστικό νόμο της “Don’t Say Gay” που απαγορεύει τη συζήτηση ΛΟΑΤΚΙ+ θεμάτων στα σχολεία και έχει υπογράψει μια σειρά νόμων κατά της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας, συμπεριλαμβανομένων νόμων που απαγορεύουν την φροντίδα που επιβεβαιώνει το φύλο, περιορίζουν την πρόσβαση σε δημόσιες τουαλέτες για τα τρανς άτομα αλλά και ενισχύουν τις διακρίσεις στον αθλητισμό.

Στην επαρχία Orange, όπου βρίσκεται η πόλη του Ορλάντο, ανακοινώθηκαν νέες κατευθυντήριες γραμμές για τα σχολεία την Τρίτη (8 Αυγούστου), σύμφωνα με τις οποίες οι δάσκαλοι τρανς παιδιών έχουν το δικαίωμα να τους κάνουν misgendering, καθώς και να μιλήσον στους γονείς τους για αυτό το θέμα, κάνοντας τους outing, προκειμένου να πάρουν τη συγκατάθεση τους.

Η Φλόριντα έχει γίνει τόσο αφιλόξενη για τη ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα που η Εκστρατεία για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου (HRC) εξέδωσε μια ταξιδιωτική προειδοποίηση που προτρέπει τα κουήρ άτομα να “ξανασκεφτούν” το ταξίδι τους στην πολιτεία.

Η διαφήμιση της Visit Orlando, η οποία δημιουργήθηκε ένα μήνα μετά την ταξιδιωτική προειδοποίηση, αναφέρει ότι το Ορλάντο κατέχει υψηλή βαθμολογία στην κατάταξη της HRC σχετικά με την ασφάλεια των ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων.

Στο πλαίσιο ενός αναφοράς Δείκτη Ισότητας των Δήμων για το 2022, το HRC βαθμολόγησε τις πόλεις σε όλες τις ΗΠΑ για την ασφάλεια τους για

Η πόλη της Φλόριντα εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τον τουρισμό λόγω των πολλών θεματικών πάρκων της, συμπεριλαμβανομένου του Disney World και του Universal Studios.

Παρά ταύτα, μια αναφορά από το Spectrum News έδειξε ότι ο τουρισμός μειώθηκε κατά 3,5% το δωδεκάμηνο από τον Απρίλιο του 2022 έως τον Απρίλιο του 2023.

Κατά τη διάρκεια μιας αγόρευσης στην επαρχία Orange, ο δήμαρχος Τζέρι Ντέμινγκς είπε ότι παρά τη μείωση, πιστεύει ότι παραμένει “ένας πραγματικά καλός αριθμός“.

Βλέπουμε διάφορες παραστάσεις και συνέδρια που έχουν σχεδιάσει να έρθουν εδώ, που έχουν συμβάσεις να έρθουν εδώ και άλλες που εξετάζουν το ενδεχόμενο να το κάνουν, ρωτώντας μας πράγματα για το χαρακτήρα και τον πολιτισμό της κοινότητάς μας“, αναφέρει σε δήλωση που μεταδόθηκε από το Spectrum News.
Δες και αυτό!